Rekrytointitalli mukana testijaksolla

Rekrytointitallin ja Kiffenin viime kaudella alkanut yhteinen projekti jatkuu myös alkavalla kaudella ja molemmat osapuolet saavat kauden aikana lisää arvokasta tietoa käsiteltäväkseen.Kiffenin pävalmentaja Mako Tukiainen avaa hieman yhteistyötä:

– Kiffenin pelaajavalintaprosessi on pitkälti samanlainen kuin monissa muissa joukkueissa. Mutta Rekrytointitalli tuo mukaan oman arvokkaan panoksensa ihan viime metreillä. Ihan ensimmäiseksi tarkastelemme vähän pelaajan pelihistoriaa ja mietimme, mitä lisäarvoa hän voisi tuoda joukkueeseemme. Tässä vaiheessa jo osa putoaa pois ja osa kutsutaan sitten esittelemään taitojaan. Jos pelaaja saa valmennuksen vakuuttuneeksi treenikentällä, niin silloin ollaan jo melkein puolivälissä. Sen jälkeen keskustellaan hänen kanssaan pelaajan omista tavoitteista ja avataan Kiffenin arvomaailmaa ja odotuksiamme uusia pelaajia kohtaan.

– Aina odotukset ja resurssit eivät tietenkään kohtaa, mutta jos ollaan edelleen kiinnostuneita, prosessiin astuu mukaan Rekrytointitalli. He ovat kehittäneet erittäin mielenkiintoisen testin, jonka tuloksien perusteella pystymme näkemään paljon sellaista, joka ei välttämättä tule treeneissä esiin. Rekrytointitallin tekemä testi kertoo meille sen, onko pelaaja arvoiltaan ja ajatusmaailmaltaan Kiffenin näköinen ja miten hän soveltuisi pukukoppiimme. Ensimmäinen vuosi projektissa meni vielä opiskelussa, mutta tuloksena oli kuitenkin paras sijoitus 12 vuoteen. Nyt avataan hanaa lisää ja katsotaan mihin se riittää 115-vuotisjuhlan kunniaksi, Tukiainen kertoo.

Rekrytointitallin Mikko Kaikkonen kertoo tavoitteista:

– Me haluamme auttaa pelaajia ymmärtämään ja analysoimaan omaa toimintaansa, niin joukkueessa kuin myös kentän ulkopuolella. Samalla haluamme valmennusjohdon oppivan ymmärtämään ja auttamaan pelaajia niin yksilöinä kuin myös joukkueen osana. Toimintaa on lainattu ja kehitetty monille yrityselämästä tutuilla työskentelyprofiilimalleilla ja perimmäinen tavoitteemme on löytää vastaus kahteen kysymykseen. Toinen niistä on se, että mistä unelmajoukkue koostuu ja toinen, kuinka voidaan parhaiten vaikuttaa joukkueen suoritukseen persoonatasolla.

Kiffen kiittää Rekrytointitallia pääsystä pilottihankkeeseen ja toivoo, että tämän vuoden tulokset ovat vielä viime vuotisia parempia!