Juuso Kevari täydentää valmennustiimin: “Uskon taisteluun lohkovoitosta”

Mustien Hurmureiden valmennusryhmä kaudelle 2023 vahvistui, kun vaasalaislähtöinen Juuso Kevari ja Kiffen solmivat ensi kautta koskevan sopimuksen.

Kevari on monille suomalaisen jalkapallon seuraajille tuttu nimi Veikkausliigakentiltä. Pelaajaurallaan muun muassa Vaasan Palloseuran maalia vartioinut 30-vuotias Kevari suoritti UEFA A -lisenssin viime joulukuussa ja tuo nyt oman apunsa Mako Tukiaisen ja Seppo Feltin rinnalle. Pitkän linjan Musta Hurmuri Jari “Kille” Hakala jatkaa valmennuksen taustalla. Viime kaudella Kevari johdatti EPS/Reservin lohkovoittoon miesten Kolmosessa, mutta seura kieltäytyi jatkokarsintapaikasta.

Juuso on innoissaan uudesta pestistä.

– Tulee heti mieleen omat nuoruusvuoteni 1904 perustetussa Vaasan Kiistossa, nyt vaan seuralla on vielä enemmän perinteitä ja onhan Kiffenin ympärillä myös pienoinen kulttiseuran maine. Lohko on kova, vaatii todella paljon töitä valmennukselta, jotta saadaan luotua sellaiset pelisuunnitelmat, jotka kantavat hyvää tulosta. Joukkueessa on ollut paljon hyviä pelaajia viime vuosina, ja kun saadaan vielä vähän vahvistusta yläkertaan, niin uskon Mustien Hurmureiden olevan valmis taistelemaan ihan lohkovoitosta tällä kaudella. Ja se olisi todella iso juttu.

– Itselleni kakkosvalmentajapesti on ensimmäinen. Haluan oppia hieman erilaista näkökulmaa valmennukseen osana vahvaa valmennustiimiä ja olen iloinen, että Kiffen antaa minulle siihen mahdollisuuden. Nyt kun toivottavasti saadaan alle ehjä talvikausi koronavuosien jälkeen, niin keväällä joukkue on varmasti hyvässä fyysisessä kunnossa. On ollut hieno tulla seuraan, jossa on hyvä tekemisen meininki. Kaikki ovat ottaneet minut erittäin lämpimästi vastaan. Joten nähdään kentän laidalla, kohtahan ne treenipelitkin jo alkavat.

Toiminnanjohtaja Janne Wikman on helpottunut sopimuksesta. Kiffenissä hyvää työtä tehneen Atte Wahlstedtin siirtyminen KäPaan oli jättänyt valmennusportaaseen ison aukon.

– Ollaan rehellisiä, kyllähän Aten lähtö seurasta oli kova paikka, mutta hienoa nähdä aina kun pelaaja tai valmentaja pääsee omalla urallaan eteenpäin. Uuden valmentajan löytyminen oli aika haastava prosessi. Kotimaisilta markkinoilla ei tuntunut olevan vapaana ketään Kiffenin näköistä valmentajaa, ulkomaalaisia tarjokkaita oli useita.

Haasteellisessa tilanteessa esiin astui Juuso Kevari, joka paljastui nopeasti erinomaiseksi vaihtoehdoksi.

– Kun Juuso otti yhteyttä ja olin hänen kanssa viisi minuuttia puhelimessa jutellut, niin tuntui heti siltä, että tässä on se mitä Kiffen tarvitsee. Kolme varttia keskusteltiin ja sitten sovittiin, että nähdään kasvotusten Talissa ennen treenejä. Tässä vaiheessa mukaan hyppäsi myös edustuksen manageri Kimmo Silventoinen, ja keskustelimme Juuson kanssa hieman syvällisemmin meidän tavoitteista ja hänen näkemyksistään. Katseltiin treenejä, minkä jälkeen Mako, Sepi ja Kille juttelivat vielä porukalla Juuson kanssa. Sen jälkeen valmennustiimiltä tuli vihreää valoa, hallitukselta se oli tullut jo tuntia aikaisemmin.

– Uskon Juuson täyttävän erittäin hyvin Aten jättämät saappaat, ja hänen näkemyksensä tulevat varmasti vahvistamaan valmennustiimin osaamista sekä pelaajille asettamaa vaatimustasoa pykälän viime kautista korkeammalle. Tässä vaiheessa kaikki näyttää erittäin hyvältä. Nyt sorvataan muutamia tärkeitä jatkosopimuksia, ja on niitä uusiakin pelaajia tyrkyllä. Innolla odotan, mihin Mustat Hurmurit oikein yltävät 115-vuotisjuhlavuotenaan, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Monelta suunnalta tulee positiivisia signaaleja, Wikman päättää.

Juuson saapuminen otettiin ilolla vastaan myös Kiffenin mediatiimissä, johon hänen rento ja helposti lähestyttävä olemuksensa teki heti vaikutuksen.

– Tuossa kun juuri ensimmäistä kertaa tapasimme, niin ensivaikutelma Juusosta oli aivan erinomainen. Joistain ihmisistä välittyy saman tien hyvä fiilis. Joukkuehenki on aina ollut Kiffenin suurimpia vahvuuksia, ja Juuso tuo siihen taatusti oman lisäarvonsa, mediatyötekijä Jaakko Jokilahti kertoo.