Valmennuksen kuulumisia

Kiffenin kauden 2023 valmennustrio Mako Tukiainen, Juuso Kevari ja Seppo Felt avasivat näkemyksiään harjoituskaudesta.

Kiffen on pelannut kuusi harjoitusottelua, joista neljä on päättynyt voittoon ja kaksi tappioon. Joukkueen kokoonpano on elänyt ottelusta toiseen niin valmennuksen kokeilujen kuin myös poissaolojen myötä.

Kolme eri maalivahtia on vartioinut maalia talven aikana. Viime viikonloppuna Kontua vastaan täydet minuutit kellotti Axel Anderson. Vaikeat vammat selättänyt Axel lisää entisestään kilpailua maalin suulla.

Maalivahtivalmentaja Seppo “Sepi” Felt on tyytyväinen näkemäänsä.

– Maalivahtitilanne on hyvä. Meillä on neljä maalivahtia ringissä ja jokaisen uskaltaa heittää kehiin milloin vain. Luottamus kundeihin on erittäin korkealla. Kilpailuasetelma on haastava, mutta hyvä ongelma valmennukselle.

Mustiin Hurmureihin talven aikana liittynyt Juuso Kevari elää valmennustyössä kovalla tunteella, mutta vaikean treenisession jälkeen kuului ensin vain syvä huokaus.

– Masokistista hommaa tämä valmentaminen.

– Paljon hyvää nähty, mutta vielä riittää hiottavaa. Vähän on ailahdellut valmistautuminen terveystilanteen takia. Eiköhän se siitä kuitenkin. Kun tosipelit alkaa, niin silloinhan vasta pelimiehet on kunnossa, Kevari hymähtää.

Juuso Kevari.

Mako Tukiainen luottaa uuteen aisapariinsa.

– Hyvin meillä on yhteistyö sujunut. Juuso on tuonut uutta energiaa.

– Valmistautuminen on ollut parempaa kuin pariin vuoteen, kun ollaan päästy vakituisesti treenaamaan Talin halliin. Miehistötilanne on toisaalta aiheuttanut vähän huolia, pikkuvaivat ovat vieneet miehiä telakalle ja pari isompaakin vammaa on nähty.

Mako nosti uusista vahvistuksista esille puolustuksen nuoret Artut, Loukiaisen ja Mäkisen.

– Kaikilta odotetaan sitä, että kun tullaan Kiffeniin, niin laitetaan kaikki likoon joukkueen puolesta. Viesti on selkeästi mennyt perille. Ei mitään huonoa sanottavaa uusien pelaajien asenteesta. Vanhat pelaajat ovat myös ottaneet heidät hyvin vastaan.

Tavoite kaudelle 2023? Makolta saatiin tyhjentävä vastaus.

– Ainahan tavoite on voittaa. Pyritään viime kaudesta parantamaan, ei me ainakaan huonompia haluta olla. Kärkikahinoihin mukaan!

Kauden alkuun kuukausi

Kiffen saa 22. huhtikuuta avausottelussa vastaansa Atlantis FC/Akatemian. Rakkaan vihollisen akatemiapuoli nousi viime kauden päätteeksi Kolmosen B-lohkosta Kakkoseen.

Vielä on edessä pari harjoitusottelua. Seuraavaksi vastassa GrIFK aprillipäivänä Pallomyllyssä klo 19.

Viime vuonna evakkopelejä tekonurmilla pelannut Hurmurilauma palaa takaisin aidolle ja alkuperäiselle Bollikselle. Bollis on saanut talven aikana uusitut puupenkit ja nurmikkokin alkaa pian kukoistamaan.

Nyt kelpaa istua.

Kausikortti vain 90 euroa

Tilaa nyt Kiffenin kausikortti kaudelle 2023. Kausikortilla pääset seuraamaan kaikkia Kiffenin Kakkosen runkosarjan kotiotteluita, minkä lisäksi saat 20 % alennuksen kotiotteluissa myynnissä olevista Kiffenin fanituotteista. Uusia fanituotteita on tulossa myyntiin!