Juhannuksen viettoon tennislukemin: LaPa – Kiffen 0-6!

Kiffen haki maukkaan ja tärkeän vierasvoiton Lappeenrannan Pallosta selvin 0-6-lukemin. Joukkueen tehokkaimpana hääri hattutempun niitannut Eetu Kolu. Joukkue sai samalla tärkeitä onnistumisia usean pelaajan voimin. Täyden pistepotin myötä Kiffen nousi sarjassa kolmannelle sijalle.

1. puoliaika

Mustat Hurmurit saivat heti alkuun tärkeän avausmaalin. Ottelu oli ehtinyt vasta neljännelle minuutille, kun Tejan Deenin vartaloharhautukset purivat laidalla ja keskitys löysi takatolpalta Eetu Kolun, joka puski pallon vartioimattomaan maaliin.

Kiffen jatkoi hallintaa. Seitsemännellä minuutilla Peik Koskinen katkaisi syötön ja lähetti keskityksen takatolpalle Deenille, joka kuitenkin liukastui yrittäessään puolisaksaria. Joukkue sai myös lukuisia kulmapotkuja, jotka kotijoukkue onnistui kuitenkin selvittämään.

Sää suosi Kimpisellä.

Deen rakensi avauspuoliajalla monta tilannetta. Niistä yksi tuotti jälleen tulosta, kun keskitys löysi takatolpalta Mauricio Hopsun. Pusku onnistui täydellisesti ja pomppasi maalivahdin käsien välistä sisään. “Mauro” sai samalla kuparisen rikki tämän kauden Kakkosessa.

Avausjaksolla Kiffen ei vielä varsinaisesti säväyttänyt, mutta se hyödynsi tekopaikkansa tehokkaasti. Puoliajalle siirryttiin 0-2-lukemissa.

2. puoliaika

Toisen puoliajan alkuun LaPa tuli hyvällä ilmeellä, mutta Kiffenin rivit pitivät, eikä LaPa saanut rakennettua todellisia vaarapaikkoja.

Eetu Kolu sammutti kotijoukkueen viimeiset toivonrippeet ampaisemalla pian läpiajoon ja tsipaten yli vastaan sännänneen LaPa-vahdin. Kiffen karkasi kolmen maalin johtoon. LaPan haasteita lisäsivät tässäkin ottelussa syntyneiden loukkaantumisten myötä pahasti kaventunut alakerta.

Kiffenin rotaatiomiehet saivat tänään tärkeitä onnistumisia. Myös loukkaantuneen Mauricio Hopsun tilalle tullut Fesal Mohamed avasi tämän kauden maalitilinsä. Osumaa edelsi ottelussa vahvasti esiintyneen Peik Koskisen kantapääsyöttö, jonka jälkeen “Fege” leikkasi sisään ja laukoi tulisen kudin etukulmasta byyriin. Lukemat Kimpisen tulostaululla muuttuivat 0-4:ään.

Ennen ottelua Eetu Kolulta oli toivottu Kiffenin sosiaalisen median puolella hattutemppua, ja mies vastasi huutoon. Pelikellon viisari oli vierähtänyt 68. minuutille, kun Peik Koskinen lähetti maanuoliaisen maalin edustalle, johon Kolu sai jalkansa väliin ja muutti tilanteeksi 0-5.

Vierailijat kaunistelivat lukemia vielä 83. minuutilla, ja nyt oli Daniel Åkerlundin vuoro tehdä kauden avausmaalinnsa Kakkosessa. Esityön teki taas kerran Peik Koskinen, joka murtautui boksiin ja lopulta siirsi pelivälineen maalin eteen Åkerlundille, jolla oli helppo työ siirtää pallo häkkiin ja loppulukemiksi 0-6.

“Tänään oli taas yhtenäinen Kiffen kentällä”

Kiffenin valmennuskaksikko Mako TukiainenAtte Wahlstedt myhäili ottelun jälkeen tyytyväisyyttään. Onnistumisia syntyi laajalla rintamalla, ja lisäksi Liam Lokake ja Valtteri Lohi pääsivät korkkaamaan tämän kauden pelit Kakkosessa.

