Täysi pistepotti Kumpulanlaaksosta

Kiffen teki toisella puoliajalla kolme maalia ja nousi voitolla sarjataulukossa 8. sijalle Kakkosen A-lohkossa. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Samuli Heiska ja Cheikh Toure kahdesti.

15.9. KäPa – Kiffen 1-3 (0-0)

1. puoliaika

Ottelun alkuhetkistä ei jäänyt paljon kerrottavaa. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia mentiin KäPan näennäisessä hallinnassa, mutta kotijoukkue ei päässyt uhkaamaan Kiffenin maalia. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni vasta 24. minuutilla Kiffenille. Antti Korhonen meni asettelemaan kulmapotkua. Kierteinen pallo löysi korkeimmalle nousseen Samuli Heiskan, mutta Heiskan pusku meni takatolpalta ohi.

Avausjaksolla ei enempää tilanteita nähty. Peli oli erittäin tunnustelevaa ja varovaista kummaltakin joukkueelta.

2. puoliaika

Kiffen joutui suorittamaan puoliajalla illan ensimmäisen vaihdon, kun keltaisen napannut Rasmus Ruismäki jätti kentän ja tilalle kirmasi Misael Rearte.

Kummatkin joukkueet tulivat toiselle puoliajalle rohkeammalla asenteella ja peliä avattiin nopeammin. Kiffen pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran 49. minuutilla, kun Tejan Deen leikkasi keskelle ja pääsi kokeilemaan rangaistusalueen reunalta. KäPan maalia vartioinut Simo Partinen liimasi kuitenkin pallon helposti.

Pari minuuttia myöhemmin oli kotijoukkueen vuoro. Patrik Ahosen tulinen kuti tärähti ylähirteen ja toisen yrityksen Niko Tervonen sai käsiinsä. Kolme minuuttia edellisestä Ahonen oli taas lähellä, tällä kertaa Tervonen torjui kulmaksi yrityksen.

58. minuutilla Kiffenin nopea hyökkäys päätyi vasemmalle laidalle. Demba Camara oli kokeilemassa omaa ratkaisuaan. KäPa-puolustus blokkasi sen ja Kiffenin onneksi pallo pomppi tyhjään tilaan rangaistusalueella, jonne Samuli Heiska ehti ensin. Hallittu sijoitus taka-alakulmaan, 0-1. Maali oli loukkaantumisista kärsineen “Spigen” kauden ensimmäinen.

Pirteästi esiintynyt Kiffenin ysipaita otettiin seitsemän minuuttia osuman jälkeen vaihtoon ja tilalle asteli Cheikh Toure. Cico ehti olla kentällä alle viisi minuuttia ennen kuin Kiffen tuplasi johtonsa. Kiffenin keskiviikkoillan ykköstähti Muslim Markhiyev antoi kovaa prässiä KäPa-vahti Partiselle ja sai kaivettua pallon Partisen jaloista. Cico pääsi tuikkamaan pallon tyhjään maaliin.

77. minuutilla Kiffenin kummatkin laiturit saivat mennä huilaamaan, kun Mauricio Hopsu ja Kelechi Anyamele tulivat Deenin ja Camaran tilalle.

Vaihtojen jälkeen KäPa sai epäsuoran vapaapotkun Niko Tervosen otettua pallon uudestaan käsiinsä. Uhrautuvasti läpi ottelun pelannut Kiffen-puolustus sai blokattua vedon, eikä KäPa saanut jälkitilanteesta mitään aikaan.

KäPa turhautui hukatuista maalipaikoista ja Kiffen sai hallittua palloa mielin määrin. Lopullinen niitti ottelulle nähtiin 87. minuutilla. Mauricio Hopsu leikitteli oikealla laidalla pallon kanssa ja sai lopulta itselleen tilaa keskitykseen. Pallo pomppi takatolpalle, jonne Cheikh Toure liukui ja iski illan toisen maalin. Cicolla on nyt kasassa yhdeksän maalia.

Ottelun kolmannella lisäaikaminuutilla kotijoukkueen Tuukka Alavaikko iski vielä pallon takaylänurkkaan ohi Tervosen.

Kauden avausmaalinsa tehnyt Samuli Heiska oli tyytyväinen voittoon ja omaan tekemiseensä.

– Ei mitään muuta kuin silmät kiinni ja sinne päin, Heiska kommentoi maaliaan.

Alkukauden sivussa sitkeän jalkavamman vuoksi ollut Heiska oli vasta toisen kerran tällä kaudella avauskokoonpanossa, mutta viime kaudella kahdeksan kertaa verkkoja heiluttanut espoolaishyökkääjä alkaa palailemaan omalle tasolleen.

Samuli Heiska on parhaimmillaan pitelemätön. Kuva: Matti Murto

– Jalat tuntuu hyvältä. Tekee mieli taas painaa hommia. Vaikea kausi takana, on halunnut antaa oman panoksensa joukkueelle ja nyt se tuli, Heiska jatkoi.

Illan ottelun “Spige” näki kaksijakoisena.

– Alku oli aika vaikea. Ne liikutti hyvin palloa ja me oltiin vähän hukassa meidän prässipelissä, mutta siitä ei onneksi suurempaa vaaraa aiheutunut. Musu (Muslim Markhiyev) oli kentän paras tänään, siitä ei ole epäselvyyttä.

Sunnuntain MYPA-ottelua hyökkääjä odottaa innolla.

– Varmasti tulee paljon jengiä katsomaan, saadaan Bollikselle hyvä hulina. Raivolla otetaan väkisin kolme pistettä, Spige päättää.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
5 Antti Korhonen
9 Samuli Heiska -> 65′ 27 Cheikh Toure
14 Severi Murto
17 Tejan Deen -> 77′ 10 Mauricio Hopsu
20 Demba Camara -> 77′ 11 Kelechi Anyamele
21 Ilmari Lappalainen
24 Rasmus Ruismäki -> 46′ 16 Misael Rearte
26 Cherif Ndiaye
29 Muslim Markhiyev

1 Elias Mattila
7 Valtteri Lohi
19 Thomas Saarinen

Kiffen palaa sunnuntaina Bollikselle, vieraita Kymenlaaksosta.
Kiffen – MYPA 19.9. klo 18.30. Tervetuloa paikan päälle!