Tappio sateisessa Pihlajamäessä

Kiffen koki kolmannen peräkkäisen tappion Pihlajamäessä PK-35:n vieraana.

1. puoliaika

Ottelun alku oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa, mutta Niko Tervosen vartioimaa maalia ei uhattu. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana syntyi kourallinen tilanteita Kiffenin maalin eteen lähinnä kulmapotkuista ja niiden jälkitilanteista.

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka syntyi myös kulmapotkusta. Kiffen-kapteeni Severi Murron ulospäin kiertänyt kulma päätyi parin pompun kautta rangaistusalueen rajalla odottaneelle Joona Tukiaiselle, joka latasi elämänsä kyllyydestä päin PK-puolustusta. Paluupallo reilusti yli maalin.

Parinkymmenen minuutin tienoilla PK:lla oli kova myllerrys päällä. Kiffen ei päässyt kakkospalloihin kiinni ja punaraitapaidat saivat tukun paikkoja putkeen. Keskuspuolustus kuitenkin kesti paineen.

Liam Lokake laittoi kroppaa likoon.

25. minuutilla nähtiin Kiffenin avausjakson paras paikka, kun keskikentän keskustasta rohkeasti noussut Emil Lehtinen lähetti maanuoliaisen kaaren rajalta niukasti ohi.

Avausjakson loppu oli ottelun alun tavoin kotijoukkueen dominointia. Nähtiin puolittaisia läpiajoja ja vaarallisia ohjauksia sivuvapaapotkuista, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

2. puoliaika

Kiffen suoritti tauolla ottelun ensimmäisen vaihdon, kun ysipaita Samuli Heiska teki tilaa Reko Räsäselle.

Kotijoukkue jatkoi toisen puoliajan alussa siitä, mihin se jäi. 50. minuutilla Florian Troni väänsi itselleen tilaa rangaistusalueen keskellä, mutta kääntölaukaus lensi reilusti yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Tejan Deen joutui rikkomaan Tronia kaaren rajalla. Ayuub Abdin vapaapotku leijaili päin Niko Tervosen nyrkkejä. Myös Valdrin Rashica pääsi kokeilemaan, mutta löysäksi jäänyt veto painui “Terviksen” syliin.

Ottelun ensimmäinen varoitus nostettiin 55. minuutilla Touko Laakkoselle näyttävän painiotteen jälkeen. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta syntyi Kiffenille lauantaina harvinainen nopea vastahyökkäys, mutta PK-vahti Joni Niemi nappasi vaivoitta Deenin keskityksen.

Vähän yli tunnin pelin jälkeen Pihlajamäen taivas repesi. Vettä tuli noin vartin aikana enemmän kuin koko päivänä yhteensä. Litimärkä kenttä hidasti pelinrakentelua huomattavasti, eikä Algeco Areenalla nähty silmää hiveleviä pallollisia ratkaisuja kummassakaan päässä.

70. minuutilla nähtiin Kiffenin paras paikka iskeä johto-osuma, kun Joona Tukiainen otti rangaistusalueen vasemmassa reunassa pallon rinnallaan haltuun ja nosti tolppaa hipoen takanurkasta ohi.

Kiffen suoritti tuplavaihdon 78. minuutilla: Milot Kastrati ja Tuomas Saarikko sisään, Mauricio Hopsu ja Tejan Deen penkille.

Nelisen minuuttia myöhemmin nähtiin ratkaisu ottelulle. Rashican keskitys löysi ruuhkaiselta maalinedustalta Tomi Kurvisen, jonka pukkaus tippui tolpan juureen muodostuneeseen lätäkköön ja pallo livahti sisään.

Vieraat lähettivät kasan pitkiä palloja viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta edes piikkiin nostettu toppari Arttu Loukiainen ei auttanut. Lopputulosta voidaan pitää ottelutapahtumiin nähden täysin oikeutettuna, mutta tärkeän tasapelipisteen karkaaminen kaatosateessa söi miestä hurmurileirissä.

Kummulle oli kerääntynyt hyvä joukko vieraskannattajia. Kiitos tuesta vaikeiden aikojenkin keskellä!

Kakkosen A-lohkon päivän toisissa otteluissa JIPPO voitti TiPS:n kotonaan 5-1, ja PEPO kaatui kotonaan HJK Klubi 04:lle 0-3. Kiffen on nyt yhdeksän pelatun ottelun jälkeen 7. sijalla.

Seuraavat ottelut

Ensi torstaina pelataan Jätkäsaaressa PPJ:n vieraana.
Bollikselle palataan sunnuntaina 23. päivä klo 16, vastassa PKKU.

Kooste