Pistetili auki sarja-avauksessa

Sarjakauden avannut ottelu KuPS Akatemian vieraana Kuopiossa päättyi tasalukemiin 1-1. Samuli Heiska vei Mustat Hurmurit johtoon ottelun 79. minuutilla, mutta kotijoukkue venyi tasoihin lisäajalla.

Ottelua leimasi todellisten maalintekotilanteiden vähyys, kun kaksi hyvin organisoitua joukkuetta pelasi tarkkaa peliä. Kuopiolaisilta nähtiin koko ottelussa yksi ja Kiffeniltä kaksi laukausta kohti maalia.

Lauantai 23.4. KuPS Akatemia – Kiffen 1-1 (0-0)

Kuuden KuPS:n edustusjoukkueen harjoitusringissä olevan pelaajan vahvistama KuPS Akatemia tuli ottelun alkuun vahvasti, mutta Kiffenin vankka puolustuspelaaminen piti kuopiolaiset pois vaarallisilta tekopaikoilta. Puoliajan edetessä otteet tasaantuivat, mutta jakso oli silti pääasiassa keltamustaa pallonhallintaa.

Avausjakson paras tilanne aukeni kotijoukkueelle hieman ennen puolen tunnin täyttymistä, kun Samu Koistinen murtautui boksiin ja syötti päätyrajan tuntumasta maalin eteen Niklas Orjalalle, jonka jatko suuntautui etukulmasta ohi. Kiffenistä puolestaan Peik Koskinen pääsi kokeilemaan boksin takaa, mutta tämäkin laukaus viuhui keittiön puolelle.

Toiselle jaksolle Kiffen sai kasvatettua pelirohkeuttaan ja käänsi hallintaa itselleen. Heti puoliajan alussa Daniel Åkerlund testasi Veikkausliiga-maalivahti Otso Virtasta laukomalla paristakymmenestä metristä kohti maalia, mutta Virtasella ei ollut vaikeuksia liimata päin suuntautunutta maanuoliaista.

Ottelu oli tiukkaa taistoa alusta loppuun.

Kiffen iski voiton syrjään kiinni, kun pelikello oli ennättänyt 79. minuutille. Valtteri Karlsson lähetti pitkän rajaheiton boksiin, ja palloon ylsi vaihdosta Åkerlundin tilalle tullut Samuli Heiska, jonka jatko päällä ylitti maaliltaan ulos tulleen Otso Virtasen ja leijaili maalin takanurkkaan.

Vierailijoiden johtomaalin jälkeen KuPS Akatemia alkoi jälleen hallita palloa, mutta kunnon tonteille pääseminen oli sille edelleen hankalaa.

Kupsilaisten tehottoman pallonpyörittelyn jatkuessa pisteet näyttivät jo matkaavan Stadiin, mutta kauden avausvoitto mureni kirvelevästi lisäajan avausminuutilla. Fabio Schneider keskitti rankkarialueelle, ja pienen merkkausvirheen seurauksena Samuli Miettinen pääsi vapaasti puskemaan pelivälineen ohi Niko Tervosen.

Ristiriitaiset fiilikset

Tunnelmat Kiffenin leirissä olivat ottelun jälkeen hieman kaksijakoiset.

– Vähän harmitti. Kaveri tuli lopussa tasoihin, mutta matsi oli vaikea, joten tärkeä pinna saatiin kaivettua täältä Kuopiosta mukaan, Kiffenin parhaana palkittu Valtteri Karlsson kommentoi.

Samuli “Spige” Heiska kärsi viime kaudella sitkeästä loukkaantumisesta mutta on tehnyt viime aikoina vahvaa paluuta. Lauantaina syntynyttä uransa kymmenettä Kiffen-maaliaan Kakkosessa hän kävi läpi vaatimattomasti.

– Aika perusmaali, sinne yritin rouhia. Hyvä heitto tuli boksiin, ja sinne yritin jotain saada väliin. Sain pikkuisen päälakea osumaan, ja sieltä se pomppi vähän onnekkaastikin takakulmaan, Heiska kuvaili.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
4 Valtteri Karlsson
5 Antti Korhonen
8 Riku Heinonen
10 Mauricio Hopsu (69′ -> 21 Jere Pulkkinen)
13 Bob Diasonama (85′ -> 11 Eetu Kolu)
14 Severi Murto
17 Tejan Deen (69′ -> 24 Rasmus Ruismäki)
18 Peik Koskinen (85′ -> 16 Misael Rearte)
28 Daniel Åkerlund (59′ -> 9 Samuli Heiska)

1 Matias Sauramaa
22 Dominic Savolainen

Kooste

Kiffenin seuraavat ottelut

Kiffenin seuraava Kakkosen ottelu on kotiavaus NJS:aa vastaan tiistaina 10. toukokuuta. Sitä ennen joukkue kuitenkin mittelee Suomen Cupin 4. kierroksella kohtaamalla FC Espoon vieraskentällä aikavälillä 1.-8. toukokuuta. Tarkka ajankohta selviää myöhemmin.

Ehdit vielä hankkia Kiffenin kausikortin, joka oikeuttaa pääsyyn niin Kakkosen kuin Suomen Cupinkin kotipeleihin!