Pistejahtiin Porvooseen

Tappioon päättyneen PEPO-ottelun jälkeen Kiffen pyrkii kasvattamaan pistepottiaan torstaina FC Futuran vieraana Porvoossa. Ottelu alkaa sikäläisellä Keskusnurmella klo 18.30.

“Pitää säilyttää taso”

Taiturimainen keskikentän dynamo Leo Ussher missasi Lappeenrannan ottelun varoitustilin täyttymisen vuoksi. Edellisistä treeneistäkin oli kulunut hetki, kun Kiffen harjoitteli tiistaina ensimmäistä kertaa tällä viikolla.

– Tuntui tosi hyvältä. Viime keskiviikon jälkeen en ollut pelannut tai treenannut. Tuntui hyvältä olla takaisin pienen tauon jälkeen.

Kiffen vaihtoi hiljattain kenttäryhmityksensä kolmen alakertaan. Keskikentän pohjalla uurastava “Leksa” kertoo, että muutos vaikuttaa hänenkin tekemiseensä.

– Siinä formaatiossa on kaksi pohjaa, niin se ehkä hieman helpottaa rooliani. Olen tykännyt siitä.

Varmaotteinen Leo Ussher kuuluu Kiffenin tukipilareihin.

Kiffen on pelannut kauden aikana vaihtelevasti, mitä alleviivaa sekin fakta, että yksikään ottelu ei ole päättynyt tasapeliin. Kasassa on seitsemän voittoa ja kuusi tappiota.

– On ollut ehkä liian ailahtelevaa. Välillä ollaan pelattu tosi hyvin ja tosi hyviä pelejä, mutta sitten on ollut vähän liikaa ohipelejä. Pitäisi saada tasaisuutta ja pystyä pitämään sama taso, Leksa toteaa.

Leksa on ollut tälläkin kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Viime syksynä KäPasta Kiffeniin vaihtanut nuori HJK-kasvatti on kohtuullisen positiivisella mielellä viimeisimmistä edesottamuksistaan.

– Olen ihan suht tyytyväinen. On kyllä parannettavaa, mutta olen mielestäni pelannut aika tasaisesti ja pitänyt tietyn tason. Ei ole tullut ainakaan montaa ohipeliä.

“Minimi on voitto”

Kolmatta peräkkäistä kauttaan Kakkosessa pelaava FC Futura pitää sarjassa perää kerättyään 13 ottelusta 8 pistettä. Porvoolaisten edellinen ottelu päättyi 1-3-tappioon Kauniaisissa, ja viimeisestä viidestä ottelusta Futuralle on kertynyt vain 1 pojo. Joukkueen kärsimät tappiot ovat kuitenkin olleet viime aikoina niukkoja. Viisi osumaa tehnyt oma kasvatti Matias Viitanen löytyy lohkon maalipörssin kärkisijoilta.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Bolliksella toukokuussa Mustat Hurmurit menivät menojaan ja voittivat 6-1. Urakkaa kuitenkin helpotti Futuran jo ottelun alussa saama punainen kortti.

– Viime ottelussa heistä ei ehkä välittynyt oikea kuva, koska he saivat alussa punaisen. He ovat varmasti ihan ok vastustaja, meidän pitää pelata hyvin, Ussher peräänkuuluttaa.

– Siitä ottelusta minimi on voitto, se on vaatimus. Samanlailla kuin viime kerralla, kun voitimme 6-1. Liikutetaan palloa, laitetaan kaveri juoksemaan ja tehdään paikoista, niin eiköhän sillä tule voitto.

Kiffen vei nimiinsä kauden ensimmäisen koitoksen.

Kauden avauskohtaamisen jälkeen Futurassa on tapahtunut muutoksia. Valmennus meni uuteen uskoon toukokuun lopulla, kun päävalmentaja Cihan Gökcil irtisanoutui murskatappioon päättyneen Reipas-ottelun jälkeen. Vetovastuun otti apuvalmentaja Kalle Tolsa yhdessä Pertti Koposen kanssa. Valmennustiimiin nousi myös Mikko Lönnström.

Viimeisimmät kohtaamiset:

Kiffen ja Futura ovat kohdanneet vuodesta 2015 lähtien Kakkosessa kahdeksasti. Otteluista yksikään ei ole päättynyt tasapeliin.

12.5.2024 Kiffen – FC Futura 6-1
1.9.2023 Kiffen – FC Futura 1-3
18.6.2023 FC Futura – Kiffen 4-1
4.9.2022 FC Futura – Kiffen 0-3
17.6.2022 Kiffen – FC Futura 1-2
3.10.2015 FC Futura – Kiffen 0-1
4.8.2015 Kiffen – FC Futura 0-1
11.6.2015 FC Futura – Kiffen 3-0

FC Futura – Kiffen torstaina 11.7. klo 18.30 Porvoon Keskusnurmella.