Riku Heinonen jatkaa Mustissa Hurmureissa: “Upea seura”

Riku Heinonen on solminut Kiffenin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Alempana keskikenttäpelaajana ja tarvittaessa topparinakin viihtyvä Riksa aloittaa neljännen kautensa Mustissa Hurmureissa.

– Kyllähän Kiffen on seura, jossa pelaajana on aika helppoa jatkaa. Nyt on neljäs kausi lähdössä, eikä ole hirveästi tarvinnut miettiä, missä sitä pelaamista jatkaisi. Toki joskus on tullut kyselyitä muuallekin, mutta näin Helsingissä kun asuu, niin kyllähän se Töölön pallokenttä on aika ytimessä, niin kuin Kiffenkin. Sen lisäksi kyseessä on tietysti upea seura, loistavat pelikaverit ja ajoittain jopa ihan hyvää fudista pelaava Kiffen. Kyllähän ne syyt siinä ovat. Tässä kohtaa talvea jo odottelee, että tuonne Bolliksen nurmelle pääsee jälleen kerran pelaamaan, Heinonen toteaa.

Johtaja ja pidetty joukkuekaveri. Kuva: Juhani Järvenpää

Pitkästä aikaa ehjempi kausi

Heinonen pelasi viime kaudella 20 Kakkosen ottelussa ja esiintyi muutenkin vahvasti. Hän oli joukkueen toiseksi tehokkain maalintekijä kuudella osumallaan. Mukaan mahtuivat voitto-osuma JIPPOa vastaan ja lisäajan tasoitus KäPan vieraana. Kahden rikkonaisen kauden jälkeen Heinonen oli nyt isossa roolissa.

– Viime kausi oli ihan ok joukkueelta ja itseltäni. Oli paljon positiivista, kuten se, että pitkästä aikaa pystyin ja pääsin pelaamaan. Ehkä negatiiviset puolet liittyvät siihen, että joskus kroppani oli siinä kunnossa että jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä ollut parempi olla joissain otteluissa pois kentältä. Varsinkin alkukaudesta tuntui, että paikat olivat vielä jonkin verran hajalla. Oikeastaan se sitten loppuikin pieneen loukkaantumiseen kesätauon aikana ja muutaman matsin huiliin, jonka jälkeen sitten sain paikat taas kuntoon ja sitten oli hyvä ja kivaa pelata loppukausi. Kokonaisuutena tietysti iso juttu oli se, että pääsin pelaamaan paljon suht terveenä. Tuli joukkueelle onnistumisia ja myös itselle. Siitä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen.

Rankkarispesialisti. Heinonen on onnistunut kaikissa rangaistuspotkuissaan Kiffenissä. Tässä heiluu KäPan verkko.

Kaudesta 2023 Riksa toivoo jälleen mahdollisimman ehjää. Kiffenin viime kauden sijoitus oli paras sitten kauden 2010, mutta Heinonen uskoo joukkueen pystyvän vieläkin parempaan.

– Tulevan kauden tavoitteet ovat selkeät: pysyä itse vielä paremmin kunnossa ja olla terveenä. Se on ihan ensisijaista, toivottavasti mahdollisimman vähän sattuisi paikkoihin, silloin on yleensä mukavampi treenata ja pelata. Haluan toki myös parantaa paljon aiemmistakin omista peliesityksistäni. Varaa parantaa on varmasti jokaisella Kiffenin viime kauden pelaajalla. Semmoinen maku jäi, että pikkuisen parempaankin meillä olisi varaa, sitä on hyvä lähteä tähän kauteen tavoittelemaan, Riksa kertoo.

– Eihän tässä voi odottaa muuta kuin hauskaa ja vauhdikasta fudiskautta! Toivottavasti kansa löytää yhtä hyvällä tunnelmalla ja meiningillä Bollikselle kuin Maukan (Mauricio Hopsu) frendit viime vuonna.

Sopimuksia lisää torstaina klo 19.08.