Viikonloppu käyntiin paikallisottelulla Bolliksella

Kiffenin vieraaksi Bolliksen nurmelle saapuu perjantaina PPJ. Ottelu alkaa klo 19.00.

Voitto kiikarissa

Kiffen pyrkii palaamaan ottelussa takaisin pistekantaan. Bolliksen luonnonnurmen avajaiset eivät sujuneet toiveiden mukaisesti, kun NJS ryöväsi viime perjantaina pisteet Nurmijärvelle maalein 1-2.

– Häviö himassa jätti katkeran maun itselleni. Emme päässeet siihen mitä lähdimme hakemaan, mutta kuitenkin pelistä löytyi positiivisia aspekteja. Meidän täytyy olla vahvempia maalin edustalla ja pitää kurinalaisuus pelin alusta lähtien. Tästä on hyvä jatkaa, Milot Kastrati vetää yhteen.

Kokonaisuutena Mustien Hurmurien kausi on sujunut kuitenkin positiivisissa merkeissä. Joukkue on kerännyt  kuudesta ottelusta 12 pistettä ja on lohkossa kolmantena.

– Olemme saaneet onnistumisia alkukauden aikana ja pisteitä kotiin. Aina on parannettavaa. Olen pikku hiljaa alkanut löytää pelivireen. Nälkä on kasvanut ja olen valmis tekemään tulosta.

Milot Kastrati haluaa nimensä maalintekijätilastoon.

Myös maalivahti Niko Tervonen on pitkälti tyytyväinen.

– Joukkueen osalta olemme siinä haarukassa, mitä ainakin itse etukäteen ajattelin, eli tiiviisti kärkitaistelussa. Kakkonen on tietysti tasainen sarja ja paljon tulee ristiin pelaamista, niin aika näyttää, mihin taulukko muokkautuu. Pelaamme mielestäni koko ajan paremmin ja paremmin. Vahva starttihan meillä on alkukauteen ollut, kuten sarjataulukko kertookin.

Harjoituskaudella loukkaantumisesta kärsinyt Tervonen on pelannut tällä kaudella kahdessa ottelussa. Kiffenillä on harvinaislaatuisen kova maalivahtikolmikko, kun tutun Tervonen–Anderson-kaksikon täydentää treenipeleissä hyviä otteita esittänyt Aaro Reiniluoto.

– Oma pre-season oli aika rikkonainen, mutta sen jälkeen olen päässyt hyvin rytmiin mukaan ja pallot ovat alkaneet tarttua. Kauden ensimmäiset pelit olemme jakaneet vastuuta Axelin (Anderson) kanssa. Meillä on tänä vuonna sen verran hyvä maalivahtikolmikko, että jokainen pystyy peleissä pelaamaan. Kuka tahansa meistä veskareista pelin pelaakin, niin uskallan väittää, että lopputulos ei siitä jää kiinni.

Joukkueen kokeneimpiin lukeutuva Niko Tervonen kantaa tällä kaudella kapteeninnauhaa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kirvelevän tappion jälkeen Kiffenin leirissä ollaan nälkäisiä. Motivaatiota lisää keväällä juurikin PPJ:lle kärsitty cup-tappio.

– Paikalliskamppailun myötä on luvassa vauhdikasta peliä. PPJ kaatuu, kun toteutamme pelisuunnitelmaamme ja olemme vaarallisia hyökkäyspäässä. Bolliksen nurtsin täytyy olla hankala paikka vierailla, Kastrati sanoo.

– Perjantaina lähdemme ilman muuta hakemaan voittoa ja revanssia cupin ottelusta. Jos peilaa viime matsiin NJS:ää vastaan, niin mielestäni emme pelanneet mitenkään erityisen huonosti, vaan päin vastoin se oli ihan hyvä peli meiltä. Saimme paljon paikkoja, mutta emme vain saaneet tarpeeksi maaleja. Lähdetään parantamaan napsun verran perjantaille ja käytetään hyväksi paikat, jotka saamme, Tervonen kertoo.

Terveystilanne pysynyt hyvänä

Kiffenin valmennuksen Severi Murto tavoitettiin tiistaina vetämiensä juoksupainotteisten harjoitusten jälkeen vilvoittelemassa vaihtopenkin varjossa. Monivuotinen kapteeni näki NJS-tappiossa hyvääkin.

