Ruismäki rymistelee ensi kaudellakin: “Tästä on muodostunut koti”

Keskikentän kovaa taklaava Rasmus Ruismäki jatkaa Mustissa Hurmureissa kaudella 2023. Alkava kausi on hänelle viides Kiffenissä.

Ruismäki (s. 1998) saapui Kiffeniin Kolmosessa pelaavasta FC Kontusta kaudeksi 2019 ja otti heti paikkansa Kiffenin silloisessa nuoressa joukkueessa. Keskikentän pohjalla uurastava Ruismäki tartuttaa omalla uutteralla esimerkillään taistelutahtoa muihinkin. “Rasse” harrasti nuoruudessaan painia, mikä näkyy toisinaan myös jalkapallokentällä – viime kaudella tilille kertyi yhdeksän varoitusta. Hän on tehnyt Kakkosen peleissä kaksi maalia.

Ruismäki kertoo, että jatkosopimuksen tekoa ei tarvinnut harkita lainkaan. Malmin kasvatti on vuosien aikana asettunut Kiffeniin enemmän kuin hyvin.

– Heti kun jatkosopimusta tarjottiin, olin valmis allekirjoittamaan sen. Nyt lähtee viides kausi Kiffenissä. Tästä on muodostunut neljän vuoden aikana koti – helvetin hauskaa kentällä ja sen ulkopuolella. Ei kysymystäkään, ettenkö olisi allekirjoittanut sopimusta. Erittäin hyvä fiilikset, Rasse hehkuttaa.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Sarjakausi 2022 oli Kiffeniltä sijoituksellisesti vahvin yli kymmeneen vuoteen, mutta Ruismäki uskoo joukkueen pystyvän vieläkin parempaan. Omiin esityksiinsä hän on kohtuullisen tyytyväinen. Mies välttyi loukkaantumisilta ja onnistui pelaamaan ehjän kauden.

– Viime kausi oli joukkueelta hyvää suorittamista, pääsimme tavoitteeseemme. Totta kai paljon jäi parannettavaa, mutta kausi oli selkeästi plusmerkkinen. Oma kauteni oli sinällään ehjä, ei ollut mitään loukkaantumisia. Paria pelikieltoa lukuun ottamatta taisin vetää koko kauden. Vähän sama juttu kuin joukkueenkin hommassa, eli paljon parannettavaa jäi. Mutta sanotaan, että se oli sellainen perus ok -kausi – ei mikään superkausi, mutta ihan ok perussuorittamista.

Ensi kauden tavoitteista puhuttaessa Rasse korostaa, että kaikkein tärkeintä on oman joukkueen menestys.

– Omana tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvä kausi ja sitä kautta jeesata joukkuetta voittoon ja pääsemään tavoitteeseensa. Se on se tärkein juttu minulle, että joukkue pärjää. Pidetään hauskaa kentällä, mutta niin myös kentän ulkopuolella, kuten pari aikaisempaakin vuotta. Niin kuin Niko Tervonen tuossa sunnuntaina vähän väläyttelikin siitä flow-tilasta, toivottavasti saamme sen kentälle. Ja sitten mahdollisesti Palloliitto mahdollistaa meille Flow-tilan tuohon eräälle elokuun viikonlopulle, se olisi ihan nättiä, Ruismäki veistelee.