Kiffen taisteli kotivoiton Jazzista!

29.8.2018

 

28.8.2018 FC Kiffen – FC Jazz 1-0 (1-0)

Töölön pallokentällä oli pitkästä aikaa syytä riemuun, kun FC Kiffen nappasi kauden toisen kotivoittonsa porilaisen FC Jazzin kustannuksella 1-0. Mustien Hurmurien osuman teki Kalle Kärki. Voitto oli äärettömän tärkeä, sillä se nosti Kiffenin putoamisviivan yläpuolelle kahdeksanneksi.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta puoliajan edetessä pallonhallinta kääntyi Kiffenille. Ensimmäinen maalipaikka aukesi 25. minuutilla kotijoukkueen Mikko Jalkaselle, mutta hänen yritykseensä pääsi puolustaja jalkoineen väliin.

Vierasjoukkue Jazzin avausjakson paras paikka syntyi ottelun 25. minuutilla vapaapotkusta. Joonas Meura laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta maalivahti Besart Mustafa sai torjuttua tilanteen kulmaksi.

Hetki Jazzin tilanteen jälkeen Kiffenin Ilmari Hieta nousi laidalta vahvasti ja keskitti sitten maalin eteen Mikko Jalkaselle. Veto kuitenkin karkasi hieman etukulman ohi.

Ottelun avaus- ja samalla voittomaali nähtiin, kun Bolliksen pelikello naksutti 35. minuuttia. Mikko Jalkanen tarjoili pallon rangaistusalueella Kalle Kärjelle, joka siirsi pelivälineen alakulmaan. Maali oli Kallelle kauden ensimmäinen. 1-0-lukemista siirryttiin myös tauolle.

Puna-asuiset porilaisvieraat hallitsivat selvästi ottelun toista puoliaikaa, kun taas Kiffen panosti teräviin vastaiskuihin etenkin liukkaan vaihtopelaajan Abaas Ismailin kautta.

Pelin 49. minuutilla Jazz sai pallon Kiffenin maaliin, mutta avustavan erotuomarin kanssa käydyn neuvonpidon jälkeen osuma lopulta hylättiin. Ottelu oli muutenkin rikkonainen, ja tuomari Lina Lehtovaara varoitti keltaisella kortilla kaikkiaan seitsemää pelaajaa.

Pallollisesta dominanssista huolimatta Jazz ei juurikaan päässyt vaarallisille tekopaikoille, ennen kuin vasta aivan lopussa. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa pallo leijaili uhkaavasti Kiffenin maaliviivan tuntumassa, mutta tuomariston mukaan ei kuitenkaan itse maalin puolella, vaikka osa porilaisista juhlikin jo tasoitusta. Vielä lisäajalla Jazzin vaihtopelaaja Tobias Laaksonen pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Besart Mustafa oli hereillä ja liimasi pallon.

Ottelu päättyi Töölön pimenevässä illassa Kiffenin 1-0-taisteluvoittoon. Pisteet olivat Mustille Hurmureille todella tärkeät, sillä niiden ansiosta joukkue nousi sarjataulukossa kolme sijaa ylöspäin, putoamisviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Pisteitä täytyy jatkossakin kerätä säännöllisesti, sillä muut häntäpään joukkueet ovat syyskierroksen aikana osoittaneet piristymisen merkkejä.

Kiffenin seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina, jolloin Espoossa on vastassa FC Honka/Akatemia. Seuraava kotipeli puolestaan tahkotaan sunnuntaina 9. syyskuuta. Kyseessä on Kiffenin 110-vuotisjuhlaottelu HIFK/2-joukkuetta vastaan.