Painajaismainen esitys Porvoossa

Kiffenin nousu kohti sarjataulukon kärkipäätä sukelsi syvälle Porvoonjokeen. Huonon viimeistelyn, puolustuspään nukahdusten ja yhden ulosajon jälkeen valotaululla luki 4-1.

1.puoliaika

Pallo ei pomppinut Mustille Hurmureille suotuisasti Porvoon keskuskentän sunnuntai-iltapäivässä. Se oli selvää jo kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Simon Stenstrand livahti parin onnekkaan pompun jälkeen kahden kiffeniläisen välistä vasemmalta kaistalta ja lähetti pallon maalinedustalle, jonne Aaron Lindholm ehti ensimmäisenä. Futuran kymppipaita tökkäsi pallon sisään ja samalla osumaa sai vastaan tulleen maalivahti Tuukka Niemelän naama.

Kiffen ei hätkähtänyt ensimmäisestä takaiskusta, vaan loi jatkuvasti tilanteita viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. 10. minuutilla Joona Tukiaisen vaikeasti luettava keskitys löysi takaviistosta Tejan Deenin, jonka vedon tielle ehti viime tingassa Futura-puolustaja. Kiffen sai luotua kourallisen vastaavia tilanteita parin minuutin sisällä.

Tasoitusmaali syntyi rohkeasti ylös nousseen toppari Antti Korhosen esityöstä. Kylmänviileä tsippi leijui Muslim Markhiyevin eteen, joka nosti jalan korkealle kuin karateka ja upotti pallon takanurkkaan. Futsalparketeilta tuttu yhteys toi Musulle kauden avausmaalin.

Kiffen näytti saavan otteen pelistä, mutta vain viitisen minuuttia myöhemmin Futura iski jälleen. Nuori KäPa-laina Benjamin Rekola leikkasi vapaasti keskeltä sisään ja Kiffenin topparipari päästi pallon välistään Lindholmille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo alanurkkaan ohi voimattoman Niemelän.

Puolen tunnin pelin tienoilla Korhosen Antti oli taas rakentamassa pari vaarallista paikkaa. Ensin parin peräkkäisen kulmapotkun muodossa, ja pian sen jälkeen nopea ristipallo tavoitti oikealta murtautuneen Tejan Deenin. Elämänsä kyllyydestä tykittänyt Deen täräytti kuitenkin pallon yläriman kautta yli.

Oikealta laidalta tuli hyökkäyspäähän apuja myös laitapuolustaja Zakaria Osmanilta. Osmanin jalat tikkasivat nopeasti, mutta pariin vaaralliseen keskitykseen ei löytynyt viimeistelijää. Se kuvasti hyvin Kiffeniä hyökkäyspäässä; puoliskon loppua kohden Arttu Loukiainen pisti vielä täydellisestä kulmapotkusta puskun ylärimaan.

2. puoliaika

Paikalle saapuneet Kiffenin äänenkannattajat odottivat varmasti vierailta ryhtiliikettä hukattujen paikkojen jälkeen, mutta sellaista ei koskaan nähty.

Selkäranka napsahti seitsemän minuuttia toisen puoliajan alusta. Benjamin Rekola murtautui rangaistusalueelle ja nuorukaista jouduttiin rikkomaan. Rekola meni itse ampumaan ja upotti pilkun varmasti maaliin.

Sama mies oli jälleen asialla 58. minuutin pelin jälkeen. Kunnianhimoinen yritys rangaistusalueen vasemmalta reunalta leijui yli Niemelän takaylänurkkaan.

Maalien välissä Kiffen suoritti tuplavaihdon: Tejan Deen ja Rasmus Ruismäki jättivät kentän, tilalle tulivat kapteeninnauhan Ruismäeltä napannut Riku Heinonen ja Peik Koskinen. Peikin iltapuhde ei kuitenkaan ehtinyt kestää kuin kymmenisen minuuttia. Koskinen tuuppasi lyhyen sananvaihdon päätteeksi vastustajan kumoon ja erotuomari päätti pienen palaverin jälkeen kaivaa taskustaan punaisen kortin.

Ottelussa nähtiin lopulta yhteensä 10 varoitusta, seitsemän niistä kotijoukkueelle.

Loppupeli meni pelailuksi Futuran johtoaseman varmistelun ja vajaamiehisen Kiffenin hätäisten hyökkäyspään ratkaisujen myötä.

Kiffen on nyt seitsemän pelatun ottelun jälkeen Kakkosen A-lohkon 6. sijalla.

Seuraava ottelu

Porvoon vierailusta on aikaa toipua vähän alle kaksi viikkoa.
JIPPO saapuu kylään Bollikselle lauantaina 1.7. klo 17.00.
Tarjoilut ovat kunnossa, toivotaan myös joukkueen olevan.

Retropaita myyntiin!

Kiffenin 115-vuotisen historian kunniaksi pelaamme elokuisen juhlaottelumme Reipasta vastaan seuran ensimmäisiä mestaruuksia kunnioittavassa punavihreäraitaisessa pelipaidassa.

Nyt sinulla on myös mahdollisuus tilata rajoitetun ajan itsellesi samanlainen pelipaita Kiffen shopista painettuna omalla nimellä ja numerollasi (1-99) varustettuna hintaan 89.00 €. Paidat ovat myynnissä kesäkuun loppuun asti.

Kiffen juhlii 115-vuotista historiaansa gaalaillalla – ilmoittaudu mukaan!

Merkitse kalenteriisi lauantai 23. syyskuuta 2023. Juhlapaikkana toimii hotelli Scandic Grand Central Helsinki Rautatieasemalla, sisäänkäynti Rautatientorin puolelta osoitteesta Vilhonkatu 13.

Iltajuhla alkaa klo 19.00 ja ohjelmaan kuuluu:

  • tervetulojuoma
  • kolmen ruokalajin illallinen
  • huutokauppa
  • rentoa yhdessäoloa ja muistoja Kiffenin historiasta

Musiikista vastaa bilebändi Trespass ja ohjelmaa juontaa radioaalloilta tuttu pitkän linjan kiffeniläinen Jere Jääskeläinen. Pukukoodi on smart casual, ja avec on erittäin lämpimästi tervetullut! Illalliskortin hinta on 75,00 € henkilöltä.

Ilmoittaudu mukaan suoraan osoitteessa https://kiffen.fi/Juhlagaala/ olevalla kaavakkeella. Mikäli sinulla on toiveita pöytäseurasta, ole hyvä ja ilmoita siitä viestikentässä. Illallispöydät katetaan kahdeksalle hengelle.

Tule mukaan juhlimaan yhdessä Kiffenin 115-vuotista historiaa.

Nähdään juhlagaalassa!

Kooste