Pisteet lähtivät Porvooseen

Kiffen hävisi Futuralle Bolliksen perjantai-illassa lukemin 1-3. Mustien Hurmurien ainokaisesta vastasi Aleksi Hollmén.

1. puoliaika

Ottelun alkuhetket kuvastivat lopulta koko pelin kuvaa: kotijoukkue hallitsi mielin määrin, mutta palloa ei saatu verkon perukoille. Ensiminuuteilla Kiffenin oikealta laiturilta Tejan Deenilta nähtiin pari vaarallista nousua. Yksi niistä päättyi nappikeskitykseen etutolpalle juosseelle Muslim Markhiyeville, mutta “Musun” sijoitus meni Futura-vahti Robert Bartonin käsivarren ja tolpan kautta ulos.

12. minuutilla Mauricio Hopsulla oli aikaa ja tilaa asetella vetoa rangaistusalueen reunalla. Barton venytti kuitenkin sormenpäänsä takanurkkaa kohti suuntautuneen yrityksen tielle.

Muslim Markhiyev vapautti 18. minuutilla Aleksi Hollménin näyttävällä syötöllä, mutta Hollménin ratkaisu meni takatolppaa hipoen ohi.

Pari minuuttia myöhemmin “Musu” oli taas rakentamassa. Tällä kertaa taituri aiheutti salamannopeilla käännöksillään parin Futura-puolustajan kompastelut ja lähetti vaarallisen pallon maalinedustalle, mutta Tuomas Saarikon vedon tielle ehti valkopaita.

30. minuutilla Kiffen riisti nopeasti pallon takaisin menetyksen jälkeen. Hopsu siirsi viereen Markhiyeville, joka tykitti etukulmaa kohti, mutta Burton venytti kätensä vedon tielle ja torjui kulmaksi.

Futura meni johtoon 32. minuutilla. Deen joutui rikkomaan rangaistusalueelle karannutta Benjamin Rekolaa. Rekola meni itse vetämään ja upotti pallon vasempaan alanurkkaan.

Kiffen tasoitti lähes välittömästi. Tejan Deenin keskitys tavoitti rangaistusalueen keskeltä kahden Futura-puolustajan välistä Hollménin. “Homppa” otti paineesta huolimatta varmasti pallon haltuun ja sijoitti sen  taka-alanurkkaan.

Juhlat loppuivat lyhyeen. Pari minuuttia myöhemmin Rekolan 20 metristä lähtenyt vapaapotku osui Muslim Markhiyevia käteen ja ottelun erotuomari osoitti yhteentoista metriin. Pilkkua meni vetämään taas Rekola. Sama ratkaisu kuin ensimmäisellä kerralla ja peli oli 1-2.

2. puoliaika

Futura lisäsi johtoaan 49. minuutilla. Matias Viitanen riisti pallon ja syötti viereen Benjamin Rekolalle. Rekola jatkoi eteenpäin Viitaselle, joka tykitti pallon etukulmasta sisään.

Kiffen suoritti parin minuutin päästä tuplavaihdon: Dudu ja Hopsu jättivät kentän, tilalle tulivat Severi Murto ja Samuli Heiska.

Seuraava vaihto tehtiin 61. minuutilla: Tuomas Saarikko ulos, Noakim Lokake sisään.

Futuran Said liukui 66. minuutilla kummatkin jalkapohjat edellä kohti Severi Murtoa, mutta vieraiden onneksi kortin väri oli vain keltainen. Seuranneesta vapaapotkusta Aleksi Hollmén oli lähellä kaventaa, mutta vihainen veto viuhui niukasti ohi.

73. minuutilla Murto pelasi Hollménin kanssa vasemmalla kaistalla yhteen, mutta “Seven” yritys meni ohi.

Kiffen suoritti 76. minuutilla viimeisen vaihdon: Tejan Deen pois, Valtteri Karlsson tilalle.

85. minuutilla puolustuksesta hyökkäystä tukemaan tullut Liam Lokake tarjoili lähelle maalia Aleksi Hollménille, mutta Futura-vahti Barton sai torjuttua vähän liian keskelle suuntautuneen vedon.

Hyvästä peli-ilmeestä huolimatta kahden maalin takaa-ajo toisella puoliskolla oli liian iso vuori kiivettäväksi, kun vieraat tyytyivät ymmärrettävästi pelaamaan matalassa blokissa eikä kotijoukkue saanut missään vaiheessa todellista vaaraa aikaan.

Kommentit

Kiffen-käskyttäjä Juuso Kevari oli ottelun jälkeen pettynyt.

– Harmittaa ihan älyttömästi se, että luodaan viis, kuus maalipaikkaa ekaan kahteenkymmeneen minuuttiin eikä saada tehtyä. Ja sitten vielä kaksi käsittämätöntä vihellystä putkeen.

– Eka puoliaika oli todella hyvä, hyökättiin ja luotiin just sellasia maalipaikkoja, mitä pitikin luoda. Mutta jos me ei tehdä maalia, niin onhan se ongelma. Meidän pallollinen peli kehittyy kuitenkin jatkuvasti, joten palasia pitäisi alkaa löytymään maalinteko-ongelmien ratkaisuun, Kevari päättää.

Kooste

Seuraavat ottelut

Kiffen matkustaa ensi lauantaina Joensuuhun Jipon vieraaksi.
Bolliksella nähdään taas kahden viikon päästä, vastassa PK-35.