Sarja-avaus lauantaina Kuopiossa

Kiffenin ja samalla koko Kakkosen A-lohkon sarjakausi 2022 korkataan ensi lauantaina, kun KuPS Akatemia isännöi Mustia Hurmureita. Ottelu Kuopion keskuskentällä alkaa klo 15.00.

Kiffen intoa täynnä

Kiffen pääsee otteluun mukavista asetelmista. Joukkueella on alla neljän ottelun voittoputki, joista viimeisimpänä makea Suomen Cupin 3. kierroksen rankkarivoitto KäPan vieraana.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään otteluun. Viimeiset harjoituspelit menivät tuloksellisesti hyvin, ja cupissa tuli pitkän kaavan kautta voitto, mikä oli positiivinen juttu. Hyvillä ja odottavilla mielillä sarja-avaukseen Kuopiota kohti, päävalmentaja Mako Tukiainen kertoo.

Varmoja poissaolijoita ovat asepalvelustaan suorittava maalivahti Martin Kella ja vaivojaan vielä paranteleva Liam Lokake. Muutaman muun pelaajan pelikunto selviää myöhemmin. Kuitenkin vuoden takaiseen verrattuna joukkueella ei ole suurempia loukkaantumismurheita. Kun viime keväänä pohdittiin, keitä valitaan kokoonpanoon, nyt valmennuksessa joudutaan aprikoimaan, keitä jätetään pois.

– Onhan se parempi näin päin – se kuuluisa positiivinen ongelma. Joukkueen terveystilanne on hyvä tällä hetkellä. Pojat suorastaan uhkuvat intoa sarjakauden alkaessa.

Tukiainen on tyytyväinen uusien pelaajien panokseen ja nostaa esiin muutaman nimen.

– Olemme saaneet hyviä lisiä joukkueeseemme. Kaikki uudet pelaajat ovat sopeutuneet ja kotiutuneet Kiffeniin mainiosti ja tuovat kauden mittaan varmasti oman lisänsä. Meillä on nuorta uutta poikaa Fesal Mohamedin kautta sekä hieman enemmän kokemusta omaava Peik Koskinen. Daniel Åkerlund on tehnyt maaleja viimeisissä peleissä, ja Jere Pulkkinen taas tuo hyvin kokemusta joukkueeseen. Kyllä meillä on sellainen hyvä sekoitus, Tukiainen näkee.

Fesal Mohamed – nuori vastuunkantaja

Yksi tämän kauden uusista kiffeniläisistä on hiljattain 19 vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja Fesal Mohamed, joka ensi töikseen vahvistaa päävalmentaja Tukiaisen kommentit tuoreiden pelaajien hyvästä sopeutumisesta.

– Hommat ovat lähteneet erinomaisesti käyntiin! Tänä vuonna on loistava valmennustiimi. Pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, koutsit myös. Muutaman vanhan jengiläisen (Misael Rearte ja Cheikh Toure) kanssa pääsee pelaamaan pitkästä aikaa taas, ja se on kyllä mukavaa. Olen erittäin iloinen, että pääsen olemaan osa tätä jengiä tänä vuonna, Fesal hehkuttaa.

Fesal Mohamed esiintyi KäPaa vastaan kylmänviileästi. Kuva: Matti Murto

Fesal nousi Kiffeniä seuraavien huulille viime viikolla KäPaa vastaan pelatussa Suomen Cupin ottelussa, joka eteni rangaistuspotkukilpailuun. Nuoren miehen päätä ei palellut, vaan hän laukoi ratkaisevan rankkarin maaliin ja Kiffenin 4. kierrokselle.

– KäPaa vastaan oli mukava pelata  Pelasin siellä nuorempana noin neljä-viisi vuotta, ja seura on ollut melko isossa roolissa futisurallani. Rankkari ei sinänsä stressannut. Henkilökohtaisesti tykkään pelata paineen alla ja viihdyn mukavuusalueen ulkopuolella.

KuPS Akatemiaa vastaan Fesal luottaa itseluottamuksen ja asenteen voimaan.

– Heitä vastaan meidän pitää vain keskittyä omaan tekemiseemme – pelata kovaa ja itsevarmasti alusta loppuun. Jos jokainen antaa kentällä 110 prosenttia ja tuo omat vahvuutensa esille, niin kyllä ne kolme pistettä lähtevät meidän mukana Stadiin, Fesal päättää.

KuPS Akatemiasta vain vähän tietoa

Kuopion Palloseura aiemman reservijoukkueen, KuFu98:n, sarjapaikan itselleen ottanut KuPS Akatemia on Kiffenille jonkinasteinen arvoitus, sillä joukkue ei ole vielä julkistanut pelaajistoaan. Todennäköistä kuitenkin on, että kuopiolaisten kokoonpano elää pelistä toiseen hyvinkin paljon. Etenkin kotiotteluissaan joukkue tulee antamaan pelituntumaa KuPS:n Veikkausliiga-joukkueen nuorille pelaajille. Alkukaudesta KuPS Akatemialla saattaakin olla kentällä kova nippu.

KuPS Akatemian päävalmentajana toimii KuPS:aa Veikkausliigassakin edustanut 29-vuotias senegalilainen Issa Thiaw. Pelaajauransa polvivamman vuoksi lopettamaan joutunut Thiaw oli viime kaudella mukana KuPS:n A-poikien valmennustiimissä voittamassa Suomen mestaruutta. Taustatukea KuPS Akatemian valmennustiimissä antaa takavuosien liigaikoni Tero Taipale.

Kiffen ja KuPS Akatemian edeltäjä KuFu98 pelasivat myös viime kaudella samassa Kakkosen A-lohkossa. Kauden toista peliä, KuFun 7-0-kotivoittoon päättynyttä rökitystä, ei haluta Kiffenissä muistella. Sateisella ja kolealla Bolliksella pelatussa toisessa kohtaamisessa pisteet jaettiin lukemin 1-1