Kiffen tärkeään voittoon PEPOsta

23.8.2019


 

 

22.8. FC Kiffen – PEPO 1-0 (0-0)

Huippujännittävien vaiheiden jälkeen Mustat Hurmurit kaatoivat lappeenrantalaisen PEPOn 1-0 ja keräsivät todella tärkeät kolme pistettä taskuunsa. Voittomaalin iski 78. minuutilla Eero Forsen. Kyseessä oli pienten marginaalien peli, joka olisi voinut kääntyä kumman tahansa hyväksi.

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkansa siirtyä johtoon. Kymmenennellä minuutilla Kiffenin Timo Severi Murto vapautti keskityksellään Bledar Kelmendin nokikkain maalivahti Anton Kylkilahden kanssa. Kylkilahti onnistui jalallaan torjumaan kohti takanurkkaa suuntautuneen yrityksen kulmaksi. Leevi Saikkonen puolestaan puski keskityksestä pallon tolppaan.

PEPOn avausjakson parhaat tilaisuudet olivat Jesse Huhtalalla ja Tomi Karttusella. Huhtala pääsi laidalta karkuun Kiffenin pallonmenetyksen jälkeen, mutta Niko Tervonen liimasi löysäksi jääneen kudin. Karttunen taasen hätyytteli Kiffen-maalin etunurkkaa hieman kauempaa lähteneellä yrityksellään, joka kuitenkin karkasi sivuverkkoon.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta äkäisesti, kun heti puoliajan ensimmäisellä minuutilla Daniel Stevens haistoi maalivahti Kylkilahden ulostulon ja tavoitteli maalia todellisella kaukolaukauksella. Pallo kuitenkin kimposi harmillisesti ylärimasta takaisin peliin. PEPO käänsi tilanteesta vastahyökkäyksen, joka päättyi Nikke Veikkasen hyvään maalipaikkaan, mutta Niko Tervonen selvitti tilanteen kädellään.

Kiffenin seuraava erinomainen paikka kuparisen rikkoutumiseen avautui 51. minuutilla Mohammed Mubarikille, jolla oli edessään lähes tyhjä maali, mutta yritys boksin takaa karkasi yli. Muutamaa minuuttia myöhemmin Nathael Ishii laukoi terävästi kohti takanurkkaa, mutta nyt tiellä oli PEPOn keskikenttäpelaaja Petteri Rönkön pää.

Otteluun vain kolmella vaihtopelaajalla lähtenyt PEPO käänsi tunnin kohdalla hallintaa selvästi itselleen, ja pahimmillaan pallo kävi Kiffenin maaliviivalla, josta puolustus juuri ja juuri sai tilanteen selvitettyä. Myös läpi syyskierroksen vahvasti esiintynyt veskari Tervonen oli taas kerran vireessä.

PEPOn maali roikkui ilmassa, mutta kesken lappeenrantalaisten painostuksen Eero Forsenin laukoma pallo laskeutui aivan Kylkilahden vartioiman maalin ylänurkkaan. Osuma oli Eeron kauden kolmas, minkä myötä hän nousi joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen yhdessä Shaggy Kimuenimeson kanssa.

Ottelun loppu oli piinaavan jännittävä, kun PEPO haki tasoitusta luomalla painetta Kiffen-päähän, mutta Hurmurien puolustus kesti.

FC Kiffen voitti ottelun 1-0 ja saavutti tärkeät kolme pistettä. Ne nostivat joukkueen yhdeksänneksi ohi MiPKin. Kaikkiaan joukkue on kerännyt 19 pistettä.

Seuraavaksi ovat vuorossa todelliset härkäviikot, sillä Kiffen kohtaa samoilla sijoilla pyörivät NJS:n, VJS:n ja MiPKin vuoron perään. Näissä kuuden pisteen otteluissa ensimmäisenä on vuorossa NJS, joka kohdataan Nurmijärvellä lauantaina 31. elokuuta.

FC Kiffenin kokoonpano: P. Korhonen, Talvitie, A. Korhonen, Stevens, Mubarik (61. Hopsu), Saikkonen (70. Kimuenimeso), Murto, Meriläinen, Ishii, Kelmendi (46. Forsen), Tervonen

 

TEKSTI: JAAKKO JOKILAHTI