45-vuotiaiden SM-kulta Kuopioon

Kiffenin järjestämät 45-vuotiaiden ikämiesten SM-kilpailut päättyivät kuopiolaisen Puijon Pallon voitonjuhliin. PuPa kaatoi jännittävässä loppuottelussa oululaisen Iltatähden niukasti 1-0. Pronssin vei mukanaan Tampereelle Ilves. Kiffen sijoittui alkulohkossaan neljänneksi ja karsiutui välieristä.

Kiffenin turnaus käynnistyi voitolla

Talin taukoamattomassa lämmössä ja auringonpaisteessa käydyt kilpailut potkaistiin käyntiin perjantaina. Kiffen aloitti turnauksen A-lohkossa tyylikkäästi peittomalla Puotinkylän Valtin 3-0. Mikko Järvinen teki avausmaalin heti ensimmäisellä minuutilla, ja Ruslan Oustimenko ja Sami Aurejärvi täydensivät voiton niin ikään avausjaksolla syntyneillä osumilla.

Voitto oli kaikin puolin tärkeä. Kahdesta alkulohkosta jatkaisi välieriin vain kummankin ryhmän kaksi parasta, joten ylimääräiset pistemenetykset saattaisivat koitua kohtalokkaiksi.

Valtti oli Kiffenille suupala. Voitto jäi lopulta Kiffenin ainoaksi turnauksessa.

Iltaottelussa Kiffen kohtasi kokkolalaisen No Starsin. Ottelu alkoi Mustien Hurmurien hallinnalla, mikä tuottikin lopulta tulosta Tooma Kotkasin johtomaalin muodossa. Myös lisämaaleihin oli kautta linjan tilaisuuksia, ja pallo pyörii pariinkin otteeseen No Starsin maaliviivan tuntumassa. Lopulta toisella jaksolla tehottomuus kostautui, kun Olli Pekka Pylkkäsen kaksi salamamaalia toivat kokkolalaisille tärkeän 2-1-voiton.

No Stars rankaisi Kiffenin tehottomuudesta.

Lauantai ratkaisi välieräjoukkueet

Pelit jatkuivat lauantaina. Upea sää houkutteli yleisöä paikalle mukavasti. Kentän laidalla kioskissa riitti kuhinaa, ja viikonloppuna alueellista julkisuuttakin niittäneen Chef Sepon leivonnaiset keräsivät ansaittuja kehuja.

Kiffenin edustusjoukkueen kotipeleistä tuttu Chef Seppo sulatti sydämet myös Talissa.

Kiffen kohtasi lauantain ensimmäisessä pelissään Ilveksen. Mustien Hurmurien avausjakson lopulla saama punainen kortti käänsi pelin kulkua, ja lopulta toisella puoliajalla Hannu Immosen osuma kulmapotkusta ratkaisi 1-0-voiton tamperelaisille. Kiffenin viime hetkien painostus ei tuottanut toivottua tulosta.

Toisen tappion myötä Kiffenin jatkomahdollisuudet muuttuivat seitinohuiksi. Kahden parhaan joukkoon yltäminen olisi nyt vaatinut niin VALOn voittoa Valtista, Ilveksen voittoa No Starsista kuin myös Kiffenin vähintään kahden maalin voittoa VALOsta. Unelma murskaantui heti seuraavaksi pelatussa kamppailussa, jossa VALO ja Valtti päätyivät maalittomaan tasapeliin.

Lohkon päätöskamppailussa Kiffen – VALO ei ollut enää panosta jatkoonpääsyn kannalta. VALOa vahvistivat tässä ottelussa muun muassa takavuosien liigalegendat Pekka Riikonen ja Tommi Paavola, ja joukkue otti pelitilanteisiin nähden ansaitun voiton. Kiffenin Kari Kurosen lopussa läpiajosta hallitusti viimeistelmä 1-3-kavennus jäi kosmeettiseksi.

Kiffenin lopullinen sijoitus oli A-lohkon neljäs. Samalla katkesi viimevuotisten mestareiden jo viiden vuoden mittainen mitaliputki.

Jatkopeleissä riitti jännitystä

Päätöspäivä sunnuntai käynnistyi välierillä, joissa oululainen Iltatähti voitti No Starsin 1-0 ja kuopiolainen Puijon Pallo kukisti Ilveksen samoin lukemin.

Pronssiottelussa Ilves voitti No Starsin selvästi 4-1. Ilves paineli 3-0-johtoon, kunnes kokkolalaisten kavennus käänsi hallintaa No Starsin eduksi. Lopulta maukkaasta keskityksestä syntynyt Ilveksen neljäs maali ratkaisi lopullisesti pronssisten lätkien lähdön Tampereelle.

Loppuottelusta Iltatähti – Puijon Pallo muodostui kahden erinomaisen joukkueen tasainen jännitysnäytelmä. Tilanteita nähtiin kummassakin päässä, ja lopulta vajaat kymmenen minuuttia ennen päätöstä loistava keskityspallo tavoitti Olli-Pekka Itälän pään, josta syntyi ottelun ainoa maali. Viimeiset minuutit joukkue pelasi fiksusti, ja vapauttavan päätösvihellyksen myötä turnaus päättyi kuopiolaisten juhlintaan.

Kiffenin kunniapuheenjohtaja Timo Huotinen luovutti mestaruuspystin PuPan kapteenille.