Pisteet jäivät Keravalle

Kiffenin ja PKKU:n tasaväkinen vääntö päättyi PKKU:n voittoon. Mauricio Hopsu vastasi Kiffenin ainokaisesta.

11.9. PKKU – Kiffen 2-1 (1-1)

1. puoliaika

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Välillä tilanteissa oli enemmän vauhtia kuin järkeä, mutta se ei haitannut 70 paikalle vaivautunutta katsojaa. Kiffen sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun 3. minuutilla. Antti Korhosen lähettämä pallo löysi Misael Rearten, mutta argentiinalaisen pusku suuntautui ohi takatolppaa hipoen.

Kotijoukkue iski 11. minuutilla. Richard Tiberi jätettiin vapaaksi keskellä rangaistusaluetta ja hyökkääjä nosti pallon Niko Tervosen yli maaliin.

Takaisku ei kuitenkaan lamaannuttanut vieraita. Pari minuuttia myöhemmin Tejan Deen lähetti kovan keskityksen maalinedustalle. Vastaan tullut PKKU-vahti Robin Källman nyrkkeili pallon suoraan Mauricio Hopsulle ja Maukka pisti pallon tyhjään maaliin. Maali oli Hopsun kauden toinen.

 

Maali maistui Maukalle. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Maalin jälkeen Kiffen jatkoi laidoilta vyörytystä. Deeniltä nähtiin yksilösuorituksia, kun taas Pyry Korhonen ja Kelechi Anyamele pelasivat kombinaatioita. Myös Ilmari Lappalaiselta nähtiin pari nousua.

Pari minuuttia ennen taukovihellystä PKKU:n Hugo Toivonen pääsi purjehtimaan läpi Kiffen-puolustuksen, mutta veto epäonnistui. Enempää tilanteita ei avausjaksolla nähty.

2. puoliaika

PKKU hallitsi toisen puoliajan alun tapahtumia. Ossi Jaakkola ja Richard Tiberi olivat lähimpänä maalintekoa, mutta Niko Tervonen kesti. 59. minuutilla ottelun erotuomari Dennis Antamo vihelsi kotijoukkueelle pilkun. Hugo Toivonen otti hitaan vauhdin ja itse pilkkukin oli hidas yritys keskelle, jonka torjumiseen ei vaadittu akrobatiaa Tervoselta.

62. minuutilla Kiffen suoritti ottelun ensimmäisen vaihdon Demba Camaran tullessa Mauricio Hopsun tilalle. Camara toi kaivattuja lisäjalkoja hyökkäykseen, mutta maalipaikkoja ei heti auennut.

PKKU meni johtoon 72. minuutilla Akseli Haapalaisen viimeistellessä maanuoliaisen ohi Tervosen.

Kiffen ei lannistunut, vaan painoi heti päälle. Tejan Deen rakensi minuutin sisään maalipaikan ja hukkasi perään oman mahdollisuutensa. Ensin kova keskitys takatolpalle, jonne Misael Rearte oli liikkunut salakavalasti. Vaikeasta asennosta lähtenyt yritys osui kuitenkin suoraan PKKU-vahti Källmanin rintakehään. Hetkeä myöhemmin Deen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Deeninkin yritys osui päin Källmania.

Tejan Deenin ruuti oli märkää. Kuva: Kalevi Hämäläinen

80. minuutilla Kiffen suoritti päivän toisen vaihtonsa Samuli Heiskan korvatessa Kelechi Anyamelen. Kiffen pelasi loppuhetket käytännössä kolmella hyökkääjällä, mutta maalipaikoilla ei silti juhlittu PKKU-puolustuksen tukkiessa syöttösuunnat tehokkaasti. Pelitapahtumiin nähden tappio oli vaikeasti pureskeltava, mutta Mustat Hurmurit eivät voi syyttää kuin itseään tehokkuuden puutteesta.

Säilymistaistelun kannalta merkittävissä A-lohkon muissa otteluissa NJS voitti MiKin 2-1 ja MYPA voitti viime hetken osumalla PEPO:n 3-2. Näin ollen Kiffen tipahti 10. sijalle.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
5 Antti Korhonen
10 Mauricio Hopsu -> 63′ 20 Demba Camara
11 Kelechi Anyamele -> 81′ 9 Samuli Heiska
16 Misael Rearte
17 Tejan Deen
24 Rasmus Ruismäki
26 Cherif Ndiaye
27 Cheikh Toure

12 Axel Anderson
3 Leon Pierce
7 Valtteri Lohi
19 Thomas Saarinen
32 Timo Viljanen

Kiffen kiittää tänään Keravalle matkustaneita äänenkannattajia. Seuraava ottelu on myös vieraissa, mutta tällä kertaa vain vähän alle kolmen kilometrin päässä.

KäPa – Kiffen ensi keskiviikkona klo 18.30 Kumpula Campuksella. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Mustat Hurmurit derbyvoittoon!