Klaukkalasta tuomisena yksi piste

1.9.2019


31.8.2019 NJS – FC Kiffen 0-0

 

Nurmijärven Jalkapalloseuran ja FC Kiffenin tasainen mittelö Klaukkalan luonnonnurmella päättyi maalittomaan tasapeliin. Ottelu oli tasainen ja loppulukemia voikin pitää oikeudenmukaisina. Loppukaudeksi riittää jännitettävää.

 

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia oteltiin hyvin varovaisesti, mutta pian Kiffen alkoi hallita palloa. Peliväline liikkui hyvin, mutta huippuvaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen oli kiven alla. 

 

Puolittaisia tekopaikkoja oli kuitenkin useita. Eero Forsen pääsi boksin takaa laukomaan, mutta laukaus menetti puhtia osuttuaan NJS-pelaajan jalkaan, ja nurmijärveläisten maalivahti Otso Knuuttila nappasi pallon. Pelin 27. minuutilla Antti Korhosen loistava pystysyöttö vapautti Forsenin puolittain karkuun, mutta epäpuhtaan osuman myötä laukaus karkasi juoksuradalle. Myös Korhonen itse hätyytteli NJS-maalia hyvällä kaukolaukauksellaan, mutta tolppien välissä Knuuttila oli hereillä. Juuri ennen taukovihellystä kotijoukkueen puolustus sahattiin nopeilla syötöillä nätisti auki, mutta maalivahti Knuuttila pääsi katkaisemaan Severi Murron ratkaisevan syötön Eero Forsenille.

 

Avausjaksolla hieman flegmaattisesti esiintyneen NJS:n tilanteet olivat loistaneet poissaolollaan, mutta toiselle puoliajalle sinimustat tulivat paremmalla jalalla. NJS vastasikin tunnin kohdalla ottelun parhaasta  tilanteesta, mutta tolppa pelasti Kiffenin.

 

Kiffen panosti vastaiskuihin. Viimeisellä kympillä Mustat Hurmurit hakivat tuoreiden, hyökkäävien vaihtomiesten (Saikkonen, Jalkanen, Kimuenimeso) myötä ahnaasti voittomaalia ja pallo liikkui nopeasti, mutta harmillisen usein sinänsä hyvännäköiset nopeat hyökkäykset kuivuivat epäonnistuneeseen viimeiseen ratkaisuun.

Ottelu päättyi pelin kulkuun nähden oikeutetusti 0-0. Tasapelipisteen myötä Kiffenillä on kasassa 20 pistettä ja joukkue on sijalla 10.

 

Samanaikaisesti pelattu VJS – FC Viikingit päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon, mikä nostaa panoksia viimeisille kierroksille. Ensimmäisen suoran putoajan paikalle sijoittuva VJS on nyt neljä pistettä Kiffenin alapuolella, yhden ottelun vähemmän pelanneena. FC Kiffenin seuraava ottelu on kotiottelu juurikin VJS:aa vastaan, eli matsiin lähdetään todella jännittävistä asetelmista. Lisäksi sitä seuraava ottelu on vieraspeli MiPKiä vastaan – mikkeliläiset ovat tällä hetkellä tasapisteissä Kiffenin kanssa.

 

FC Kiffenin kokoonpano: P. Korhonen, A. Korhonen, Stevens, Murto, Meriläinen, Alaeddine, Forsen (78. Kimuenimeso), Ishii, Ruismäki (71. Jalkanen), Hopsu (62. Saikkonen), Tervonen

 

TEKSTI: JAAKKO JOKILAHTI