Pistejako lauantai-iltapäivässä

Kiffen ja Tikkurilan Palloseura jakoivat pisteet numeroin 1-1. Kiffenin ainokaisesta vastasi Joona Tukiainen loppuhetkien rangaistuspotkulla.

1. puoliaika

Ottelun käsikirjoitus oli kuin kopioitu keskiviikon VJS-kohtaamisesta; Kiffenin alkurynnistys ei tuottanut tulosta ja vieraat iskivät ainoasta kunnollisesta paikastaan.

Kotijoukkueen ensimmäinen puolittainen paikka syntyi 4. minuutilla, kun Tejan Deen karkasi oikealta laidalta ja lähetti takaviistoon matalan ,pomppivan keskityspallon Reko Räsäselle, jonka veto karkasi yli.

Nelisen minuuttia myöhemmin oli Rasmus Ruismäen vuoro kokeilla. Maalinedustahässäkän jälkeen pallo pomppi Rasselle, jonka veto suuntautui kuitenkin vähän liian keskelle ja TiPS-vahti Martti Puolakainen sai pallon helposti käsiinsä.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä osui Reko Räsäselle, joka pysäytti TiPS:n vastahyökkäyksen keltaisen arvoisesti. Pilli oli lauantaina herkässä, sillä kaksi minuuttia myöhemmin Zakaria Osman sai katsella varoitusta vastaavanlaisesta tilanteesta.

14. minuutilla Kiffenin hyökkäävä keskikenttä Emil Lehtinen pelattiin puolittain läpi, mutta nosto meni selvästi yli maalin. Viitisen minuuttia syntyi ensimmäinen erikoistilanteesta hankittu paikka. Tejan Deen hankki kulman, ja Antti Korhosen kulmapotku löysi Touko Laakkosen, jonka puskun Puolakainen sai näppeihinsä. Antti sai oman paikkansa 24. minuutilla, kun Muslim Markhiyev kuljetti pallon ylös ja jakoi viereen nuoremmalle Korhoselle, jonka veto viuhui vähän yli.

Vieraiden avausjakson ainoa  paikka siunaantui hyökkääjä Samuel Burtonille pitkän rajaheiton jälkeen, mutta Burtonin 10 metristä lähtenyt veto epäonnistui ja karkasi yli.

2.puoliaika

Kummatkaan joukkueet eivät suorittaneet puoliajalla vaihtoja.

Kiffenin ensimmäistä paikkaa saatiin odottaa 54. minuutille. Joona Tukiaisen keskitys blokattiin kulmaksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta saatiin kova paine aikaiseksi, mutta Ruismäen yritys meni Mannerheimintielle.

64. minuutilla suoritettiin ensimmäinen vaihto. Emil Lehtinen jätti kentän ja tilalle tuli Mauricio Hopsu kotiyleisön aplodien saattelemana. Hetkeä myöhemmin vieraat iskivät paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Polvenkorkuinen keskitys päätyi takatolpalle vapaasti juosseen Mahamed Mahamedin jalkaan, joka sijoitti läheltä ylös.

Kiffen hakkasi ottelun loppuhetkillä päätä seinäänsä yrittämällä murtautua vieraiden tukkimalta keskialueelta. Tasoitus syntyi lopulta laidalta syntyneestä haastosta. Vasemmalta keskelle leikannutta Tuomas Saarikkoa rikottiin juuri ja juuri rangaistusalueen sisällä ja ottelun erotuomari osoitti keskelle. Kotiyleisön yllätykseksi palloa meni asettelemaan vasen laitahyökkääjä Joona Tukiainen. Joonan ratkaisu ei kuitenkaan jättänyt ketään kylmäksi: kova pallo oikeaan alanurkkaan, pilkku kuin oppikirjasta.

Kommentit

Kiffenin hyökkääjä Reko Räsänen näki jotain hyvääkin pettymykseltä tuntuneessa tasapelipisteessä.

– Pallonhallinta oli hyvää ja saimme avattua peliä paremmin kuin esimerkiksi Suomen Cupin pelissä keskiviikkona. Kuitenkin hyökkäyskolmanneksella viimeisissä ratkaisuissa olisimme voineet parantaa. Tietenkin harmittaa, että ottelu päättyi pistejakoon, mutta on oltava tyytyväisiä peli-ilmeeseen. Emme lopettaneet pelaamista takaiskun jälkeen, vaan onnistuimme vielä tulemaan tasoihin. Kehitettävää siis löytyy jonkin verran, mutta uskon että tästä on hyvä jatkaa.

Puolustuksen uusi nimi Touko Laakkonen näki myös jotain positiivista kauden toisessa kotiottelussa.

– Vaikeaahan se taas oli, mutta parempaan suuntaan mennään. Päästiin kuitenkin viime peliä paremmin paikoille ja hyökkäyspelissä oli paikoin ihan ideaakin. Puolustuksessa oli kuitenkin muutama tilanne, missä pitäisi olla paremmin hereillä. TiPS pääsi vähän liian helposti muutaman kerran yrittämään maalintekoa. Pitää kai olla tyytyväinen tasuriin kuitenkin, kun se lopussa onnistuttiin kairaamaan. Tyytyväisiä ei kukaan kuitenkaan olla. Pitää paljon parantaa.

Seuraavat ottelut

NJS – Kiffen Klaukkalan tekonurmella ensi lauantaina klo 17.

Bollliksen luonnonnurmen avaus Kiffen – HJK Klubi 04 23.5. klo 19.