Touko Laakkonen tuo kokemusta puolustukseen

Kiffen vahvistaa alakertaansa toppari Touko Laakkosella. Viime kaudella PPJ:tä edustanut 26-vuotias Toke allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen.

Laakkosen pelaajatausta on kirjava. Hän edusti juniorivuosinaan Puistolan Urheilijoita, josta siirtyi KäPaan raivaten tiensä aina juniorimaajoukkueisiin ja vuonna 2014 käpyläläisten edustusjoukkueeseen asti. Myöhemmin Toke pelasi yhden kauden KäPan kapteenina. Suomessa ovat tulleet tutuiksi myös Klubi 04, PKKU ja Gnistan. Hän on myös piipahtanut Yhdysvalloissa urheilustipendin ansiosta.

Viime kaudella Laakkonen pelasi sarjanousija PPJ:ssä. Hän kantoi etelähelsinkiläisten sinivalkoista paitaa kaikkiaan 17 ottelussa yhteensä 1 240 minuutin verran.

– Tuli myös rikottua sadan pelin raja Kakkosessa viime kaudella, mikä oli ihan nättiä. Voin kutsua itseäni virallisesti divarijyräksi, Toke lohkaisee.

– Sieltä sitten vihdoin Hurmureihin. Kiffeniin minut toi let’s go -meininki sekä tutut ja vähemmän tutut kaverit. Kapteeni Severi Murron kanssa väännettiin marraskuussa viimeiset silaukset sopimuksen suhteen Bar Loosen kabinetissa. Samassa kabinetissa oli käyty neuvotteluja useampaan kertaan kauden aikana. Kiffeniin lisäsi kiinnostusta tämä loistava sisältö somessa ja nettisivujen raporteissa. Hattu pois päästä siihen suuntaan!

Toke toteaa, että Kiffen on pelannut kuluvalla pre-seasonilla nousujohteisesti. Viime perjantain harjoitusottelussa  Veikkausliigasta pudonnutta HIFK:ta vastaan Hurmurit esittivät aika ajoin mainiota peliä, eikä voittomaalikaan ollut kaukana. Tunnelmat ovatkin korkealla sarjakauden lähestyessä.

– Esityksemme ovat olleet mielestäni tosi ailahtelevia. Alkupuoli oli aika vaikea, kun poissaoloja ja loukaantumisia oli aika paljon. Nyt tuntuu, että tässä viime viikkoina on homma mennyt hyvää vauhti eteenpäin. Ollaan saatu hyvät pari matsia alle, ja treeneissä on ollut tosi hyvä meininki. Näkee selvisti, että kauden alku on lähellä ja jengillä nälkä kasvaa. Positiiviset fiilikset varsinkin perjantain pelin jälkeen.

– Ensi kaudesta odotan paljon tiukkoja taisteluja, Kiffenin 115-vuotisjuhlaottelua, kesäpäiviä ja tietysti sarjanousua. Omat tavoitteeni ovat aikalaulla kiinni joukkueen tavoitteissa. Totta kai haluan olla tärkeä pelaaja joukkueelle niin kentällä, kopissa kuin jälkipeleissäkin. Henkilökohtainen tavoitteeni on tuoda vaatimustasoa treenaamiseen ja rentoa meininkiä pukukoppiin!

Tervetuloa Kiffeniin, Toke!