Synkkä kauden avaus Järvenpäässä

Kiffen lähti avausotteluun siipirikkoisena. Paikkaajilla oli asenne kunnossa, mutta se ei riittänyt JäPS:n huipputehokkaan hyökkäyksen pysäyttämiseen.

Ti 1.6. JäPS – Kiffen 5-1 (2-0)

1. puoliaika

Ottelun alku viivästyi 18 minuuttia, kun erotuomarikopin sähkölukko hajosi ja ovi jouduttiin murtamaan auki.

Kiffen näytti hyötyvän uusista lämmittelyistä, sillä Mustat Hurmurit saivat alkuhetkien parhaat paikat. Heti toisella minuutilla Mauricio Hopsu lähetti Cheikh Touren puolittaiseen läpiajoon ja JäPS-puolustuksen tullessa iholle Toure lähetti tulisen potkun ylärimaa hipoen yli.

Kiffenin alun paine aiheutti päänvaivaa kotijoukkueella ja sinipaitojen Hedi Khayat sai katsella ottelun ensimmäistä varoitusta 8. minuutilla. JäPS pääsi ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen paremmin peliin mukaan, mutta ottelun seuraavat maalipaikat tulivat myös Kiffenille. Ensin oikea laitapuolustaja Pyry Korhonen leikkasi sisään ja päätti keskityksen sijaan hakea unelmamaalia n. 25 metristä. Veto viuhui vasemmasta yläkulmasta ohi ja Järvenpään keskuskenttä jäi haukkomaan henkeään. Kahdeksan minuuttia siitä Kelechi Anyamelen ja Mauricio Hopsun kuviot toimivat vasemmalla laidalla ja keskitys tavoitti boxissa yksin vapaaksi jääneen Touren, mutta voimakas pusku suuntautui etukulmasta ohi.

Puolen tunnin pelin jälkeen JäPS iski. Kulmapotku tavoitti maalin edustalle hiipineen JäPS-toppari Vili-Petri Vänttisen ja Niko Tervonen oli tolppien välissä täysin voimaton.

1-0.

Maalin jälkeen sattui ikäviä. Tejan Deen ottaessa räjähtävän spurtin perään lähteneeltä linjamieheltä petti pohjelihas. Tuomaristo joutui suorittamaan vaihdon ja ottelu oli keskeytettynä vähän yli 8 minuuttia.

Pelin käynnistyessä uudestaan JäPS oli lähellä maalintekoa. Aleksi Ristola väänsi itselleen tilaa rangaistusalueen sisällä ja pääsi nokikkain Tervosen kanssa, joka sai rintakehänsä pallon tielle. Maalin pelastamisen jälkeen Kiffen sai kolme peräkkäistä kulmapotkua, joista toinen Anyamelen lähettämistä meinasi mennä suoraan sisään. JäPS-vahti Altti Mäkistä ei kuitenkaan saatu ohitettua.

Viiden minuutin lisäajan jälkeen Ristola pääsi uudestaan kohtaamaan vapaasti Tervosen, mutta tällä kertaa pilkun muodossa. Kevyiden hyppyaskelten jälkeen pallo oikeaan alanurkkaan ja toiselle puoliajalle tilanteessa 2-0.

2. puoliaika

Puoliajalla JäPS suoritti peräti kolme vaihtoa. Vaihdot toimivat selkeästi, sillä kaksi vaihdosta sisään tulleista oli rakentamassa maaleja. Ensimmäsenä iski kahden minuutin pelin jälkeen Justus Kauppinen, jonka löysähkö veto meni vähän varkain Tervosen selän taakse.

Kiffen ei kuitenkaan lannistunut, vaan painoi kovaa päälle. Toisen puoliajan ensimmäinen kulmapotku ei aiheuttanut vaaraa, mutta sen jälkeisestä pallorallista Hopsu laukoi rangaistusalueen rajalta niukasti ohi. Tilanne jäi “Maukan” ottelun viimeiseksi ja tilalle vaihdosta tuli Demba Camara. Vähän samaa kaavaa noudatteli seuraavaa tilanne Muslim Markhiyevin peippaillessa oikeaa laitaa pitkin sisään. “Musu” hankki kulman ja joutui vähän myöhemmin vaihtoon. Tilalle tuli Aki Meriluoto.

JäPS sai ottelun hallinnan takaisin itselleen tunnin pelin jälkeen. 66. minuutin jälkeen oikealta laidalta tultiin kovaa. Pallo lirui takatolpalle hölkänneelle Ville Aholalle, jolla oli helppo työ viimeistellä kotijoukkueen illan neljäs maali.

74. minuutilla Aki Meriluotoa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ja palloa meni asettelemaan Cheikh Toure. “Cicon” jalasta tuli kauden avausmaali, joka jäi myös vierasjoukkueen illan ainoaksi. Pari minuuttia Kiffenin pilksuta erotuomari osoitti kolmannen kerran täplälle ja kotijoukkueen Olli Valto viimeisteli loppuluvuiksi tylyt 5-1. Loppupeli oli lähinnä loppuvihellyksen odottelua, mutta vierasjoukkueen Bob Diasonama ansaitsee kiitosta periksiantamattomasta asenteestaan.

4-1.

 

Kiffenin kokoonpano

30 Tervonen Niko
2 Korhonen Pyry-Ville
10 Hopsu Mauricio -> 52′ 20 Camara Demba
11 Anyamele Kelechi -> 75′ 32 Viljanen Timo
14 Murto Severi
16 Rearte Misael
17 Deen Tejan -> 76′ 18 Eriksson Kasper
19 Saarinen Thomas -> 75′ 3 Pierce Leon
27 Toure Cheikh
28 Diasonama Bob
29 Markhiyev Muslim -> 63′ 26 Meriluoto Aki

1 Mattila Elias
15 Stevens Daniel

 

Kiffen suuntaa seuraavaksi Kuopioon KuFun vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 12. kesäkuuta klo 16.

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *