Kiffen ja MPS farmiyhteistyöhön

FC Kiffen ja Malmin Palloseura ovat solmineet kauden farmisopimuksen kaudelle 2024. Tehty sopimus sisältää molemminpuolisen hyväksynnän vaativan useamman vuoden jatko-option.

Kiffen on etsinyt hetken uutta farmiyhteistyötä. Lopulta hyvien neuvottelujen seurauksena uudeksi farmiseuraksi valikoitui Malmin Palloseura. Ansiokkaasta kasvattajatyöstään tunnetulla seuralla on lähes tuhat pelaajaa, 75 valmentajaa ja 14 päätoimista työntekijää.

PONNAHDUSLAUTA AIKUISTEN SARJOIHIN

Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman suitsuttaa MPS:ää.

– Malmin Palloseura on Koillis-Helsingin merkittävimpiä jalkapalloseuroja. Seura on investoinut viime vuosina suuresti alueen olosuhteiden kehittämiseen ja se alkaa nyt hiljalleen kantaa hedelmää. Uskon, että seuran pelaajamäärä tulee kasvamaan tulevaisuudessa hyvien kenttäolosuhteiden ansiosta.

MPS:n urheilutoimenjohtaja Jesse Laajaranta odottaa innolla yhteistyötä Mustien Hurmurien kanssa.

– Olemme iloisia, että pääsimme Kiffenin kanssa yhteisymmärrykseen farmisopimuksesta ja sen luonteesta. Kiffen on perinteikäs ja arvokas seura suomalaiselle jalkapalloilulle, jonka juuret seurana yltää yli 100 vuoden päähän.

Kiffenin hallituksessa on tehty selkeä linjaus pelaajapolitiikasta.

– Olemme Kiffenin hallituksessa tehneet tietoisen valinnan edustusjoukkueemme nuorennusleikkauksesta. Haluamme jatkossa tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuden edetä Kiffenin kautta eteenpäin uralla. Pääkaupunkiseudulla on kymmeniä hienoa pelaajakasvatustyötä tekeviä seuroja, mutta niiden edustusjoukkueet eivät välttämättä tarjoa mahdollisuutta edetä enää aikuisiän kynnyksellä. Me haluamme astua siinä vaiheessa mukaan, tarjoten junioreista aikuisten sarjoihin siirtyvälle pelaajalle ponnahduslaudan.

MPS pelaa kotiottelunsa Mosan Wembleylla. Kuva: Essi Koskelin
“OLI HELPPOA LÖYTÄÄ YHTEISYMMÄRRYS”

Monet nuoret pelaajat eivät välttämättä ole valmiita siirtymään miesten Kakkosen joukkueisiin suoraan A- tai B-junioreista. Farmisopimus helpottaa liikkumista seurojen välillä.

– Yhteistyön avulla voimme ohjata joukkueeseemme pyrkiviä lupaavia pelaajia MPS:n joukkueisiin hakemaan kokemusta miesten peleistä. Samalla tarjoamme MPS:n omasta pelaajapolusta nouseville pelaajille selkeän välitavoitteen ennen siirtymistä vieläkin korkeammille sarjatasoille, Wikman toteaa.

Laajaranta allekirjoittaa Wikmanin mietteet.

– Pelaajakehityksen näkökulmasta yhteistyö on tarpeellinen: yhteistyön kautta nuorilla tavoitteellisilla pelaajillamme on selkeä paikka, johon voimme ohjata pelaajia, kun aika on oikea. Tavoitteenamme on viedä yksilöitä urallaan eteenpäin ja on selvää, että tämä edesauttaa yhtä seuran urheilutoiminnan ydintavoitetta.

– Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikmanin kanssa oli helppoa löytää yhteisymmärrys asioista ja onnistuimme myös yhteensovittamaan molempien seurojen kunnianhimoisia tavoitteita, Laajaranta kiittelee.

– Nyt solmittua farmisopimusta on viilattu hetken aikaa molempien tahojen toiveita ja tulevaisuuden visioita kuunnellen. Sopimus sisältää molemminpuolisen hyväksynnän vaativan useamman vuoden jatko-option. Mahdollista, ja toivottavaakin on, että tulevaisuudessa nähdään vielä laajamuotoisempaa yhteistyötä seurojen välillä, Wikman toivoo.

– Uskon, että meidän jäsenistön kannattaa piipahtaa tulevalla kaudella seuraamassa meidän oman edustusjoukkueen otteluiden lisäksi Kiffenin kotiotteluita legendaarisella Töölön Pallokentällä, Laajaranta toteaa.

Kiffen-kannattajien kannattaa puolestaan suunnata Mosan Wembleylle. MPS pelaa kutkuttavassa Kolmosen C-lohkossa, josta löytyy mm. Gnistanin kakkosjoukkue, PuiU sekä Kiffenin viime kauden vastus TiPS.