Pyry Korhonen palaa kotikulmilleen

Kiffeniä vuodet 2019-2023 edustanut puolustaja Pyry Korhonen ei jatka joukkueessa alkavalla kaudella. Korhonen siirtyy valmentajaksi kasvattajaseuransa Leppävaaran Pallon organisaatioon. Pelaamista Pyry kertoo jatkavansa alemmilla sarjatasoilla.

Pyry tuulettamassa kaudella 2019 tehtyä maalia JäPS:iä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

– Oma työnkuvani on seuravalmentaja, eli vastaan vastuuvalmentajana kahden joukkueen ja niiden peliryhmien toiminnasta. Tämän lisäksi olen kahden joukkueen mukana valmennustiimeissä. Totta kai tilaisuuteen oli pakko tarttua. Oma intohimoni on jalkapallo, ja mahdollisuus tehdä intohimosta ammatti on jokaisen unelma, Korhonen taustoittaa.

Pyry elokuussa 2020 Olympiastadionilla pelatussa voitokkaassa Viikingit-ottelussa. Kuva: Jukka Luoma

Pyry toteaa, että monivuotinen Kiffen-rupeama jätti häneen positiivisella tavalla isot jäljet. Korhonen ei aio täysin jättää Mustia Hurmureita.

– Kiffen-ajalla on todella suuri merkitys omalla pelaajaurallani, enhän missään muussa seurassa aikuisiällä pelannut viittä vuotta. Viihdyin todella hyvin ja voisi kuvailla, että Kiffenistä löysin aikuisiän jalkapalloilullisen kodin pitkäksi aikaa. Ja varmasti tulevaisuudessakin Kiffen pysyy mukana menossa, ostinhan jo verkkokaupasta Kiffenin pelipaidan, ja kausari tulee hankintaan, kun ne tulevat myyntiin!

Pyry juhlimassa voittomaalia Lappeenrannassa kesällä 2021. Kuva: Topi Lainio / VMH

Entä onko Kiffen-vuosilta jotain erityistä huippuhetkeä tai muistoa?

– Jostain syystä PEPO-pelit ovat jääneet itselleni mieleen, haettiin usein Lappeenrannasta isoja pisteitä. Toki yhteishenki ja fiilis olivat yksi syy, miksi Mustissa Hurmureissa viihtyi. Myös yksittäisistä peleistä Klubi 04 kauden 2019 päätöskierroksella ja Olympiastadikan avajaiset Viikinkejä vastaan 2020, eikä voi unohtaa myöskään omaa wondergoalia PPJ:tä vastaan kotona 2022. Pallo upposi aika nätisti takakulmaan.

Pyry kesällä 2022 vuoden maaliksi äänestetyn osuman jälkeen. Kuva: Matti Murto

Korhonen pelasi Kiffenissä verrattain pitkään, joten mittava on kiitettävien listakin.

– Kiitos kaikille Kiffenissä mukana olleille pelaajille ja taustoille: Mako Tukiainen, Juuso Kevari, Atte Wahlstedt, Rahmon Kelmendi, Oso Hautamo, Seppo Felt, Jari Hakala, Markus Alopaeus, Teemu Itkonen, Janne Wikman, Kimmo Silventoinen, Kristoffer Ilmasti, Jaakko Jokilahti, Claus Lindström, Henrik Lindström, Raynold Dickman ja muut. Teette arvokasta työtä kotimaisen jalkapallon parissa. Ei ole itsestäänselvyys, että pelaajat viihtyvät nykyaikana pitkään samassa seurassa, ja Kiffenissä siinä on onnistuttu mainiosti. Go Kiffen, go!

Kiitos, Pyry!

Pyry kaudella 2023 Jätkäsaareen matkustaneita kannattajia kiittämässä. Kuva: Kalevi Hämäläinen