Sunnuntaina Lappeenrantaan – “Voitto omalla hyvällä, itsevarmalla pelillä”

Kakkosen A-lohkon kuntopuntarin ykkönen Kiffen pyrkii kasvattamaan pistepottiaan sunnuntaina PEPOn vieraana Lappeenrannassa. Ottelu alkaa Kimpisen stadionilla klo 17.00.

Kiffen kuntopuntarin kärjessä

Kiffen palasi edellisessä ottelussaan voittotuntumaan kukistamalla 115-vuotisjuhlaottelussaan Reippaan 2-1. Mustat Hurmurit ovat voittaneet viimeisestä kuudesta ottelustaan peräti viisi. Joukkue on kuntopuntarin kärjessä.

– Se oli ensimmäinen isossa kokonaisuudessa hyvä peli meiltä. Ei tullut pitkäaikaisia heikkoja hetkiä oikeastaan ollenkaan. Sillä tavalla olen tyytyväinen. Ainoa vain, että pitäisi tehdä vähän enemmän maaleja, mutta kyllä ne tulevat vielä, päävalmentaja Juuso Kevari niputtaa ottelun yhteen.

Myös puolustaja Arttu Mäkinen myöntää, että ottelun olisi voinut tappaa tekemällä paikoista lisää maaleja.

– Joukkueena pelattiin ihan hyvä tulos. Oltaisiin voitu tehdä paria maalia enemmänkin, mutta hyvä peli oli.

Arttu Mäkinen tahkosi juhlaottelussa 77 minuutin verran. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Retropaidoissa pelattu juhlaottelu kauden ennätysyleisön edessä oli erityinen kokemus itse kullekin.

– Oli siistiä pelata uusissa hienoissa paidoissa ja lisäksi ensimmäistä kertaa koko kaudella iltavalaistuksessa! Onhan siinä ihan eri fiilis, Kevari hehkuttaa.

– Oli kiva pelata. Se oli hieman erilainen kuin normipeli, Mäkinen kiteyttää.

Mäkinen on tyytyväinen omiin otteisiinsa kauden aikana, vaikka hän haluaisikin pelata enemmän.

– Peliaikaa on tullut vähän, mutta muuten on mennyt hyvin treenien ja pelaamieni pelien osalta.

Kiffen-hyökkäyksen kapellimestari Muslim Markhiyev tarjoili viime lauantaina kauden toistaiseksi komeimman maalisyötön. Tehotilastoissa näkyminen lämmittää “Musun” mieltä.

– Rehellisesti sanottuna aika tärkeää, että näkyy konkreettisesti jotakin pelien jälkeen. Ei niitä (tehoja) vielä liikaa ole, mutta ihan ok määrä. Toivottavasti tulee nyt lisää ja kauden edetessä myös.

Juuso Kevari kertoo, että treeniviikko on sujunut jälleen hyvin, ja pelaaminen ja tekeminen ovat kehittyneet jatkuvasti. Terveystilanne sen sijaan aiheuttaa pientä päänvaivaa. Kiffeniltä ovat varmasti sivussa ottelusta Emil Lehtinen, Eetu Kolu, Antti Korhonen, Pyry Korhonen, Valtteri Karlsson, Reko Räsänen sekä varoitustilin täyttymisen vuoksi pelikieltoaan kärsivä Tuomas Saarikko. Lisäksi kysymysmerkkejä on lukuisia. Zakaria Osmanilla on edessään opiskeluvuosi Kuopiossa, ja hän pelasi Reipas-ottelussa toistaiseksi viimeistä kertaa Kiffen-paidassa.

Vastassa nimekäs joukkue

Kiffen pyrkii sunnuntaina jatkamaan hyviä otteitaan PEPOn vieraana Kimpisen stadionilla.

– Viime kerralla peli päättyi meille 4-1. Ensimmäisen pelin perusteella kyseessä on vähän sekalainen joukkue, eikä oikein saanut selvää heistä. PEPO kaatuu omalla hyvällä, itsevarmalla pelillä. Ja sillä, että teemme niitä juttuja, joita olemme tehneet treeneissä. Ei pitäisi olla niin vaikeaa, Arttu Mäkinen luettelee.

