Pisteet niukasti Satakuntaan

21.7.2018

20.7.2018 FC Kiffen – Musan Salama 1-2 (0-1)

 

FC Kiffenin syyskierroksen kotiavaus päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-2-tappioon sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvalle porilaiselle Musan Salamalle. Mustien Hurmurien taistelu lohkon tyvipäässä jatkuu.

 

Ottelu käynnistyi melko tasaisesti, mutta lopulta avauspuoliskon selvästi parhaat tilanteet siunaantuivat porilaisille. MuSa hätyytteli Besart Mustafan vartioimaa Kiffen-maalia ensimmäisen kerran 8. minuutilla, jolloin Samu-Petteri Mäkelän antama vapaapotku kävi ylärimassa. Mäkelällä oli myöhemmin avausjaksolla toinenkin hyvä paikka, kun hän 1-1-hyökkäyksen päätteeksi laukoi napakasti kohti oikeaa alakulmaa, mutta Besart Mustafa venyi loistotorjuntaan.

 

Vierailijat siirtyivät 0-1-johtoon harmittavalla tavalla. Matias Koskinen haistoi Kiffen-puolustuksen maalivahti Mustafalle syöttämän pallon ja siirsi MuSan johtoon kun ottelua oli käyty 38 minuuttia.

 

Myös Kiffen pääsi ensimmäisellä jaksolla aika ajoin hyviin hyökkäyksiin, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat. Tauolle lähdettiin siten valkomustan vierailijan maalin johdossa.

 

Toiselle puoliajalle Kiffen tuli ensijaksoa aktiivisemmin, ja paikkojakin alkoi syntyä. Ottelun 54. minuutilla Kalle Kärki nousi pitkän juoksun myötä vahvasti, mutta laukaus karkasi hieman yli. Seuraavaksi Mohammed Mubarikille siunaantui parikin tilaisuutta. Ensin hän pääsi laukomaan rangaistusalueen takaa, ja pari minuuttia myöhemmin keskitys tavoitti hänen jalkansa aivan maalin edestä. MuSan maalivahti Tomi Mikkelsson kuitenkin onnistui torjunnoillaan selvittämään molemmat lähentelyt.

 

Kiffenin aktiivinen ote sai palkintonsa tasoitusmaalin muodossa, kun Kron Rexhepi päätti vastaiskun napakkaan laukaukseen MuSa-maalin vasempaan alakulmaan Töölön pallokentän pelikellon näyttäessä 65. minuuttia. Osuma oli Kronille jo kauden viides, ja hän on siten viimeistellyt valtaosan FC Kiffenin yhteensä 7 maalista.

 

Tasoituksen jälkeen MuSa nosti pelitempoaan uuden johtomaalin toivossa ja alkoi näennäisesti hallita peliä. Taiston 64. minuutilla Sami Rantalalla oli maalin edessä hyvä paikka, mutta Besart Mustafa onnistui peittämään laukauksen kulmaksi. Lopulta Rantala onnistui maalinteossa 76. minuutilla, kun tämä pääsi maalin edestä tuikkaamaan keskityksen sisään.  

 

Kiffen haki vielä tasoitusta, mutta tarvittava osuma jäi harmillisesti uupumaan. Niinpä Musan Salama voitti ottelun 1-2 ja nousi sarjakärkeen. Hurmurit jatkavat taisteluaan niukasti putoamisviivan alapuolella, sijalla 10. Matkaa viivan paremmalle puolelle on tätä kirjoittaessa yksi piste.

 

FC Kiffenin seuraava ottelu on huipputärkeä kotipeli sarjajumbo HJS Akatemiaa vastaan lauantaina 28. heinäkuuta.