– Hyvää oli, että pidetiin palloa ja päästiin maalipaikoille. Huonoa oli tietynlainen turhautuminen ja perusasioiden hoitaminen huolettomasti. Paikoista pitäisi tehdä maalit, niin sitten kyllä voittojakin tulee, Murto toteaa.

– Se oli kuitenkin vain yksi peli muiden joukossa. Jos me jäädään sitä liikaa murehtimaan, niin tästä tulee pitkä kesä. Seuraavat pelit tulee aina nopeasti.

Perjantain vastustaja on Kiffenille erittäin tuttu parilta edelliseltä kaudelta. Puolitoista kuukautta sitten Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa PPJ iski loppuhetkillä kirvelevän voittomaalin, joten revanssi on hurmurilaumalla mielessä.

– Siinä pelissä päästettiin kaveri vähän liian helpolla laitojen kautta, eikä oltu ehkä valmistauduttu ihan parhaalla tavalla nopeisiin vastahyökkäyksiin. Niistä on nyt opittu ja perjantaina nähdään varmasti aika eri ilmeellä pelaava Kiffen.

Pysyvätkö Pallo-Pojat Mustien Hurmurien perässä?

Kiffenin terveystilanne on Seven mukaan hyvä.

– Mitään pitkäaikaispotilaita ei taida nyt olla. Tiettyjä pieniä vaivoja on aina, mutta se kuuluu lajiin ja sarjatasoon. Kyllä me niistä selvitään.

PPJ on sarjassa ennen torstain otteluita kuudennella sijalla. Haastavasti alkanut kausi on kääntynyt hyvään vireeseen, kun joukkueella on alla 2-1-voittoa. Ensin kaatui kotona FC Futura ja sitten Lappeenrannassa PEPO. Suomen Cupissa etelähelsinkiläiset ovat selvittäneet tiensä 5. kierrokselle asti, jossa joukkue kohtaa kotonaan Veikkausliigan EIF:n. Joukkueen paras maalintekijä on kolmella osumallaan Rayane Ouazine.

PPJ nousi Kakkoseen kaudeksi 2022, ja siitä lähtien Kiffen ja PPJ ovat kohdanneet joka vuosi. Ottelut ovat olleet aina huipputasaisia jännitysnäytelmiä. Viidestä kohtaamisesta kolme on päättynyt tasapeliin, ja ainoat voitotkin ovat irronneet yhden maalin marginaalilla.

Viimeisimmät kohtaamiset

16.4.2024 Kiffen – PPJ 0-1 (Suomen Cup)
1.10.2023 Kiffen – PPJ 0-0
13.7.2023 PPJ – Kiffen 1-2
28.7.2022 Kiffen – PPJ 2-2
16.5.2022 PPJ – Kiffen 2-2

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen – PPJ perjantaina 31.5. klo 19.00 Töölön pallokentän nurmella (Pallokenttä 2).

Liput portilta 10 € (erityisryhmät 5 €). Maksutapoina käteinen, kortti ja MobilePay. Sisäänkäynti tapahtuu Bolt Areenan päästä, Paavo Nurmen tien puoleinen portti on suljettuna koko ottelutapahtuman ajan.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla mm. kahvia, teetä, limua, Sepon herkullisia leivonnaisia, Wotkinsin makkaroita ja Kiffenin fanituotteita.

Sääennuste povaa perjantaille tälläkin kertaa lämpöä ja aurinkoa. Yhteistyökumppanimme ETKO on jälleen paikalla laadukkaine panimotuotteineen. Tarjolla on niin vanhoja tuttuja juomia kuin myös ETKO Brewingin kehittämiä uusia makuelämyksiä.

Stadin paras aurinkokatsomo. Kuva: Elias Aaltonen

Miksi kannattaa suunnata Bollikselle aloittamaan viikonloppu?

– Faneja varten on rakennettu ihan täydellinen kattaus, eli viikonlopun startti ja paikallisottelu PPJ:tä vastaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että hellettä on luvassa, niin mikäs sen parempi kuin mennä aurinkokatsomoon viettämään aikaa. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin joko ETKOn kiskasta tai Sepon leipomista eväistä, Niko Tervonen jakaa suosituksiaan.

– Stadin paras aurinkokatsomo, oluttarjoilu ja taistelevaa futista! toteaa Severi Murto.

– Mustat Hurmurit valtaa perjantaina nurtsin prime time -aikaan. Ei voisi olla parempaa tapaa aloittaa kesää. Nähdään perjantaina! Milot Kastrati päättää.

Tervetuloa Bollikselle!