Tervetuloa, Dudu!

Kiffenin keskikenttä saa lisävahvistusta, kun Domenico António Fortunato eli tuttavallisemmin Dudu allekirjoitti loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Mustien Hurmureiden kanssa.

São Paulossa syntynyt 32-vuotias brasilialainen on Suomen kentiltä tuttu vuosien takaa Gnistanin ja FC Viikinkien riveistä. Edellisen kerran Dudua nähtiin Suomessa kauden 2018 kynnyksellä Gnistanissa Suomen Cupin lohkovaiheessa.

“Gnisun” ajan jälkeen Dudu kierteli omien sanojensa mukaan maailmaa. Viimeiset kolme vuotta on vietetty Australiassa.

– Matkustelin ja ohessa tuli pelattua sekä vähän valmennettuakin. Suurin osa ajasta meni kauniilla Gold Coastin alueella, Robinassa pelaillessa ja Southportissa valmentaessa.

Suomeen miehen toivat takaisin sukulaiset ja hyvät muistot.

– Veljeni ja siskoni asuvat kummatkin täällä. Tunnen itseni erittäin kotoisaksi Suomessa.

Tie Kiffeniin tuli joukkueenjohtaja Jari “Kille” Hakalan kontaktien kautta.

– Sain kutsun harjoituksiin, enkä joutunut harkitsemaan hetkeäkään. Hetken harjoittelun jälkeen oli selvää, että voisin auttaa joukkuetta. Olen onnellinen Kiffeniin liittymisestä!

Dudu kuvailee omaa pelityyliään taistelevan ja taidokkaan yhdistelmäksi. Monipuolisuudestaan tunnettu brassitaituri viihtyy kummallakin laidalla ja tarvittaessa myös kärjen alapuolella.

– Annan aina sata prosenttia. Haluan tuoda ripauksen brasilialaista vivahdetta Kiffenin peliin. Nautin, kun pallo on jaloissani, mutta tykkään myös jakaa sitä pelikavereille erityisesti lyhytsyöttöpelin muodossa.

Kiffen-käskyttäjä Juuso Kevarin mukaan Dudu tuo pelillistä johtajuutta.

– Uskon Dudun tuovan tietynlaista kurinalaisuutta meidän pallolliseen pelaamiseen ja ymmärrystä rytmittämiseen. Ja nyt on tietenkin uusi pelote erikoistilanteissa.

Dudu on valmennuksen käytettävissä lauantaina.

Kiffen – NJS 5.8. klo 17 Bolliksella. Liput 10/5€. Tervetuloa! Bem-vindo!