Jatkoon Suomen Cupissa! — FC Espoo kumoon 0-4

Kiffen voitti Suomen Cupin 4. kierroksella Kolmosessa pelaavan FC Espoon 0-4. Maaleista vastasivat kahdesti osunut Mauricio Hopsu, Antti Korhonen ja Dominic Savolainen.

Lauantai 7.5. FC Espoo – Kiffen 0-4 (0-2)

Sateisella Säterinniityn tekonurmella pelattu ottelu käynnistyi odotetusti Kiffenin pallonhallinnalla. Otteissa oli kuitenkin pientä hermostuneisuutta, ja ratkaisevat syötöt eivät tahtoneet osua kohteisiinsa.

Kotijoukkueen puolustustaistelu selvisi ilman takaiskuja ottelun 19. minuutille asti. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo jäi pomppimaan Espoon maalin edustalle, ja kotijoukkueen puolustus ja maalivahti onnistuivat peittämään Misael Rearten ja Tejan Deenin yritykset, kunnes Mauricio Hopsu sai lauottua pallon puolustajan jalan kautta sisään. Melko nopeasti saatu avausmaali rauhoitti Kiffenin peliä.

Kiffen tuplasi johtonsa puolen tunnin kohdalla, kun Antti Korhosen vapaapotku leijaili alakulmaan. Osuma oli Korhosen kolmas Kiffen-paidassa – ne kaikki ovat syntyneet vapaapotkuista.

Vierailijoiden urakka helpottui merkittävästi lisää viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Espoolaisten Clinton sai katsella suoraa punaista korttia taklattuaan Jere Pulkkista jalkapohja edellä sivurajan tuntumassa.

Toisen jakson alussa Kiffenin otteissa oli pelailun makua, vaikka peli oli vielä tappamatta. Valmennusjohto reagoi tilanteeseen vaihtamalla tunnin kohdalla Peik Koskisen ja Bob Diasonaman tuomaan kentälle uutta ryhtiä.

Kiffen ratkaisi ottelun lopullisesti Mauricio Hopsun toisella osumalla tunnin jälkeen. Tauolla sisään tullut Fesal Mohamed siirsi pallon vasempaan laitaan Hopsulle, joka kavensi sisään ja laukoi “putoavan lehden” takaylänurkkaan.

Mustat Hurmurit sinetöivät maalijuhlat 82. minuutilla. Peik Koskisen tarkka kulmapotku tavoitti omille korkeuksilleen nousseen Dominic Savolaisen pään, ja pallo oli neljättä kertaa FC Espoon maalissa.

Loppua kohti ottelu siirtyi yhä etenevissä määrin Kiffenin hallintaan. Viimeiset kymmenen minuuttia palloa liikuteltiinkin vapautuneesti FC Espoon kenttäpäädyssä, kun kotijoukkueen paukut oli syöty.

Selvien 4-0-lukemien myötä Kiffen raivasi tiensä Suomen Cupin 5. kierrokselle. Samalla tappiottomien ottelujen putki venyi jo kuuteen.

“Hyökkäyspelissä oli tänään malttia”

Mustien Hurmurien valmennustiimin Atte Wahlstedt oli pelin jälkeen päällisin puolin tyytyväinen, vaikka parannettavaakin jäi. Positiivista oli muun muassa hyökkäyspelin kehittyminen ja koko kauden ensimmäinen nollapeli.

– Asenne ja ensimmäinen puoliaika olivat mielestäni hyviä. FCE:n punaisen jälkeen rytmimme pelistä vähän katosi, mutta välillä pystyimme hyviin pitkiin hyökkäyksiin. Olemme talven aikana monessa pelissä yrittäneet liian nopeasti eteenpäin, mutta tänään hyökkäyspelissä oli malttia. Ja sehän tuotti neljä maalia ja nollapelin, Wahlstedt summasi.