Futura-kotiottelu käynnistää viikonlopun

Kaksi vakuuttavaa voittoa perätysten napannut Kiffen jahtaa lisäystä voittosarakkeeseensa, kun perjantai-iltana Bollikselle saapuu Porvoosta sarjanousija FC Futura. Ottelu alkaa kello 19.00.

“Lähdetään taas tekemään tasapainoista esitystä”

Hieman heikomman jakson jälkeen Kiffen on voittanut kaksi edellistä otteluaan maalierolla 5-0. Samalla joukkue on noussut 12 pisteeseen ja sarjassa jo kolmanneksi. Edellisessä pelissä Pukinmäessä Atlantis jäi jalkoihin vahvan toisen puoliajan ansiosta, ja Hurmurit veivät pisteet mukanaan lopulta selvin 0-3-lukemin. Lisäksi Niko Tervonen on pitänyt maalinsa puhtaana jo lähemmäs 200 minuuttia.

Keskikentän taistelija Rasmus Ruismäen mukaan kelkan kääntymisen syy löytyy ennen kaikkea ahkeruudesta.

– Pari ihan hyvää peliä alla. Emme ole sinällään muuttaneet mitään verrattuna aikaisempiin peleihin. Parissa viime pelissä työnteon määrä on ollut jo lähes kohdillaan ja olemme tehneet kentällä niitä sovittuja juttuja, mitä kimpassa olemme sopineet. Myös nollapelit lämmittävät mieltä, Rasse toteaa.

Rasmus Ruismäki esiintyi vahvasti Atlantista vastaan. Kuva: Matti Murto

Kahden hyvän pelin jälkeen Futura-ottelun tavoite on enemmän kuin selvä.

– Perjantaina lähdetään taas tekemään tasapainoista esitystä ja pidetään huoli, että Nesteen pojilla ei ole mitään kotiinviemisiä.

Atlantis-ottelussa koettiin myös harmilliset takaiskut, kun hyökkääjät Cheikh Toure ja Samuli Heiska loukkaantuivat ja ovat sivussa useamman viikon. Maalivahtiosasto vahvistuu ensi viikolla, kun Martin Kellan armeija on ohitse.

– Ei sillä ole väliä, ketkä pelaavat. Meillä on 11 pelaajaa taistelemassa, ja se on pääasia, viime ottelussa paluun tehnyt puolustaja Dominic Savolainen korostaa.

Futurassa mukana tuttuja naamoja

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä FC Futura nousi takaisin Kakkoseen viime kauden päätteeksi. Futuraa kolme viimeistä kautta valmentanut Johan Lönnqvist siirtyi sivuun sarjanousun myötä ja hänet korvasi pääkaupunkiseudun jalkapallopiireille tuttu italialainen Roberto Nuccio.

Futura aloitti kautensa hyvin, mutta on nyt neljän perättäisen voitottoman ottelun myötä valahtanut sarjassa yhdeksänneksi. Viime sunnuntain kotiottelussa joukkueen parhaan maalintekijän Richard Tiberin viime sekuntien tasoitus pelasti sille pisteen sarjajumbo FC LaPasta.

Joukkueen vahvuuteen kuuluvat viime kaudella Kiffeniä edustaneet Demba Camara ja Kasper Eriksson. Myös VJS:sta siirtynyt Saloum Faal on takavuosina kantanut Mustien Hurmurien pelipaitaa. Merkittäviä hankintoja ovat myös KäPasta saapunut, Ykköstäkin pelannut Benjamin Thurling ja PKKU:sta tullut hyökkäyspään rymistelijäna tunnettu Richard Tiberi, joka osaa pelata myös tarvittaessa topparia. Mikkelin Pallo-Kissoista porvoolaiset saivat italialaistaustaisen Michele Desalegen. Porvoolaisuutta edustavat kapteeni Anton Britschgi, jolla on kokemusta Kakkosesta jo yli 100 ottelun verran sekä nuori lupaava keskikentän pohjalla viihtyvä Futuran oman junioriputken läpikäynyt Emil Lehtinen.

Kaudella 2015 taisteltiin kovaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Kiffen ja Futura kohtasivat talvella Winterliigassa, jolloin Kiffen oli parempi maalein 3-1. Samassa Kakkosen lohkossa joukkueet pelasivat viimeksi kaudella 2015.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – FC Futura perjantaina 17.6. klo 19.00 Töölön pallokentällä.

Liput: 8,00 € aikuiset / 5,00 € alennusryhmät. Ukrainan passin omaaville ilmainen sisäänpääsy (passi vaaditaan).

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Seppo-papan makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita.

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Etkö pääse paikalle? Osta katseluoikeus hintaan 6,90 € osoitteessa instat.tv ja seuraa ottelu suorana lähetyksenä. Myöhemmin voit katsoa vielä erikseen ottelu kokonaan, koosteet kohokohdista tai pelkät maalit. Rekisteröidythän palvelun käyttäjäksi hyvissä ajoin ennen ottelua.