Uutta kautta kohti

Kiffenin talvilomat lähestyvät päätöstään, kun ensi kauden joukkueeseen pyrkivien uusien pelaajien try-out-viikko pyörähtää käyntiin tulevana maanantaina Talin hallissa.

– Viime kauden pettymykset on nyt toivottavasti unohdettu, ja lähdetään rakentamaan uutta Kiffeniä. Kausi 2024 alkaa normaalia aikaisemmin keväällä, ja tavoitteita on muutama, tärkeintä on kuitenkin parantaa reilusti viime kauden sarjasijoitusta. Uusi valmennustiimi tuo varmaan erilaisia visioita siitä, mihin suuntaan he haluavat kehittää joukkueen pelaamista, joten talven aikana on kaikilla pelaajilla mahdollisuus tehdä oma vaikutuksensa. Try-outille ilmoittautui yli 70 pelaajaa, ja noin puolet heistä saavat mahdollisuuden näyttää taitojaan ensi viikolla valmennukselle,  toiminnanjohtaja Janne Wikman kertoo.

– Kausi 2024 alkaa sitten varsinaisesti tammikuun alussa, kun viime kauden pelaajat palaavat harjoitusvahvuuteen. Lisäksi mukaan liittyvät parhaat try-outille ilmoittautuneista sekä kiinnostavimmat ensi viikon testeillä olevista nuorista miehistä. Ja eiköhän yksi mustan sydämen omaava paluumuuttajakin yritä vakuuttaa valmennuksen. Tammikuun alussa treenimiehistö on varmaan päälle 30 pelaajan kokoinen, ja heistä sitten kasataan ensi kauden Mustat Hurmurit. Tammikuusta alkaen treenataan kovaa neljä kertaa viikossa ja helmikuussa mukaan tulee sitten treenimatsit. Lopullinen, noin 25 pelaajan ryhmä, muotoutuu sitten talven aikana.

Wikman paljastaa, että ensi kauden valmennustiimi julkistetaan lähiaikoina.

– Uudesta valmennustiimistä tiedotamme lisää ensi viikolla. Sen verran verhoa voidaan jo nyt raottaa, että Kiffen-ikoni Jari “Kille” Hakala jatkaa tiimin taustatukena ja Seppo “Sepi” Felt pitää huolta maalivahdeista. Kausi 2024 on kuitenkin pitkä: ilman Suomen cupia ja treenipelejä otteluita saattaa tulla menestyksestä riippuen jopa 27, ja sen vuoksi kausi alkaa poikkeuksellisen aikaisin. Lisäksi Kiffen tulee osallistumaan perinteiseen Suomen cupiin, josko nyt jo saataisiin kotiottelu Bollikselle?

Muutamia harjoitusotteluita on jo sovittuna. Sen sijaan sarjakauden vähänkään tarkempia kuvioita joudutaan vielä hetken verran vartomaan.

– Lohkojakohan on se ensimmäinen asia mitä odotamme. Kausi 2024 on vaan edelleen monen kysymysmerkin peitossa Palloliiton toimistolla. Ketkä saavat Veikkausliigan lisenssin, ketkä pelaavat Ykkösliigassa ja täyttävätkö kaikki uuteen Ykköseen nousseet joukkueet tuon tason vaatimukset? Ja kun vielä Kakkosessakin on muutama kysymysmerkki, niin virallisten päätösten kanssa saattaa mennä vielä hetki. Ehkä ensi viikolla Palloliiton kokouksen jälkeen olemme hieman viisaampia. Sillä aikaa voi käydä vaikka ostamassa Kiffenin kannatusjäsenyyden kaudelle 2024, varsinaiset kausikortit tulevat myyntiin myöhemmin.