Reipas ja Kiffen iskevät yhteen Lahdessa

Tiistai-iltana on tarjolla suomalaista jalkapallohistoriaa 243 vuoden edestä, kun Reipas ja Kiffen kohtaavat toisensa Lahden Kisapuistossa. Ottelu avaa Kiffenin härkäviikot, sillä seuraavan kolmen viikon aikana Mustat Hurmurit tahkoavat kuusi ottelua. Samalla panokset kasvavat, kun vastaan asettuvat Reippaan lisäksi NJS, Atlantis FC, PKKU, KäPa ja MYPA.

Kiffen on viime aikoina pystynyt pelaamaan tasaisia otteluja ja myös napsimaan pisteitä tasaisesti. Nyt alla on kaksi 1-1-tasapeliä, joista molemmista on jäänyt hieman karvas sivumaku, sillä Mustilla Hurmureilla on ollut riittävästi maalipaikkoja täysiin pistepotteihin. Tämän myöntää myös keskikenttäpelaaja Rasmus Ruismäki.

– Viimeaikaiset peliesitykset ovat olleet plusmerkkisiä, mutta emme ole saaneet käännettyä pelejä voitoiksi, “Rasse” kiteyttää.

Sunnuntaina pelatut Kakkosen A-lohkon ottelut olivat Kiffenille melko suosiolliset, sillä tällä hetkellä kolme ottelua enemmän pelanneet PKKU ja MiPK eivät onnistuneet ohittamaan Stadin mustapaitoja. Niinpä Kiffen jatkaa sarjan kymmenennellä sijalla, niukasti putoamisviivan yläpuolella.

Sarjassa neljäntenä oleva Reipas on pelannut hyvän kauden. Otteet ovat pysyneet mainioina viime kierroksille asti, sillä sekä viiden että 10 ottelun kuntopuntarissa viirupaidat ovat keränneet sarjassa kolmanneksi eniten pisteitä. Reipas on tehnyt maaleja laajalla rintamalla: Berat Kösellä maaleja on kasassa kuusi, Miska Verkolla viisi ja Tomi Kultilla neljä.

Reippaan riveistä löytyy stadilaisen jalkapallon ystäville tuttu nimi: Gullit Zolameso. Gnistania ja Malmin Palloseuraa aiemmin urallaan edustanut laituri kirjautti lauantaina NJS:aa vastaan kauden ensimmäiset minuuttinsa.

Historia povaa tiukkaa ottelua

Kiffen joutuu Lahdessa kovaan paikkaan, sillä Reippaan viidestä edellisestä kotiottelusta neljä on päättynyt voittoon ja yksi tasapeliin. Reipas on hävinnyt edellisen kerran kotonaan 20. kesäkuuta KäPalle. Toisaalta Kiffen ei ole ollut Reippaalle viime vuosina lainkaan helppo vastustaja. Kaudesta 2019 lähtien joukkueet ovat kohdanneet kolmesti, ja kerran Kiffen on voittanut ja kahdesti on pelattu tasan.

– Reipasta vastaan ollaan aikaisemmilla kausilla väännetty hyviä ja tiukkoja matseja. Täysi päivätyö pitää tehdä, jotta saadaan pisteet Stadiin, Rasmus Ruismäki korostaa.

Rasse kuitenkin uskoo Kiffenin viime aikojen hyvän vireen kantavan Lahdessa pitkälle.

– Tiistaina käydään hakemassa pisteet Kisapuistosta!

Reipas palasi Palloliiton hallinnoimiin sarjoihin pitkän tauon jälkeen kaudeksi 2019. Tuolla kaudella Kiffenin ja Reippaan kaksi kohtaamista päättyivät 1-1-tasalukemiin. Viime kaudella kohdattiin kertaalleen, ja silloin Kiffen kävi hakemassa Lahdesta 2-1-ryöstön kahden lisäaikamaalin muodossa. Näiden tasaisten ottelujen seitsemästä maalista peräti kuusi on tehty viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Reipas – Kiffen tiistaina 31.8. klo 18.30 Lahden Kisapuistossa.