HJK Klubi 04 maalin verran vahvempi

HJK Klubi 04 kaatoi Kiffenin 1-0 Töölön perjantai-illassa.

1. puoliaika

Ottelun alkutahdit mentiin täysin kotijoukkueen komennossa. Ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin viiden minuutin jälkeen, kun oikealta rakentanut Klubi 04 lähetti matalan keskityksen maalin eteen pelaajamassan keskelle, mutta Niko Tervosen jalkatorjunta ja Valtteri Karlssonin purku pelastivat Kiffenin.

Kotijoukkue iski pari minuuttia myöhemmin. Oikealta lähtenyt Oscar Häggströmin pomppiva keskitys löysi pilkkutäplän tietämiltä Aaro Toivosen, joka sijoitti varmasti alanurkkaan ohi voimattoman Tervosen.

Kiffenin maalipaikat olivat vähissä, mutta lähellä käytiin 13. minuutilla. Pitkistä rajaheitoistaan tunnettu Valtteri Karlsson teki paluun Kiffen-paitaan. “Valtsun” käsistä lähtenyt linko päätyi oikealla laidalla Samuli Heiskalle. “Spige” kuljetti palloa parinkymmentä metriä ja tarjoili maistuvan syötön rangaistusalueelle tyhjään tilaan juosseelle Aleksi Hollménille, jonka sijoitus kimposi etutolpan kautta ulos.

Maalin alustanut Häggström oli lähellä tuplata lukemat 19. minuutilla. Pallo pelattiin näyttävän sommitelman jälkeen kultaiselle maalintekoalueelle, mutta nuoren laitapelaajan veto karkasi reilusti yli. Kiffen menetti nopeasti maalipotkun jälkeen pallon. Kaius Hardén ja Liam Möller pelasivat yhteen ja Tervonen torjui lähietäisyydeltä eteen Kiffen-puolustuksen siivotessa pelivälineen.

Kiffen suoritti ensimmäisen vaihdon 26. minuutilla. Vaihto oli taktinen; Zakaria Osman tuli Fesal Mohamedin tilalle ja samalla 4-2-3-1 muuttui muotoon 3-5-2.

Kiffen oli melkoisessa mankelissa puolen tunnin pelin tienoilla. Ensin Ville Vuorisen harhautukset purivat vasemmalla laidalla ja keskitys tippui suoraan David Ezehin pään, mutta pukkaus meni takatolppaa nuolien ohi. Minuuttia myöhemmin Ezeh rakensi itse ja päätti hyökkäyksen rangaistusalueen reunalta kovalla vedolla, mutta Tervosen sormenpäät pelastivat kulmapotkuksi.

Tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Maalivahtipeliin ei kaaduttu perjantaina. Niko Tervonen piti Kiffeniä elossa.

2. puoliaika

Kiffen suoritti tauolla tuplavaihdon: Aleksi Hollmén ja Valtteri Karlsson jättivät kentän, Reko Räsänen ja Tuomas Saarikko kirmasivat tilalle.

Minuutin pelin jälkeen Severi Murto rappasi vastustajaa n. 23 metrissä ja katseli keltaista. Nils Svenssonin vapaapotku viuhui etukulmasta ohi.

55. minuutilta lähtien nähtiin askarruttavien tuomariratkaisujen sarja, kun Muslim Markhiyeville nousi varoitus reilusti tilanteen jälkeen vastustajajoukkueen taustojen huutokonsertin seurauksena. Myöhemmin kortti alla pelannut Liam Möller liukui kummatkin napit edellä Pyry Korhosta jalkoihin, mutta selvisi varmalta näyttäneeltä ulosajolta.

Tunnin pelin jälkeen Tervosen pitkä avaus tavoitti Heiskan, joka nousi omiin ilmoihinsa ja jatkoi päällään Räsäselle. Klubi 04-toppari Michael Boamah antoi Rekolle vauhtia selästä ja Räsänen menetti tasapainonsa, mutta ottelun erotuomari kohautti olkiaan. Kiffen sai tilanteen jälkeen pienoisen pyörityksen päälle, joka päättyi vapaapotkuun 30 metristä. Mauricio Hopsu ei aivan ylettänyt Murron taka-alueelle lähettämään roikkupalloon.

Vieraat suorittivat 69. minuutilla seuraavan vaihdon, kun Arttu Mäkinen tuli Samuli Heiskan tilalle. Mäkinen siirtyi oikeaan laitaan.

77. minuutilla Kiffenillä oli paikan poikanen, kun Muslim Markhiyev sitoi rangaistusalueen reunalla joukon Klubi 04-puolustajia itseensä ja jakoi vapaaseen tilaan pallon Zakaria Osmanille. “Zakke” lähetti kuitenkin pallon puolisen metriä yli maalin.

Kiffen oli lähellä tasoittaa ottelun 82. minuutilla. Muslim Markhiyevin juonikas, maata nuoleva nopea vapaapotku vapautti Mauricio Hopsun vasemmalta laidalta. Mauron keskitys jäi pomppimaan maalin eteen, mutta kukaan kiffeniläinen ei päässyt tuikkaamaan sisään.

Muslim Markhiyev rakensi ja hankki vapaapotkuja.

Ottelun lopussa nähtiin pienoinen torikokous, mutta tilanne rauhoittui sananvaihdon päätteeksi. Kotijoukkue nappasi tilanteiseen nähden täysin ansaitut kolme pistettä. Kiffen kaatui kuitenkin saappaat jalassa ja erityisesti toisen puoliskon peli-ilmeeseeen on oltava tyytyväinen.

Kommentit

Kiffen-valmentaja Juuso Kevari ei ollut ottelun jälkeen maansa myynyt, vaikka jossiteltavaa jäikin.

– Taktinen valinta oli valmennuksen puolelta tänään vähän epäonnistunut. Oltiin harjoiteltu vähän erilaista ja tein muutoksen kokoonpanoon aivan viime tipassa. Jouduin vielä vaihtamaan pelaajan pois kentältä, jotta saataisiin toinen systeemi toimimaan.

Taktinen vaihto näytti tehoavan.

– Homma rupesi paranemaan ja paranemaan. Toinen puoliaika oli tähänastisista paras oman intensiteetin ja aggressiivisuuden kannalta. Jos aikaisemmissa otteluissa ollaan oltu tokalla puoliajalla vähän passiivissia, niin nyt me nostettiin tekemisen tasoa. Tehtiin melkein matsi vielä. Toki Törrö (Niko Tervonen) nappasi ensin kolme, neljä huipputorjuntaa.

– Uskallettiin pelata häviöllä. Ihan kelpo suoritus, Kevari päätti.

Kooste

Seuraavaksi 115-vuotisjuhlaottelu!

Juhlistamme 115-vuotista taivaltamme ensi lauantaina:
Kiffen – Reipas 19.08. klo 19.08 Bolliksen nurmella.
Ottelua ennen pelataan Erkki Alajan muisto-ottelu klo 17.00 alkaen.

Liput 10/5€. Retropaitoja kourallinen myynnissä, joten kannattaa tulla ajoissa paikan päälle.

Tervetuloa kannustamaan Punavihreät Hurmurit voittoon!

Juhlaottelussa pelataan ensimmäisiä mestaruuksia kunnioittavassa retropaidassa.