InStat Sport FC Kiffenin yhteistyökumppaniksi

FC Kiffen ja InStat Sport ovat solmineet kautta 2021 koskevan yhteistyösopimuksen koskien Kiffenin virallisten sarjaotteluiden analysointia. Joukkuetason analyysin lisäksi myös Kiffenin yksittäisten pelaajien otteet kentällä analysoidaan.

Valmentaja Mako Tukiainen on todella iloinen uudesta yhteistyöstä: ”Saimme jo viime kaudella mahdollisuuden yhteen InStat Sportin tekemään otteluanalyysiin jonka perusteella ymmärsimme heti kuinka ison avun InStat pystyy joukkueelle tarjoamaan. Jo pelkästään InStatin ottelutapahtumista tekemät videoklipit auttavat paljon sekä koko joukkuetta että varsinkin yksittäisten pelaajien otteiden seuraamista. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia jotka haluavat urallaan eteenpäin, uskon että InStatin avulla pystymme heitä auttamaan entistä paremmin niissä asioissa jotka vaativat huomiota. Sopimuksen myötä saamme videoklippien lisäksi samanlaiset pelaajakohtaiset numerolliset analyysit kuin Veikkausliigan seurat, en usko että monikaan pääkaupunkiseudun joukkue Kakkosessa voi tuota apua pelaajilleen tarjota.”

 

Striimaus kaatui teknisiin ongelmiin

Kiffenin ensimmäinen askel livestriimauksen maailmaan osoittautui huomattavasti ennakoitua vaikeammaksi. Kaikki toimi ennakkotesteissä moitteettomasti, mutta sunnuntaiaamuna uudessa ympäristössä olikin sitten enemmän ongelmia.

Ensimmäinen ongelma sai aikaan lumipalloefektin, joka päätyi striimin hyytymiseen toisen puoliajan alussa. Mediatiimi nimittäin pääsi Peakfin Arenan kuvaustasanteelle vasta siinä vaiheessa, kun joukkueet olivat jo valmiina alkupotkuun. Paikalla oltiin 90 minuuttia ennen ottelun alkua, mutta lukossa oleva ovi hidasti valmisteluita. Toisena ongelmana oli tietoliikenneyhteys. Vaikka kuuluvuuskartat kertovat alueen olevan erittäin hyvin 5G-alueen kattama, datan siirtonopeudet vaihtelivat erittäin paljon ottelun aikana.

Myöskään hallin valastusolosuhteet eivät välttämättä ole parhaimmasta päästä, mikä näkyi kuvanlaadussa. Pettymyksistä huolimatta uskomme, että ehkä jo seuraavan pelin striimaus on parempaa laadullisesti. Nyt pureudutaan huomattuihin ongelmakohtiin niiltä osin, mitkä ovat meille mahdollisia.

Talviliiga käyntiin sunnuntaina

Kiffenin kauden ensimmäinen harjoitusottelu ja samalla Winterliigan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina klo 12 alkaen Vantaan Korsossa PeakFin Arenalla KäPaa vastaan. Pyydämme huomioimaan että vallitsevien rajoitusten vuoksi otteluun ei ole sisäänpääsyä yleisölle.

Kiffenin marraskuussa alkaneesta tryoutista on vielä parhaimmat mukana treeniringissä ja he tulevat saamaan nyt näyttöpaikkansa ison kentän pelissä. Sen lisäksi tryoutille on tammikuussa liittynyt muutama uusi ehdokas, joilla on pelaajauraltaan kokemusta reilusti myös liiton sarjan otteluista. Kaiken kaikkiaan kymmenkunta pelaajaa pukee sunnuntaina päälleen ensi kertaa Kiffenin paidan. Lisäksi vastuuta tulee saamaan osa viime kauden miehistöstä. Varmuudella poissa ovat Riku Heinonen ja Samuli Heiska, jotka ovat talven aikana vierailleet leikkauspöydällä.

Myös KäPa tulee sunnuntain peliin harjoitusottelu-asenteella. Joukkueen valmennuskolmikko on muuttunut kokonaan viime kauteen verrattuna ja uusi valmentaja Jordi Aluja marssittanee kentälle nuorekkaan, mutta varmasti nälkäisen joukkueen.

Kiffenin mediatiimi pyrkii saamaan ottelusta myös historiansa ensimmäisen livestriimin, tiedotamme siitä ennen ottelun alkua sekä sosiaalisen median kanavillamme että myös kotisivullamme. Joten muista pysyä kuulolla!