Tervonen ja Anderson jatkavat maalinsuulla

Maalivahdit Niko Tervonen ja Axel Anderson ovat jälleen solmineet Kiffenin kanssa yksivuotiset jatkosopimukset. Tuoreiden pahvien myötä Tervonen aloittaa jo kahdeksannen ja Anderson neljännen kautensa Mustissa Hurmureissa.

Tervonen jälleen uuteen kauteen

Niko Tervoselle päätös jatkamisesta ei tuottanut tälläkään kertaa vaikeuksia. Riihimäen Palloseurasta kaudeksi 2017 Kiffeniin siirtynyt Törrö on jo tovin ollut joukkueen pitkäaikaisimpia pelaajia.

– On sanomattakin selvää, että on hienoa aloittaa taas kerran uusi kausi Kiffenissä. Päätös oli yhtä helppo kuin aina ennenkin, koska mistään muusta joukkueesta ei oltu yhteydessä. Ei siis ollut liikaa vaihtoehtojakaan, Tervonen naurahtaa.

Törrö lähestyy isoja rajapyykkejä niin Kiffenissä pelattujen otteluiden kuin nollapelienkin määrissä.

Kiffenin kausi 2023 oli haastava, ja Tervosen omatkin pelit jäivät kesken.

– Viime kausi jätti toki hieman hampaankoloon, varsinkin kun se päättyi itselläni loukkaantumiseen. Sen verran on kilometrejä takana, että toivon vain, että saisin mahdollisimman ehjän kauden alle, joulukuussa 28 vuotta täyttänyt Tervonen kertoo.

– Odotan kaudelta ultrien chanteja ja Bollikselle uutta yleisöennätystä. Megaluokan bonus olisi, jos saisin golf-tasoitusta hieman alemmas. Ja sitten sellainen ihan jättibonus olisi Severi Murron comeback kentän puolelle, Törrö veistelee tuttuun tapaansa.

Anderson hamuaa lisäminuutteja

HIFK-kasvatti Axel Anderson, 24, pääsi viime kaudella ensimmäistä kertaa kunnolla tositoimiin Kiffen-paidassa. Hyviin otteisiin sisältyi kesällä neljä peräkkäistä voittoa, jotka olivat jälkeenpäin tarkasteltuna isossa osassa sarjapaikkaa varmistettaessa. Pelituntumaa hän piti yllä pelaamalla myös lainalla Kolmosen MPS:ssä.

Ennen viime kautta Merikarhu Anderson oli esiintynyt Kiffenin paidassa Kakkosessa ainoastaan kauden 2021 päätösottelussa. Seuraava vuosi meni sivu suun valitettavan loukkaantumisen vuoksi. Miehen ensiotteet Mustissa Hurmureissa olivat kuitenkin poikkeuksellisen sensaatiomaisia, sillä hänen viisi ensimmäistä otteluaan Kakkosessa päättyivät kaikki Kiffenin 2-1-voittoon.

Axel pysäytti PPJ:n Jätkäsaaressa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Anderson suhtautuu tulevaan kauteen mielenkiinnolla.

– Tuntuu hyvältä aloittaa jo neljäs kauteni Kiffenissä! Hienoa, kun saan jatkaa toimivaa yhteistyötä Sepin  (maalivahtivalmentaja Seppo Felt) kanssa, samalla kun odotan innolla, minkälaisia muutoksia uusi päävalmentaja Edmundo Wify tuo mukanaan joukkueeseen. Viime kauden loppupuolella sain mukavasti peliaikaa ja vastuuta, toivottavasti hyvä meininki jatkuu tulevalla kaudella!

Felt: “Haluamme jatkaa hyvää duunia”

Kiffenin maalivahtivalmentajana jatkava Seppo Felt ei peittele tyytyväisyyttään. Kahden hyvän maalivahdin myötä veskariosasto on kunnossa.

– Ensinnäkin on hienoa, että molemmat jatkavat seurassa. Nikolla on jo pidempi Kiffen-tausta, ja hän on ollut jo muutaman vuoden ajan selkeä ykkösmaalivahti. Axel puolestaan pääsi pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikuntoon ja osoitti ihan hyviä merkkejä päästyään kauden puolivälissä pelaamaan.

– Tulevasta kaudesta odotan tietysti sitä, että kilpailutilanne kiristyy ja jatkamme maalivahtien osalta hyvää duunia. On tärkeää, että meillä on hyvä maalivahtiporukka, jossa treenaaminen on mukavaa mutta myöskin kovaa eli kehittävää. Siihen tarvitaan henkilöitä, jotka pystyvät tulemaan toistensa kanssa toimeen ja luovat hyvän kilpailutilanteen.

– Kummatkin kaverit ovat erittäin tunnollisia harjoittelijoita, ja sen kautta on tietenkin kivaa heidän kanssaan työskennellä. He ovat myös poikkeuksellisia maalivahteja. Ainahan sanotaan, että veskari on vähän sellainen outo lintu joukkueessa, mutta nämä kummatkin ovat todella hyviä joukkuepelaajia ja joukkuehengen luojia – kopissa tärkeitä hahmoja. He pitävät joukkuehenkeä ja Kiffenin let’s go -meininkiä yllä, Felt suitsuttaa.

Felt näkee molemmissa maalivahdeissa potentiaalia kehittyä edelleen. Maalivahtiosastoa pyritään lisäksi vielä täydentämään kolmannella veräjänvartijalla.

– Aina pitää tietysti jotain kehitettävää olla. Pieniä parannuskohteita löytyy molemmilta. Pyrimme hiomaan näitä särmiä pre-seasonin aikana ja etenemme sillä.

Lisää pelaajasopimuksia luvassa lähiaikoina!