– Meiltä hyvä tasonnosto edelliseen peliin verrattuna. Tänään oli taas yhtenäinen Kiffen kentällä, ja joukkueena pelattiin selvästi yhtenäisemmin kuin viimeksi. Se riitti tänään kolmeen pisteeseen, Mako totesi heti taiston päätyttyä Kimpisen parkkipaikalla.

Atte Wahstedt lupasi otteluennakossa hyvin latautuneen Kiffenin, ja sitä myös saatiin. Selvistä loppulukemista huolimatta laadukkainta Mustaa Hurmuria ei kuitenkaan Aten mukaan Lappeenrannassa nähty.

– Se ei ollut paras pelimme, pystymme vielä paljon parempaan. Mutta samalla 6-0, en voi kyllä valittaakaan.

Erityistä iloa herättivät Eetu Kolun ja Daniel Åkerlundin onnistumiset. Cheikh Touren ja Samuli Heiskan ollessa hyvän tovin sivussa, maalintekovoimaa tarvitaan nyt muilta hyökkääjiltä.

– Kaksi jätkää tosiaan poissa, joten onhan se kiva nähdä, että muut nostavat tasoaan. Ja näyttävät, että Kiffen pystyy tekemään maaleja ja voittamaan pelejä ilman heitäkin, Atte jakoi tunnustusta.

Loukkaantumiset ovat piinanneet Kiffeniä viime otteluissa. Tällä kertaa Mauricio Hopsu joutui jättämään kentän venähdyksen tai krampin vuoksi avausjaksolla. Lisäksi Riku Heinonen vaihdettiin pois varatoimenpiteenä.

Fesal Mohamed ja Eetu Kolu voittotunnelmissa.

Kolmesti osunut Eetu Kolu kommentoi tehoiltaansa hattutempusta ojennettu lippalakki päässään. Kolmen maalin illat ovat seuran lähihistoriassa harvinaisia: viimeksi siinä oli onnistunut Samuli Heiska kaudella 2020 ottelussa MiPK – Kiffen.

– Somessa heitettiin painetta tuttujen puolesta ja pyydettiin hattutemppua, joten se oli sitten pakko onnistua. Ihan hauska yhteensattuma, että satuin onnistumaan siinä missä pyydettiin! Eetu naurahti.

Fesal Mohamed kertoi tulleensa kentälle ennen kaikkea nauttimaan. Positiivinen asenne palkittiin kauden avausosumalla.

– Rehellisesti en odottanut mitään, kun tulin kentälle. Olin vain sellaisella rennolla fiiliksellä. Maalissa yritin ensin keskittää, mutta vastustaja liukui siihen. Sitten pallo tuli oikealle puolelleni, vedin ja toivoin parasta, Fege kertasi tekemäänsä 0-4-maalia.

LaPa – Kiffen ke 22.6. klo 18.30, Kimpisen stadion

4′ 0-1 Eetu Kolu
37′ 0-2 Mauricio Hopsu
50′ 0-3 Eetu Kolu
56′ 0-4 Fesal Mohamed
68′ 0-5 Eetu Kolu
83′ 0-6 Daniel Åkerlund

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
3 Leon Pierce
8 Riku Heinonen (64′ -> 25 Liam Lokake)
10 Mauricio Hopsu (55′ -> 6 Fesal Mohamed)
11 Eetu Kolu
14 Severi Murto
17 Tejan Deen (64′ -> 7 Valtteri Lohi)
18 Peik Koskinen
21 Jere Pulkkinen (70′ -> 28 Daniel Åkerlund)
22 Dominic Savolainen
24 Rasmus Ruismäki (70′ -> 16 Misael Rearte)

12 Martin Kella

Kooste

Pahoittelemme ongelmia striimauksen kanssa. Striimin ostaneisiin tullaan olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä sähköpostitse.

Kiffen vetäytyy nyt juhannuksen viettoon. Seuraava ottelu pelataan Bolliksella perjantaina 1.7. klo 19.00. Vastaan saapuu Lahden Reipas.