Peik Koskinen jatkaa Hurmureissa: “Haluan auttaa Kiffeniä taistelemaan kärkipaikoista”

Kiffenin viime kauden tärkeimpiin pelaajiin lukeutunut keskikentän taikuri Peik Koskinen on solminut joukkueen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Koskinen aloittaa toisen kautensa Mustissa Hurmureissa.

Erittäin vahvoja otteita esittäneelle Koskiselle riitti talvella kysyntää ylemmältäkin sarjatasolta. Peik kuitenkin päätti jatkaa Kiffenissä useammastakin syystä.

– Kiffeniin saivat jäämään hyvä let’s go -meininki, loistavat pelikaverit kentällä ja sen ulkopuolella, tietenkin ainutlaatuinen Kiffen Ultras, Lissabonin päätösreissu, Bolliksen sametti sekä se, että valmennus ja taustat osoittivat selvästi kiinnostuksensa jatkoni suhteen, Koskinen luettelee.

Peik urakoi NJS:aa vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Yhdysvaltain yliopistosarjassakin pelannut Peik siirtyi viime kaudeksi KäPasta Kiffeniin, ja nopeana, taitavana ja pallovarmana pelaajana hän oli iso osa joukkueen pelinrakentelua. Parhaiten laitalinkkinä viihtyvä Koskinen joutui kroonisen puolustajapulan vuoksi huhkimaan noin puolet kaudesta laitapakin tontilla, mutta hän voitti silti joukkueen sisäisen maalipörssin seitsemällä osumallaan. Niistä kolme oli voittomaaleja, joukossa komea tykki kotiavauksessa NJS:aa vastaan.

– Omalta osaltani kausi oli ihan hyvää lapiointia, ja oli kiva saada ensimmäistä kertaa alle täysi kausi Suomessa jenkeissä vietetyn neljän vuoden jälkeen, Peik toteaa.

Kiffenin johto asetti jo joulukuussa ensi kauden tavoitteekseen sarjanousun 115-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi, ja Koskisen jatkosopimus on merkittävä palanen matkalla päämäärään. Peik uskoo joukkueen mahdollisuuksiin kilpailla Ykkösliigan ja Ykkösen paikoista tosissaan.

– Ensi kaudelle tavoitteenani henkilökohtaisesti on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa Kiffeniä taistelemaan kärkipaikoista lohkossa. Yritän myös muistaa varusteet mukaan treeneihin ja peleihin mahdollisimman usein!

Vastustajan painajainen.

Joukkueen rakentaminen edennyt hyvin

Toiminnanjohtaja Janne Wikman on mielissään Peikin jatkosopimuksesta.

– Viime kauden tulosten valossa Peik oli yksi tärkeimmistä kiinnitettävistä pelaajista. Neuvotteluissa meni oma aikansa, Peik olisi varmasti päässyt ylemmällekin sarjatasolle niin halutessaan. Mutta päivätyön yhdistäminen jalkapalloon on korkeammilla tasoilla jo pieni haaste. Kiffenin onneksi meidän harjoitusajat mahdollistavat kokopäiväisen työn ohella harjoittelemisen, ja tämä oli yksi syy, miksi Peik jatkaa Mustissa Hurmureissa. Noita muita syitä hän avasikin itse omissa kommenteissaan. Pukukopissa jätkät ovat jo tottuneet Peikin varusteunohduksiin, aina löytyy joltakin ylimääräiset shortsit tai kengät.

– Joukkueen rakentaminen on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Lauantain treenipelissä muuta testipelaaja antoi selkeitä näyttöjä taidoistaan, joten eiköhän kohta ilmesty ihan uusiakin nimiä alkavan kauden rosteriin, Wikman paljastaa.

Kausikorttiostoksille!