Pistejakoon Jätkäsaaressa

Kiffen ja PPJ tasasivat Jätkäsaaren maanantai-illassa pisteet lukemin 2-2. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Peik Koskinen ja Riku Heinonen.

16.5. PPJ – Kiffen 2-2 (1-0)

1. puoliaika

Jätkäsaareen oli tullut mukavasti katsojia seuraamaan paikallistaistelua. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Ottelun alku oli erittäin rikkonainen. Kummallakin joukkueella oli kovia vaikeuksia saada peliään käyntiin. Kiffenin ainoa alkuhetkien paikka syntyi 3. minuutilla PPJ-puolustuksen blokatessa Bob Diasonaman yrityksen kulmaksi.

18. minuutilla PPJ iski ottelun avausmaalin kulmapotkusta. Kokenut puolustaja Pyry Kärkkäinen irtosi vartioinnista ja puski vapaasti etualakulmaan. Maalin jälkeen PPJ oli hetken niskan päällä, mutta Kiffen sai rauhoitettua rivinsä eikä kotijoukkue päässyt avausjaksolla enää lähelle maalia.

Puolen tunnin pelin tienoilla PPJ-maalivahti Jaakko Wainikainen tuli maaliltaan vastaan ja kaatoi pallosta taistelleen Cheikh Touren. Hetken pohtimisen päätteeksi erotuomari vihelsi vapaapotkun, mutta monien yllätykseksi ei nostanut edes keltaista korttia Wainikaiselle. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Antti Korhosen matala yritys viuhui etukulmasta ohi.

Hetki ennen vihellystä Tejan Deen leikkasi oikealta keskelle ja jakoi lyhyen kuljetuksen jälkeen pallon rangaistusalueen vasempaan reunaan Peik Koskiselle. Peikin veto meni yli ylärimaa hipoen. Enempää tilanteita ei avausjaksolla nähty.

2. puoliaika

PPJ:n Eduardo Rodriguez ja Kiffenin Peik Koskinen ilmataistelussa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffen suoritti tauolla ottelun ensimmäisen vaihdon Samuli Heiskan ja Joona Tukiaisen korvatessa Cheikh Touren ja Eetu Kolun. Vaihdon myötä Peik Koskinen siirtyi oikealle laidalle ja Tejan Deen valeysiksi.

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka aukeni kotijoukkueelle 55. minuutilla. Tuomas Mustonen karkasi läpi Kiffen-puolustukselta, mutta Niko Tervonen venytti upeasti jalkansa eteen ja esti “Muden” varmalta näyttäneen maalin.

Tunnin pelin jälkeen Kiffen-käskyttäjä Jari “Kille” Hakala huusi “byte, byte” ja asetteli numerotauluun punaiseksi numeron 13 ja vihreäksi numeron 6. Bob Diasonama penkille, Fesal Mohamed tilalle. Vaihto tuotti tulosta lähes välittömästi. 64. minuutilla Fesal kuljetti vauhdilla palloa kohti rangaistusaluetta ja päätti kokeilla itse. PPJ-vahti ei saanut liimattua oikeaa yläkulmaa kohti suuntautunutta palloa ja Peik Koskinen iski paluupallon sisään.

Pari minuuttia myöhemmin Fesal oli jälleen rakentamassa. Tällä kertaa siirto Riku Heinoselle, jolla oli aikaa ja tilaa nousta keskeltä. Veto lähti samaan osoitteeseen kuin Fesalilla, mutta tällä kertaa verkot heiluivat. Kapteeninnauhaa maanantaina kantanut Heinonen on nyt harvinaisessa maaliputkessa. Ennen tätä kevättä edellinen ja ainoa maali Mustissa Hurmureissa syntyi elokuussa 2020 Viikinkien vieraana rangaistuspotkusta.

Riku Heinonen nautti maalistaan. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Samuli Heiskalla oli pari puolittaista paikkaa naulata lopullisesti ottelu, mutta PPJ-puolustus esti aikeet. PPJ sai vaarantilanteista selvittyään ottelun hallinnan itselleen ja Kiffen oli pienissä vaikeuksissa loppuhetket.

84. minuutilla Pallo-Pojat onnistuivat tasoituksessa. Hyökkäys rakentui vasemmalta laidalta ja keskitys löysi takatolpalla vapaana olleen Touko Laakkosen, joka sijoitti pallon taka-alakulmaan ohi voimattoman Tervosen.

Vielä tasoituksen jälkeen ottelua käytiin PPJ:n hallinnassa, mutta hyvästä otteesta huolimatta todelliset maalipaikat jäivät siltä uupumaan. Näin kahden perinteikkään helsinkiläisseuran kauden ensimmäinen Kakkosen kohtaaminen päättyi tapahtumiin nähden oikeutettuun pistejakoon.

Maalin iskenyt Riku Heinonen näkee Kiffenin otteissa parantamisen varaa.

– Tasainen vääntö ja aika paljon kamppailua. PPJ laadukas vastustaja, mutta totta kai harmittaa, ettei johto kestänyt. Paljon on meilläkin vielä varaa parantaa, vaikka tiettyjä hyviä juttuja jo pelissä näkyykin. Sen verran laadukas joukkue tänä vuonna kuitenkin kasassa, että tyytyväinen ei voi tasapeleihin olla. Peikin kauden aloitukselle peukkua!

Pelissä riitti tunnetta molemmin puolin. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffenin kokoonpano 

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
3 Leon Pierce
4 Valtteri Karlsson
5 Antti Korhonen
8 Riku Heinonen (74′ 24 Rasmus Ruismäki)
11 Eetu Kolu (46′ 19 Joona Tukiainen)
13 Bob Diasonama (60′ 6 Fesal Mohamed)
17 Tejan Deen (79′ 16 Misael Rearte)
18 Peik Koskinen
27 Cheikh Toure (46′ 9 Samuli Heiska)

1 Matias Sauramaa
21 Jere Pulkkinen
Kooste

Kiffenin kausi jatkuu lauantaina. Karhulan ylpeys PeKa tulee vieraaksi Bollikselle iltakuudelta.
Tervetuloa kannustamaan Mustat Hurmurit voittoon!