Brahenkentällä vastassa JIPPO

Kiffenin kuluvan kauden kotipelit paketoidaan lauantaina JIPPOa vastaan. Loppusarjan ottelu alkaa Brahenkentällä klo 15.00. Joensuulaisilla on mahdollisuus varmistaa nousu Ykköseen, minkä kotijoukkue pyrkii estämään. Kiffenin mediatiimi tarjoaa ottelusta livelähetyksen InSports TV:n sivustolla.

Alla hyvä esitys

Kiffen palasi pistekantaan nousukarsintasarjan avausottelussa KäPan vieraana. Toisen jakson työteliäs esitys palkittiin lopulta lisäajalla, kun Riku Heinonen laukoi rankkarista päätöslukemiksi 1-1. Edellispelien vaikeuksien jälkeen tasapeli maistui mukavalle.

– KäPa-peli oli meiltä ihan ok. Peli-ilme oli paljon parempi kahteen edelliseen peliin verrattuna. Osoitimme taas omat aseemme. Pystymme haastamaan ja jopa voittamaan sarjan jokaisen jengin, Kiffenin valmennusryhmän Atte Wahlstedt toteaa.

Tasapeli Vallilanlaaksossa palautti Kiffenin pisteille.

Pisteitä lähdetään hakemaan myös JIPPOa vastaan. Juonia on punottu harjoituksissa Pallokentän tekonurmella.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Ollaan treenattu kolme kertaa. Huomenna perjantaina huilataan, ja lauantaina käydään JIPPOn kimppuun, Wahlstedt käy läpi kulunutta viikkoa.

KäPa-ottelun varjopuolia olivat siinä syntyneet harvennukset Kiffenin kokoonpanoon. Hurmureilta ovat JIPPO-ottelusta sivussa varoitustilien täyttymisen vuoksi Rasmus Ruismäki, Tejan Deen ja Muslim Markhiyev. Laitalinkki Joona Tukiainen loukkaantui avausjaksolla ja on sivussa loppukauden. Lisäksi poissa on puolustuksen tärkeä lenkki Antti Korhonen, joka sai Reipas-ottelussa suoran punaisen kortin, ja automaattisen kahden ottelun pannan päälle räpsähti myöhemmin vielä kolme peliä lisää kakkua. Sen sijaan toppari Valtteri Karlsson on taas pelikuntoinen, ja mies pelasi KäPa-ottelussa pitkästä aikaa täydet minuutit.

Eetu Kolulla mukiinmenevä debyyttikausi

Tämän kauden tuoreita kiffeniläisiä on hyökkääjä Eetu Kolu, joka on sopeutunut joukkueeseen hienosti. Järvenpään Palloseurasta Helsinkiin siirtynyt Kolu on esiintynyt monipuolisessa roolissa ja tehnyt siihen päälle muutaman maalin.

– Hyvä meininki on ollut, ainakin omasta mielestäni. Olen pystynynyt olemaan paljon paikalla ja täysillä mukana. On ollut ihan hyviä pelejä, ja olen saanut ihan hyvin vastuuta. Totta kai on ollut sellaisiakin pelejä, joissa on jäänyt parantamisen varaakin, Kolu näkee.

Eetu Kolu pelaa ensimmäistä kauttaan Mustissa Hurmureissa.

Kolu on osunut kauden aikana neljästi. Kiffen-kannattajien mieleen on jäänyt etenkin LaPa-vierasottelussa viimeistelty hattutemppu. Lisäksi Kolu upotti kesällä JIPPOn lisäajalla syntyneellä 2-0-osumallaan.

– Maaleja on tullut jonkin verran, toki olisi voinut tulla enemmänkin, mutta myös rooliini on vaihdellut aika paljon. Välillä pelaan laidalla, välillä keskellä ja välillä ihan piikissä. Taktiikkamme vaihtelee jonkin verran vastustajan mukaan, mikä sekin totta kai vaikuttaa jonkin verran siihen, millaista on pelata hyökkääjänä, miten palloja tulee ja mikä roolini on. Kokonaisuudessaan olen omaan toimintaani ihan suht tyytyväinen.

Kolu uskoo Kiffenin mahdollisuuksiin lauantaina Bragulla. Tämänvuotinen Mustien Hurmurien ryhmä on osoittanut, ettei mikään kärkijoukkue ole sille voittamaton. Kiffen on voittanut jokaisen kärkikolmikon joukkueen kertaalleen tällä kaudella.

– Pitää olla samanlainen sähkö ja aggressiivisuus kuin mitä oli viime KäPa-matsissa. Olimme hereillä ja prässimme toimi ihan hyvin. Se on kaiken a ja o, prässipeli meidän pitää saada toimimaan. Otetaan rohkeasti ylhäältä kiinni ja keskikenttä mukaan siihen prässiin. Mielestäni prässi toimi hyvin siinä ensimmäisessä JIPPO-pelissä, jonka voitimme täällä kotona. He eivät oikein päässeet pitämään palloa ja pelaamaan yksi linja kerrallaan, vaan vähän roiskimaan. Totta kai pitää olla myös tiukka puolustus, joka meillä onkin toiminut ihan hyvin. KäPa-pelin olisimme varmaan voittaneet, jos vain olisimme tehneet paikoista maalit, siihen pitäisi koko joukkueen saada vähän kliinisyyttä lisää, Kolu luettelee.

