Tie nousi pystyyn Suomen Cupissa

Kiffen hävisi Suomen Cupin 5. kierroksella Hämeenlinnassa HJS:lle 2-0. Kotijoukkueen tehokas avausjakso ratkaisi ottelun.

25.5. HJS – Kiffen 2-0 (2-0)

1. puoliaika

HJS iski heti alkuminuuteilla. Eemeli Raittinen nousi vastustamattomasti vasemmalta laidalta ja lähetti pallon maalille. Miika Paussu pääsi vapaasti siirtämään pallon verkon perukoille.

Kiffen oli hetken šokissa takaiskun jälkeen, mutta kokosi rivinsä ja sai luotua tukun paikkoja, ensin Valtteri Karlssonin pitkistä rajaheitoista ja sitten Antti Korhosen kulmista.

Cheikh Toure oli pelipäällä huilaamisen jälkeen ja monivuotinen Kiffen-hyökkääjä oli monessa mukana. 7. minuutilla Cico yritti saksipotkua, 12. minuutilla puski Miska Ruokankaan keskityksen ohi, 15. minuutila tukijalka petti 10 metrin päässä maalista ja 40. minuutilla pusku ylärimaan.

Miska Ruokankaalla ja Riku Heinosella oli myös paikat tasoitukseen, mutta kummankin vedot rangaistusalueen reunalta viuhuivat yli. Kiffenillä oli selkeä pallonhallinta 20. peliminuutista avausjakson loppuhetkille saakka, mutta HJS puolusti vahvasti.

43. minuutilla HJS tuplasi johtonsa. Oikealta laidalta käynnistynyt hyökkäys päätyi vaikeasti luettavaan keskityspalloon ja pallo pomppi lopulta takatolpalle rynnineelle Prince Mokumalle, joka sijoitti pallon maaliin.

2. puoliaika

Kiffen tuli toiselle puoliskolle energiaa täynnä, mutta maalipaikoille pääsy tuotti suunnattomia vaikeuksia HJS:n puolustaessa erittäin kurinalaisesti.

50. minuutilla Tejan Deen haki etuyläkulmaa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Tunnin pelin tienoilla HJS:n Lauri Kesti nousi näyttävästi oikealta ja oli lähellä sinetöidä ottelun, mutta Tervonen syöksyi pallon tielle.

Hetki tilanteen jälkeen Kiffen suoritti vaihdon, joka toi hyökkäyspelaamiseen apuja: Eetu Kolu korvasi Bob Diasonaman. Kolun vauhdikas sisääntulo jäi toisen puoliajan ainoaksi valonpilkahdukseksi. Eetu pääsi usein ensimmäisestä puolustajasta ohi, mutta HJS:n maalia ympäröinyt lihamuuri esti maalipaikat.

Loppuhetket olivat kovasta yrityksestä huolimatta lähinnä pyörittelyä maustettuina Tejan Deenin ja Eetu Kolun haastoilla laidalla.

Kiffenin päävalmentaja Mako Tukiainen voivotteli kauden toistuvaa teemaa, huonoa alkua ottelulle.

– Takaisku heti alkuun muutti pelin luonnetta. Peliä saatiin kuitenkin nostettua vastustajan päätyyn, Mako kiteytti avausjakson.

Toisen puoliajan esitys pisti Makon mietteliääksi.

– Toisella jaksolla ei saatu kunnon kiriä aikaiseksi, mentiin vähän päästä päähän. Ongelmat hyökkäyskolmanneksella nousivat tänään esiin. Pitää erityisesti parantaa tilanteiseen menemistä ja tilan luomista.

Mako näki jotain hyvääkin pettymyksen keskellä.

– Muutama ihan pirteä esitys. Kukaan ei oikein flopannut tänään. Terävyys kuitenkin puuttui koko joukkueen tekemisestä.

Kiffen kohtaa ensi maanantaina KäPan vierasottelussa. Makolla on yksinkertainen resepti mustavalkoiseen derbyyn valmistautumisessa.

– Huomenna huilataan, sitten treenataan loppuviikko täysillä. Vastustaja ei ainakaan helpotu. Pitää olla sataprosenttisesti hereillä, Mako päättää.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
2 Pyry Korhonen
4 Valtteri Karlsson (67′ -> 16 Misael Rearte)
5 Antti Korhonen
6 Fesal Mohamed
8 Riku Heinonen
13 Bob Diasonama (61′ -> 11 Eetu Kolu)
17 Tejan Deen
21 Jere Pulkkinen (81′ -> 28 Daniel Åkerlund)
23 Miska Ruokangas (67′ -> 7 Valtteri Lohi)
27 Cheikh Toure

1 Matias Sauramaa
24 Rasmus Ruismäki
25 Liam Lokake

Kooste

Ensi maanantain paikallisottelun jälkeen Kiffen palaa Bollikselle 5. kesäkuuta, vieraaksi asettuu JIPPO.