NJS jäi Kiffenin jalkoihin Bolliksella

Viimeinen vierasottelu Klaukkalassa

Kiffen kohtaa kauden 2021 viimeisessä vierasottelussaan Nurmijärven Jalkapalloseuran. Lauantaina Klaukkalassa pelattavassa ottelussa riittää taas kerran panosta, sillä Kiffenille tarjotaan toista ottelupalloa sarjapaikan varmistamiseen. Kaksi pistettä vähemmän kerännyt NJS kaipaa sekin helpottavia lisäpisteitä.

Sarjapaikkaan vaaditaan viimeinen rutistus

Kakkosen A-lohkon keski- ja pohjakasti on ollut tällä kaudella todella tasainen, minkä vuoksi sarjassa viidentenä olevan Kiffenin sinänsä mukavat 26 pistettäkään eivät vielä täysin takaa ensi kauden sarjapaikkaa. Kun joukkueilta on pelaamatta korkeintaan kaksi ottelua, putoamiselta on matemaattisesti turvassa ainoastaan kärkinelikko JäPS, PEPO, Atlantis ja Reipas.

Lauantain ottelusta Kiffenille riittää tasapeli ensi kauden paikan varmistamiseen. Sarjapaikka varmistuu joka tapauksessa myös, mikäli samana päivänä PKKU ei voita JäPS:aa tai MYPA ei voita PeKaa. Kiffenin hävitessä ja tasapelin pelatessaan MYPA tosin voisi vielä yltää Kiffenin kanssa tasapisteisiin, mutta myllykoskelaisten maaliero on tällä hetkellä 17 osumaa heikompi.

“Tärkeä peli on nytkin”

Edellisessä ottelussa toissa lauantaina Kiffenin kolmen pelin voittoputki katkesi 1-2-tappiolla MYPAn vieraana. Pelissä Mustat Hurmurit eivät yltäneet parhaimpaansa.

– Se ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti. Rehellisesti sanottuna aika heikko esitys. En tiedä mistä johtui, mutta nyt lauantaina on mahdollisuus korjata tilanne, summaa Muslim Markhiyev.

Markhiyev hakee uskoa Bolliksella 3.9. pelatusta NJS-kohtaamisesta, jossa Kiffeniltä nähtiin vahvaa suorittamista varsinkin avausjaksolla. Mustat Hurmurit kaivoivat silloin tuikitärkeän 2-0-kotivoiton “Palokärjistä”.

– Ensimmäinen NJS-peli oli hyvä peli meiltä. Tärkeä peli on nytkin, kun miettii sarjapaikkaa. Vähintään yksi piste otetaan.

Muslim Markhiyev vauhdissa kotiottelussa MYPAa vastaan.

Markhiyevin mielestä Kiffenin ja myös hänen oma pelinsä on pitkässä juoksussa kehittynyt kauden edetessä.

– Yleisesti oma kausi on ollut varmaan samanlainen kuin koko joukkueella. Alku oli vähän sellainen heikko, oltiin fyysisesti vähän huonompia. Mutta mielestäni kauden edetessä omakin pelini on kehittynyt. Mutta – rehellisesti – edellinen ottelu meni taas tosi huonosti.

Kahden ottelun maaliputkessa oleva Kiffen-kapteeni Severi Murto odottaa lauantain peliltä paljon. Murto on kotoisin Nurmijärveltä ja NJS on hänen kasvattajaseuransa.

– NJS on hieno seura ja sieltä on lukemattomia hienoja muistoja. Klaukkalassa on aina ollut mukava pelata ja katsomossa on yleensä tuttuja. Toivottavasti saadaan muutenkin paljon yleisöä paikalle, tulee hieno jalkapallotapahtuma, Murto toteaa.

Kiffenin kokoonpanosta on varmuudella poissa kahden ottelun pelikieltoaan sovitteleva Rasmus Ruismäki ja pitkittyneestä flunssasta kärsivä Leon Pierce. Muutaman muun pelaajan pelikunto ratkeaa perjantain harjoitusten jälkeen.

NJS on tuttu seura Kiffen-kapteeni Severi Murrolle.

Myös NJS kaipaa pisteitä

NJS:n syksy on kulkenut mollivoittoisesti ja Teemu Savukosken luotsaama palokärkilauma on ajautunut putoamistaistoon. Tällä hetkellä joukkue on kahdeksantena 24 pisteellään.

Nurmijärveläisillä on allaan kolme tappiota; edellisessä pelissä joukkue antautui Klaukkalassa PEPOlle 1-2. Viimeisestä kuudesta ottelustaan joukkue on hävinnyt viisi – ainoat pisteet tulivat hännänhuippu MiPK:sta niukasti 2-1. Maalinteko on yskähdellyt, sillä nurmijärveläiset ovat näissä otteluissa onnistuneet heiluttamaan verkkoa vain kolmesti päästäen kaksitoista maalia. NJS:lla on kuitenkin kaikki omissa käsissään, ja tavoitteeksi asetettu viime kauden yhdeksännen sijan parantaminen on täysin mahdollinen. Varsinkin tällä kaudella jo kahdeksan maalia tehneen Miro Salmisen kanssa pitää Kiffenin puolustuksen olla tarkkana.

NJS – Kiffen lauantaina 16.10. klo 15.00 Klaukkalan tekonurmella.