Tejan Deen pysyy Kiffenissä: “Saamme entistäkin paremman joukkueen”

Kiffenissä jo kolmen kauden ajan hurmannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tejan Deen pelaa Mustissa Hurmureissa myös ensi kaudella. Kiffen ja Deen solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

– Olen todella iloinen, kun saan jatkaa Kiffenissä neljännelle kaudelleni, sillä olen varma, että saamme ensi kaudeksi vielä paremman joukkueen kuin aiempina vuosina. Olen varma, että meillä on kilpailukykyä yltää kärkikolmikkoon, Deen totesi heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Laitapakkien kauhu.

Sierra Leonesta kotoisin oleva 28-vuotias Deen on luova pelinrakentaja ja yksi Kiffen-kannattajien suurimmista suosikeista. Hänen viihdyttävä pelityylinsä ja sympaattinen persoonansa vetoaa Bolliksen yleisöön. Hyökkäyslaidalla Deen ei päästä vastustajiaan helpolla, vaan vikkeläjalkaisena taiturina hän pyörii pallon kanssa herhiläisen lailla ja harhautukset purevat.

Deen kokee onnistuneensa viime kaudella hyvin. Hän teki yhden kauden maaliennätyksensä Kiffenissä, kun verkko heilui Kakkosen peleissä viidesti. Maaliin johtaneita syöttöjä kertyi neljä. Deen kuitenkin huomauttaa, etteivät tehot ole kaikki kaikessa.

– Tärkeintä on, että saan pelata säännöllisesti, mikä tarkoittaa sitä, että olen hoitanut työni kentällä. Minun on  tehtävä enemmän töitä kehittyäkseni lisää ja yhdessä joukkuekaverieni kanssa auttaakseni joukkuetta saavuttamaan päämääränsä.

Kauden viides osuma syntyi Keravalla.

Kiffen on onnistunut solmimaan talven aikana tärkeitä jatkosopimuksia. Ne luovat Deeniin uskoa sarjanoususta.

– Oma henkilökohtainen tavoitteeni pelaajana tälle kaudelle on tehdä vähintään kymmenen maalia ja auttaa joukkuettani voittamaan sarja, Deen päättää.

Toiminnanjohtaja Janne Wikman on erittäin tyytyväinen Deenin jatkosopimuksesta.

– Deenin neuvottelut olivat lyhyet ja ytimekkäät. Deen halusi ensi kaudeksi S-koon pelipaidan. Kun Killekin (Jari Hakala) antoi toiveelle vihreää valoa, niin olimme jo melkein maalissa. Epäilin itse, että keskustelua olisi tullut maaliodottaman määrästä, laskeskelimme, että nyt pitäisi saada parempaa vastinetta xG:lle. Viime kaudella Deen jäi siitä kaksi byyriä. Joten annettiin alkavalle kaudelle tavoitteeksi 7, Deen vastasi ja sanoi 10, jos saa S-koon paidan. No kyllähän siihen suostuttiin, vaikka Killen mielestä S-koko ei oikein ole Mustan Hurmurin koko. Toisaalta Deen tietää, että jos verkot eivät ala heilumaan odotusarvon tahtiin, niin varastosta löytyy kyllä sitten L-kokoinen paita.