PEPO haki täydet pisteet

PEPO kävi ryöstöretkellä Bolliksen torstai-illassa. Mustien Hurmurien ainoan maalin teki Samuli Heiska.

1. puoliaika

Ottelun ensimmäinen puolittainen paikka aukeni 3. minuutilla, kun Jari Reponen leikkasi vasemmalta sisään ja viritti 25 metristä kanuunansa puolisen metriä yli Axel Andersonin vartioiman maalin.

Kiffenin ensimmäinen paikka nähtiin pari minuuttia myöhemmin. Muslim Markhyevin sisäänpäin kiertänyt kulma leijaili kaikkien yli Emil Lehtiselle, joka kuoletti pallon rangaistusalueen reunalle liikkuneelle Leo Ussherille, mutta “Leksan” matala puolivolley meni takatolppaa hipoen ohi.

Vielä parempi tilanne nähtiin 10. minuutilla. Samuli Heiska nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja lähetti maalinedustalle vaikeasti luettavan keskityksen. PEPO-vahti Niko Pienmunne torjui eteensä ja Tejan Deenin akrobaattinen yritys meni kimmokkeen kautta kulmaksi.

Vieraat siirtyivät johtoon 18. minuutilla. Omar Jammeh nousi oikealta laidalta ja tarjoili maalin eteen Miro Salmiselle. Salmisen vaisuhko yritys livahti Andersonin kainalon alta taka-alanurkkaan.

PEPO tuplasi johtonsa pari minuuttia myöhemmin. Arttu Kotasen keskitys löysi maalin eteen vapaasti liikkuneen Alex Oikkosen pään, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin.

40. minuutilla Lehtinen pelasi pallon Markhiyeville rangaistusalueen sisään. Markhiyev jakoi taakse Deenille, jonka veto karkasi yli etukulmasta

Kiffen sai iskettyä klassisen pukukoppimaalin ensimmäisellä lisäaikaminuutilla. Rangaistusalueen oikealla reunalla peliä pyörittänyt Fesal Mohamed levitti vasemmalle Samuli Heiskalle ja jääkylmä viimeistely alanukkaan oli ysipaidan kauden 9. osuma.

2. puoliaika

Toisen jakson alkutahdit mentiin päästä päähän Kiffenin pienoisessa komennossa, mutta ilman kunnollisia maalipaikkoja. Kiffen-valmennus päätti reagoida 54. minuutilla tuplavaihdon muodossa: Karim Jmaali ja Arttu Loukiainen tulivat Emil Lehtisen ja Tuomas Saarikon tilalle.

Vaihdot toivat ripauksen lisävauhtia, mutta vieraiden maalia ei uhattu, joten seuraava tuplavaihto oli edessä 71. minuutilla: Fesal Mohamed ja Tejan Deen jättivät kentän, tilalle tulivat Calvin N’Sombo sekä Santeri Karjalainen.

Kiffen oli lähellä tasoittaa 78. minuutilla. Karim Jmaalin kulmapotku lensi takatolpalle Touko Laakkosen päähän, mutta “Token” pukkaus meni niukasti ohi. 86. minuutilla Karjalainen tarjoili pilkkutäplän eteen N’Sombolle, mutta PEPO-toppari Derick Boateng sai viime hetkellä jalkaa väliin ja esti varmalta näyttäneen tasoituksen.

Toisella lisäaikaminuutilla Samuli Heiska leikkasi vasemmalta sisään ja kokeili etuyläkulmaa, mutta pallo lensi vähän yli.

Yrityksestä ei jäänyt kiinni. Kiffen hallitsi ottelun loppuhetket täysin palloa ja laittoi kroppaa likoon, mutta täydet pisteet matkasivat Lappeenrantaan.

Seuraavat ottelut

Seuraava kotiottelu on edessä alle viikon päästä ja kyseessä ei ole mikä tahansa matsipäivä, vaan Kiffen-päivä: naiset aloittavat juhlallisuudet klo 18 Suomen Cupin ottelullaan EPS/T18:a vastaan ja miehet päättävät päivän klo 20 alkavassa Kakkosen A-lohkon perinneseurojen kamppailussa Reipasta vastaan.

Kiffen-päivän jälkeen lähdetään viettämään juhannusta. Juhannusviikon jälkeisenä perjantaina on edessä vierasreissu Pukinmäkeen, jossa vastaan asettuu Atlantis FC Akatemia. Bollikselle palataan 3. heinäkuuta, kun vieraaksi saapuu JäPS/47.

Kooste