Kiffen ja Atlantis tasasivat pisteet

Pukinmäen lauantaissa nähtiin vauhdikas paikalliskamppailu. Kotijoukkueen loppuhetken tasoitus tuhosi Mustien Hurmurien haaveet täydestä pistepotista.

21.8. Atlantis – Kiffen 1-1 (0-1)

1. puoliaika

Ottelun alkuhetket olivat pääosin Kiffenin hallintaa. Ensimmäinen maalipaikka aukeni 4. minuutilla, kun vasemman laidan hyvien kombinaatioiden kautta rangaistusalueen kulmalta löydettiin Severi Murto. Kapteenin yritys meni kuitenkin yli maalin. Syyllinen oudosti karanneeseen vetoon löytyi vähän yli vartin pelin jälkeen, kun erotuomari pysäytti Atlantiksen rajaheiton Kiffen-pelaajien protestoinnin jälkeen. Pienen tutkiskelun jälkeen selvisi, että pallo on puolityhjä.

Uuden pallon peliin saamisen jälkeen Kiffenin hyökkäyspeli nopeutui ja nopeiden liikkeiden seurauksena Atlantiksen Joao Costa joutui rikkomaan keltaisen ja pilkun arvoisesti rangaistusalueella peippaillutta Mauricio Hopsua. Palloa meni asettelemaan Demba Camara. Kevyet askeleet ja tiukka sijoitus alakulmaan, 0-1 Kiffenille. Maali oli Camaran kauden kolmas ja varmasti erittäin maistuva vanhaa seuraansa vastaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen ja oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa. Aram Hasanzada ja Konan Kouakou kävivät lähimpänä, mutta Niko Tervonen oli tolppien välissä hereillä. Tauolle mentiin Kiffenin johdossa.

2. puoliaika

Atlantis tuli toiselle puoliajalle virtaa täynnä ja Kiffen oli hetkittäin helisemässä, mutta kotijoukkueen maalisarake pysyi vielä nollilla. 59. minuutilla Tejan Deen pääsi nokikkain Atlantis-vahti Sammy Ndjockin kanssa, mutta ajoi itsensä liian ahtaaseen tilaan ja tilanne kuivui nopeasti kasaan.

Tunnin pelin tienoilla ottelussa oli erittäin kuuma vaihe, kun kahdeksan minuutin sisällä nousi kolme keltaista. Yksi niistä oli toinen, ja Kouakou lensi ulos.

Miesylivoima ei kuitenkaan muuttanut tarpeeksi asetelmia, vaan Atlantis hallitsi tapahtumia, ja pallon saadessaan Kiffen päätyi usein turhan hätäisiin ratkaisuihin. Ottelun loppuhetkillä kotijoukkue hyökkäsi erityisen vahvasti oikealta laidalta, ja sitä kautta syntyi myös voittomaali. Pariin paraatitorjuntaan venynyt Niko Tervonen oli voimaton Jean Costan lähettäessä pallon taka-alakulmaan.

Vieraspiste on erityisen arvokas säilymistaistelussa. MiPK hävisi tänään PKKU:lle 5-1 ja on Kiffenin takana 11. sijalla. Pisteitä on kertynyt kummallekin yksitoista, mutta Pallo-Kissojen maaliero on yhdeksän maalia enemmän pakkasella ja Kiffenillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
5 Antti Korhonen
10 Mauricio Hopsu -> 66′ 18 Kasper Eriksson
14 Severi Murto
17 Tejan Deen -> 88′ 3 Leon Pierce
20 Demba Camara -> 90+2′ 9 Samuli Heiska
21 Ilmari Lappalainen
24 Rasmus Ruismäki -> 66′ 16 Misael Rearte
26 Cherif Ndiaye
29 Muslim Markhiyev

11 Kelechi Anyamele
12 Axel Anderson
13 Leevi Saikkonen 

Taistelu jatkuu ensi perjantaina kotona. Vieraita saapuu Pohjois-Savosta:
Kiffen – Kufu98 Bolliksella perjantaina 27.8. klo 19. Tervetuloa!