Bolliksen nurmella vastassa HJK Klubi 04

Sarjakauden avausvoittonsa napannut Kiffen haastaa HJK Klubi 04:n tiistain kotiottelussa klo 19 lähtien. Samalla korkataan Bolliksen luonnonnurmi, joka todettiin viikonloppuna pelikelpoiseksi.

Kiffenin kauan odotettu avausvoitto näki päivänvalonsa edellisessä ottelussa NJS:n vieraana. Etenkin avausjaksolla Mustat Hurmurit esiintyivät vakuuttavasti ja olisivat voineet tehdä ottelussa useamman maalin.

Viikonloppuna kantautui ilouutinen, kun Bolliksen rakas luonnonnurmi todettiin pelikelpoiseksi, eli Kiffen pääsee vihdoin pelaamaan varsinaiselle kotikentälleen. Joukkue otti tuntumaa alustaan perjantai-illan harjoituksissa mainiolla fiiliksellä.

– Luonnonnurmi on meidän joukkueelle huomattavasti parempi. Se antaa ehkä vähän paremmin anteeksi huonoja kosketuksia ja sellaisia. Luonnonnurmi on enemmän jalkapalloa, valmennuksen Juuso Kevari toteaa.

Haaste kasvaa, kun Kiffenin vieraaksi saapuu puhtaalla pelillä kautensa aloittanut HJK:n reservijoukkue Klubi 04.

Killen (Jari Hakala) sanoin kukaan ei ole nopea polviltaan. Pelataan omilla vahvuuksilla ja lapioidaan menemään hyvällä let’s go -meiningillä. Luulen, että sitä kautta saadaan tulosta, kapteeni Severi Murto näkee.

– Lähdemme siitä, että vastustajan nuoret pojat eivät pääse juoksemaan ihan vapaasti ja ollaan tarpeeksi lähellä. Jos ei muuta, niin laitetaan sitten polvilleen pojat, Juuso heittää pilke silmäkulmassa.

Videoennakossa lisää Severin ja Juuson kommentteja perjantain treenien jälkeen:

“Haluan saada oman nimen maalitaululle”

Klaukkalassa voittomaaliin syötön tarjoilleen hyökkääjä Reko Räsäsen mukaan kauden avausvoitossa oli elementtejä, joista on hyvä lähteä rakentamaan.

– Keskikenttä toimi tosi hyvin. Sitä kautta saatiin paljon riistoja ja vaarallisia tilanteita. Myöskin pelinavaus sujui hyvin.

Parannettavaakin löytyy. Miehen ylivoimalla pelanneella Kiffenillä oli useita paikkoja pistää ottelu pakettiin.

– Jokaisella hyökkäyksessä taisi olla hyvä paikka iskeä. Tarvitaan kyllä tehokkuutta, jotta Klubi kaatuu. Pääasia, että ollaan alettu pääsemään paikoille. Eiköhän sitä kautta saada enemmän maalejakin.

Eteenpäin on menty, sanoi Reko Räsänen.

Rekon alkukausi on ollut nousujohteinen. Kuparinen on vain saatava rikki.

– Jokainen peli on ollut edellistä parempi, niin itseltä kuin joukkueeltakin. Haluan saada oman nimen maalitaululle, se on seuraava steppi.

Klubi 04:sta ja HJK:n organisaatiota aiemmin urallaan edustanut Räsänen tietää, millä keinoilla “Nollanelosta” haastetaan.

– Tietenkin kaikki junnut siellä ovat taitavia, mutta kokemattomia. Meidän pitää ehdottomasti käyttää kokemustamme sekä tietenkin fyysisyyttämme hyödyksi. Muistan kauden 2019 lopulta, että Kiffenissä tultiin kovaa iholle.

Onko edessä extralatausta, vaikka vanhoja tuttuja ei olekaan enää pelaajistossa tai taustoissa?

– Tuuletan varmasti, Reko päättää.

Terveystilanteessa ei isoa muutosta

Mustien Hurmureiden kokoonpanosta ovat todennäköisesti sivussa sairastuvalla olevat Samuli Heiska ja Riku Heinonen sekä Malmin Palloseurassa lainalla oleva Axel Anderson. Severi Murto lähenee kovaa vauhtia 90 minuutin kuntoa, ja pitkään sivussa ollut Peik Koskinenkin on päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Fesal Mohamed ja Bob Diasonama pelasivat perjantaina täydet minuutit farmijoukkue FC Kontussa ja auttoivat maaleillaan kontulalaiset 3-0-voittoon HerTosta. Koko alkukauden missannut Liam Lokake kellotti samassa ottelussa suunnitelman mukaiset 45 minuuttia.

Kova haaste

Klubi 04 on voittanut kaikki kolme otteluaan, ja sen maaliero on hurja 7-0. JIPPO ohitti sen viikonloppuna sarjataulukossa yhdellä pisteellä, mutta Klubilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkue on täynnä nuoria ja kunnianhimoisia pelaajia, ja maalinsuulta löytyy myös vankkaa Veikkausliiga-kokemusta.

– Erityistarkkailun alla ovat nämä, jotka ovat tehneet liigadebyytin sekä viime ottelussa kaksi maalia tehnyt Stanislav Baranov. Ehkä isoin ja joukkueelle tärkein hahmo löytyy maalilta. Siellä on Antonio Reguero, joka on sen verran kokenut, että hän tuo rutiinin ja varmuuden alakertaan. Siinä ovat varmasti vastustajan isoimmat ja tärkeimmät pelaajat, Juuso Kevari luettelee.

HJK:ssa liigadebyytin tehneisiin lukeutuvat U17-maajoukkueessa loistanut hyökkääjä David Ezeh sekä keskikentän Liam Möller ja Aaro Toivonen. Muita seuraamisen arvoisia nimiä ovat vikkelä laituri Ville Vuorinen ja fyysinen toppari Michael Boamah.

Kiffenin Otto Talvitiellä ja Jere Jääskeläisellä riitti kiirettä elokuun 2015 kohtaamisessa.

Kiffen ja Klubi 04 eivät ole kohdanneet aivan viime vuosina. Joukkueet olivat samassa Kakkosen lohkossa viimeksi kaudella 2019. Kesän kohtaamisessa Bolliksella raitapaidat voittivat 3-1. Päätöskierroksella Töölön stadionilla Kiffen onnistui venymään maalittomaan tasapeliin ja säilytti sarjapaikkansa. Kauden 2017 neljänneksi viimeisellä kierroksella Kiffen otti kärkipään Klubi 04:stä miltei pakkovoiton 2-1-lukemin. Sarjapaikkansa puolesta taistelleet Mustat Hurmurit käänsivät tappioaseman voitoksi Cheikh Touren 82. ja 84. minuuttien salamamaaleilla.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – HJK Klubi 04 tiistaina 23.5. klo 19.00 Töölön pallokentällä.

Pääsyliput: aikuiset 10 € ja opiskelijat/eläkeläiset 5 €. Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen. Käteistä käytettäessä toivomme tasarahaa lipunmyynnin nopeuttamiseksi.

Sisäänpääsy: Sisäänpääsy Pallokentälle tapahtuu ainoastaan Bolt Arenan puoleisesta päädystä. Lipunmyynti sijaitsee portin välittömässä läheisyydessä. Jonojen välttämiseksi toivomme yleisön saapuvan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon leivonnaisia sekä grillistä tuttuun tapaan Wotkinsin makkaroita kuin myös hodareita.

Nähdään Bolliksella!