Itsevarmuutta huokuva Muslim Markhiyev muistaa kunnioittaa vastustajaa.

– Ei voida takki auki mennä. He pelaavat varmasti kosto mielessä, Markhiyev toteaa.

– Luotan taas siihen, että meillä on hyvä ottelusuunnitelma ja jokainen jätkä tietää mitä tekee kentällä. Sillä se voitto tulee, Kevari uskoo.

Juuso Kevari luottaa Kiffenin ottelusuunnitelmaan. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Viime kaudella Ykkösessä pelannut lila lepralaisryhmä aloitti kautensa Kiffenin tapaan takkuisasti. Myös PEPOssa nähtiin valmentajanvaihdos, kun Teemu Tavikaisen työtä tulivat jatkamaan valmennustiimiin kuuluneet Camilo Munoz ja Craig Hill. Sarjan peräpäässä taistellut joukkue on saanut käännettyä venettä sen verran, että akuutti putoamisvaara tuntuu olevan ohi. Ensimmäisessä ottelussa uuden valmennuksen alla FC Futura kaatui Kimpisellä peräti 6-1, ja viimeisestä kahdesta ottelusta on alla voitto ja tasapeli. Pisteitä on kasassa 15 ja matkaa putoamisviivaan jo kahdeksan pisteen verran.

– Valmennuksen vaihtumisen jälkeen PEPOsta on tullut hieman aktiivisempi, he eivät ole enää niin staattisia kuin alkukaudesta. On aika vaikeaa sanoa, koska he ovat vielä rakennusvaiheessa sen suhteen, miltä heidän pelinsä alkaa näyttää. Kyllä heilläkin koko ajan paranee tekeminen, ja saadaan aika kova jengi vastaan. Mielestäni se on paperilla sarjan parhaita jengejä. Siellä on hyviä pelaajia, jotka ovat tähän sarjaan tosi laadukkaita. Kuten toppari Jonathan Dunyin, argentiinalainen Pablo Stupiski sekä maalivahti Jirko Sorsa, Juuso Kevari luettelee.

Perjantain valmistavissa harjoituksissa keskityttiin hyökkäyspelaamiseen.

– Käytiin läpi sitä, miten me pystyttäisiin mahdollisimman laadukkaaseen kontrolloituun hyökkäämiseen. Ollaan viime aikoina päästy hyvin nopeisiin hyökkäyksiin, nyt pitäisi saada vähän enemmän pitkistä hyökkäyksistäkin maaleja. Uskon, että saadaan hyvä peli sunnuntaina. Toivottavasti me pystyttäisiin nyt näyttämään, että ollaan kyllä treenattu puolustamistakin, Kevari hymähtää.

PEPOn paras maalintekijä on kahdeksasti osunut Kevarinkin mainitsema Pablo Stupiski. Joukkue on tiedottanut, että elokuun alussa Lappeenrantaan siirtynyt ja viime aikoina loukkaantumisesta kärsinyt puolustaja Kailash Bandari palaa kentälle sunnuntaina.

Kauden avauskohtaamisen Bolliksella Kiffen voitti Samuli Heiskan hattutempun vauhdittamana 4-1.

Viimeisimmät kohtaamiset

PEPO nousi Kakkoseen kaudeksi 2016. Siitä lähtien pelatuissa kohtaamisissa Kiffen on ollut niskan päällä, vaikka PEPO onkin aiempina vuosina sijoittunut sarjassa korkeammalle. Kahdeksasta ottelusta Kiffen on voittanut viisi ja PEPO kaksi. Kerran on pelattu tasan.

4.6.2023 Kiffen – PEPO 4-1
25.7.2021 Kiffen – PEPO 2-2
23.6.2021 PEPO – Kiffen 0-1
26.9.2020 PEPO – Kiffen 3-1
22.8.2019 Kiffen – PEPO 1-0
9.6.2019 PEPO – Kiffen 0-1
30.9.2017 Kiffen – PEPO 4-1
8.7.2017 PEPO – Kiffen 2-0

Kaksi kesää sitten tinkimätön puolustustaistelu toi vierasvoiton. Kuva: Topi Lainio / VMH

PEPO – Kiffen sunnuntaina 27.8. klo 17.00 Kimpisen stadionilla.