Torstaina edessä Jätkäsaaren reissu: “Varmasti saadaan hyvä ilme”

Torstaina on edessä toinen paikallisottelu viikon sisään, kun Kiffen lähtee Jätkäsaaren tekonurmelle kaatamaan PPJ:tä ja katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeaan.

Kevari: “Selkeytetään pelaamista”

Viime ottelussa poissaoloista kärsinyt Kiffen taisteli hyvin PK-35:ä vastaan Pihlajamäen rankkasateessa, mutta lopulta kotijoukkue onnistui viemään 1-0-voiton 82. minuutin maalillaan. Yhdeksästä ottelusta kerätyt yhdeksän pistettä oikeuttavat sarjan seitsemänteen sijaan.

Alkuviikosta valmennusvastuun ottanut Juuso Kevari piti joukkueen yleisilmettä hyvänä harjoituksissa.

– Ilme näytti ihan hyvältä. Totta kai muutokset joukkueessa aiheuttavat aina erilaisia tunteita. Eihän tämä ikinä kivaa kenellekään ole. Jätkät olivat aika hyvin mukana. Varmasti saadaan hyvä ilme jatkumaan peliin torstaina, Kevari lupaa.

Pelillisiä nyansseja on vaikea alkaa hiomaan pari päivää ennen ottelua, mutta Kevarin mukaan pelisuunnitelmaa on käyty vähän läpi.

– Selkeytetään pelaamista ja käydään läpi roolit niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja tietää tasan tarkkaan, mitä me tehdään kentällä, ja mitä heiltä odotetaan. Kaikkea ei tosiaan ehdi käydä läpi, mutta yritetään saada pikkujutut kondikseen.

Juuso Kevari on ottanut ohjat.

Millaisen Kiffenin Kevari haluaa nähdä?

– Jalkapalloa pelaavan joukkueen, joka tekee yhdessä töitä. Opeteltujen asioiden lisäksi kentällä on vapaus tehdä erilaisia juttuja, mutta tärkeintä on selkeä kuva tekemisestä kentällä. Hyökkäyspelaaminenhan on ollut aika tehotonta, toivottavasti siihen saadan muutos ja pystytään luomaan uhkaa vastustajan maalille.

Kevari on tutkinut huolella PPJ:n pelaamista. Kaikkea tutkimaansa hän ei kuitenkaan halua paljastaa ennakossa.

– PPJ on hyvin organisoitu. Heidän prässipelaaminen on paljon kiinni siitä, miten paljon Mude (Tuomas Mustonen) jaksaa tehdä duunia. Ja sehän jaksaa juosta, Kevari hymähtää.

– Vähän veemäinen vastustaja, koska sä tiedät, että siellä on aina yksi pelaaja, joka tulee ainakin kerran takaprässiin. Yleensä vielä toisenkin kerran.

Muista tarkkailtavista pelaajista Juuso nostaa esille itselleen AC Kajaanin ajoilta tutun oikean laiturin Risto Kahelinin sekä kokeneempaa kalustoa edustavan Tommi Karin.

Jätkäsaari haastava paikka

Viime kaudeksi Kakkoseen noussut ja näyttävää peliä esittänyt PPJ ylsi sarjassa mukavasti kahdeksanneksi. Syksyn notkahdus oli lähellä vaarantaa sarjapaikan, mutta veitsi kurkulla pelaten PeKa lähti Kolmoseen 5-1-kotitappion siivittämänä.

PPJ:tä pitkään valmentanut Mikko Hyppönen siirtyi täksi kaudeksi manageriksi, ja päävalmentajaksi tuli Kalle Vasse. Joukkue on kuudella pisteellään kymmentenä eli viimeisellä säilyjän paikalla. Sarjan alempi keskikasti ja häntäpää ovat kuitenkin hyvin tasaisia, ja matkaa seitsemäntenä olevaan Kiffeniin on vain kolme pistettä.

Seuran laadukas juniorituotanto alkaa tuottaa tulosta, ja PPJ-polun läpikäyneitä nuoria miehiä on noussut edustukseen jo useampia, mm. nuorten maajoukkueissa esiintynyt 18-vuotias maalivahti Kalle Kuisma. Nuorten tukena on lista kokeneempia nimimiehiä, kuten Tommi Kari, Tuomas Mustonen, Antto Tapaninen, Eduardo RodriguezPyry Kärkkäinen ja Kiffenistäkin parin vuoden takaa tuttu Kelechi Anyamele.

Kiffen ja PPJ kohtasivat viime kaudella kahdesti. Molemmat ottelut päättyivät 2-2-tasapeliin.

Pelikiellot kärsitty

Korttitilin täyttymisen vuoksi lauantaina katsomon puolella ollut Muslim Markhiyev sekä Porvoossa otetun suoran punaisen tuoman kahden ottelun kakun lusinut Peik Koskinen ovat torstaina valmennuksen käytettävissä. Joukkueen yleinen terveystilanne on suhteellisen hyvä. Maalivahti Tuukka Niemelä on parisen viikkoa sivussa.

PPJ – Kiffen torstaina 13.7. klo 19.00 Jätkäsaaren tekonurmella.