“Otetaan vielä kerran voitto”

Lohkoa johtava JIPPO kukisti nousukarsintasarjan avausottelussaan Reippaan 2-1 Toni Tahvanaisen lisäaikaosumalla. Kun vielä Kiffen tasoitti KäPaa vastaan lisäajalla loppulukemiksi 1-1, oli Pyhäselän pohjoisrannalla syytä riemuun. Vallitsevassa tilanteessa JIPPO varmistaa nousun Ykköseen, jos se voittaa lauantaina Kiffenin, ja samanaikaisesti KäPa ei voita Reipasta. Lisäksi joensuulaisilla on turvana maaliero, joka on kolme maalia KäPan vastaavaa parempi.

– Vastassa on erittäin kova jengi, minkä sarjataulukkokin kertoo. Emme kuitenkaan ole hävinneet heille tänä vuonna, ja se putki jatkuu kyllä lauantaina. Jos pelaamme samalla asenteella kuin KäPaa vastaan, meillä on kaikki keinot ottaa voitto tästä pelistä. Meidän on pakko puolustaa tarkasti, kuten kaikissa peleissä tähän asti. Meillä on kaikki mahdollisuudet ottaa kolme pistettä ja vähän kiusata JIPPOa, Atte Wahlstedt luottaa.

Työteliäs Kiffen kaatoi JIPPOn Bolliksella.

Voiton avainten suhteen Wahlstedtin linjoilla on myös Eetu Kolu. KäPa-ottelusta tutulla ilmeellä joukkue voi päättää kauden kotiotteluiden osalta voittoon.

– JIPPO on hyvä ja kunnianhimoinen joukkue. Heille on tullut tuossa hyvin pisteitä, mutta he eivät missään nimessä ole mikään mahdoton vastustaja. Mehän olemme heidät jo kerran voittaneet, ja olemme siten näyttäneet, että pystymme siihen. Voittoa lähdetään totta kai hakemaan lauantaina.

Kauden avauskohtaamisen Bolliksella Kiffen voitti työteliään ja yhtenäisen esityksen myötä 2-0. Se on samalla Kiffenin ainoa voitto viimeisestä seitsemästä keskinäisestä kohtaamisesta. Elokuisessa Joensuussa Mustien Hurmurien voitto suli tänä vuonna lisäajalla, kun Terrence Smith tasoitti 1-1:een.

Kiffenin lopulliseksi sijoitukseksi on jo varmistunut neljäs tila. Joukkueelta löytyy kuitenkin yhä motivaatiota viimeiseen kotipeliin, vaikka suurempaa panosta ei enää olekaan.

– Tulee varmasti kova matsi, mutta aiomme näyttää, etteivät meidän voitto ja tasuri olleet sattumaa. Otetaan nyt vielä kerran voitto, niin siihen on hyvä päättää kotipelit tämän kauden osalta. Ja samalla tehdä heidänkin elämänsä vähän vaikeammaksi, kun joutuvat pelaamaan vähän enemmän, jos haluavat suoran nousun saada, Kolu sivaltaa.

Joensuussa pelattiin 1-1. Mauricio Hopsu loi henkeä johtomaalin jälkeen.

Viimeisimmät kohtaamiset

20.8.2022: JIPPO – Kiffen 1-1
5.6.2022: Kiffen – JIPPO 2-0
11.7.2019: JIPPO – Kiffen 3-0
12.5.2019: Kiffen – JIPPO 0-0
19.9.2015: JIPPO – Kiffen 1-1
26.7.2015: Kiffen – JIPPO 1-2
31.5.2015: JIPPO – Kiffen 1-1

Tervetuloa Bragulle!

FC Kiffen – JIPPO lauantaina 15.10. klo 15.00 Brahenkentällä (Helsinginkatu 25a).

Liput: 8 € ja (aikuiset) 5 € (alennusryhmät). Liput myydään paikan päällä sisäänkäynnin yhteydessä.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa Kiffen-kahvia, limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita. Kiffenin kausijulkaisu 2022 myynnissä hintaan 5 € (kausikorttilaisille 2,50 €, VIP-kausikorttilaisille ilmainen).

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay ja käteinen.

Sisäänkäynti tapahtuu kentän eteläpäästä, Kaarlenpuistikon kupeessa sijaitsevan punatiilisen matalan rakennuksen ovesta. (katso kuva alla)

Sisäänkäynti tapahtuu kentän eteläpäästä, Kaarlenpuistikon kupeessa sijaitsevan punatiilisen matalan rakennuksen ovesta.

Livelähetys tarjolla

Kiffenin mediatiimi tarjoaa ottelusta livelähetyksen InSportsTV-sivustolla. Striimin hinta on 5,90 €.

Striimin katsominen vaatii rekisteröitymisen sivulle sekä katseluoikeuden ostamisen hintaan 5,90 €. Seuraa näitä ohjeita, jos et ole vielä rekisteröitynyt:

  • Mene osoitteeseen insports.tv
  • Klikkaa ”Registration” ja anna sähköpostiosoitteesi ja määrittele oma salasanasi
  • Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, klikkaa sitä aktivoidaksesi tilisi. Huomioithan, että sähköpostiviestin saapuminen vaihtelee eri osoitteiden välillä alle minuutista jopa puoleen tuntiin. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansiosi.
  • Osta katseluoikeus antamalla luottokorttitietosi järjestelmälle
  • Lähetys alkaa klo 14.45
  • Voit katsoa ottelun uudelleen niin monta kertaa kuin haluat
  • Kohokohdat ottelusta ovat katsottavissa seuraavana päivänä InSportsTV:ssä

Linkki lähetykseen: https://insports.tv/football/matches/2437659