Kiffen matkustaa lauantaina Lahteen: “Käydään rykäisemässä yksi maali”

Kolme tappiotonta ottelua peräjälkeen pelannut Kiffen pyrkii jatkamaan kohentuneita otteitaan lauantaina Lahdessa. Joukkue kohtaa Reippaan paikallisessa Kisapuistossa, jossa kahden perinteikkään joukkueen välinen ottelu alkaa klo 16.00.

Puolustus vahvassa vireessä

Kiffen esitti tiistaina kotinurmensa avajaisten kunniaksi taistelevan pelin, jossa se aiheutti HJK Klubi 04:lle kauden ensimmäisen pistemenetyksen. Klubin raitapaidat saatiin pidettyä hyvin pois huippuvaarallisilta tonteilta, ja haastavan alkukauden jälkeen loppulukemiin 0-0 oltiin Mustien Hurmurien leirissä melko tyytyväisiä.

– Puolustussuuntaan oli ihan hyvää, pitää olla vain huolellisempi. Aika paljon otettiin ekalla puoliajalla vastaan, emme ehkä saaneet silloin pallollisesti ihan hirveästi aikaan. Mutta toisella puoliajalla jeesasi, kun kentälle tulivat Tejan Deen ja pitkästä aikaa Peik Koskinen. Silloin saimme pidettyä palloa vähän myös hyökkäysalueella, toppari Touko Laakkonen ruotii.

Toke on uurastanut sarjakauden aikana täydet 360 minuuttia.

Mustien Hurmurien alakerta on ollut viime aikoina kovassa iskussa, eikä joukkueen verkkoon ole tehty kahdessa viimeisessä ottelussa maaliakaan. Naapuriseura PPJ:n sinivalkoiset värit täksi kaudeksi mustaan asuun vaihtanut 26-vuotias Laakkonen on pelannut jokaisessa ottelussa täydet minuutit ja ollut siten puolustuksen tilkitsemisessä isossa roolissa. Hän muistaa kuitenkin jakaa kiitosta kollegoilleen.

– Meillä on aika kokenut porukka. Antti Korhosen kanssa on ihan kiva pelata. Se on aika selkeää, kumpikin osaa hoitaa oman tonttinsa. Siinä on kokemusta ja pelitaitoa, se mielestäni näkyy.

Kokeneelle toppariparille luo vastapainoa nuori ja nousujohteisesti esiintynyt Tuomas Saarikko. Hän on saanut tulikasteensa kahdessa viimeisimmässä ottelussa, joissa hän on pelannut Pyry Korhosen paikkaajana avauksessa.

– Tuomas on vetänyt varsinkin nämä kaksi viimeistä peliä ihan hyvin. Se on hyvä, että saa itseluottamusta. Siitähän se on aika pitkälti kiinni. Kun jatkaa samalla lailla, niin hyvältä näyttää, “Toke” hehkuttaa Tuomaksesta kysyttäessä.

Omiin otteisiinsa Toke on kohtuullisen tyytyväinen.

– Ihan perus. Olisi kiva pelata ns. fudista myös, mutta pitää vähän katsoa, miten lähdemme peliin. Klubi 04 -pelissä meillä ei ollut hirveästi järkeäkään lähteä turhan rohkeasti pelaamaan. Ihan solidia, ei mitään ihmeellisyyksiä. Yksi maali olisi kiva tehdä, Toke paljastaa.

“Kolmen pisteen kanssa Stadiin”

Toke nostaa puolustuspelaamisen nytkin esiin, kun pisteitä lähdetään seuraavaksi metsästämään aina haastavasta Lahden “Kispistä”.

– Kisapuisto on legendaarinen, Litin valvovan silmän alla. Se on vähän vaikea paikka ollut. Kyllä se varmaan puolustuksen kautta lähtee, ja sitten käydään rykäisemässä yksi maali ja lähdetään kolmen pisteen kanssa takaisin Stadiin. Ei kai siinä sen ihmeempää.

– Parannettavaa on siinä, että uskalletaan pelata ja tulla väleihin, jotta päästään esimerkiksi kovan prässin alta pois. Uskalletaan tulla takaa pelattavaksi ja sitten pelataan tavallaan vastustajan ohi. Ja uskalletaan pitää palloa pienissäkin tiloissa ja päästään ehkä vaihtamaan puoltakin, eikä olla liikaa laput silmillä ja mennä vaikkapa vain yhtä laitaa pitkin.

Kiffeniltä ovat ottelusta varmasti sivussa keskikentältä Riku Heinonen ja Fesal Mohamed. Maalivahti Axel Anderson on edelleen lainalla Kolmosen MPS:ssä. Misael Rearten sopimus on purettu yhteisymmärryksessä ja hän jatkaa uraansa Atlantis FC Akatemian riveissä.

Lahdessa käytiin edellisen kerran syksyn päätöskierroksella.

Reippaalla tappiottomat avauspelit

Lahden Reipas on pelannut sarjassa kolme ottelua, ja saldona niistä on yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Kausi alkoi kotivoitolla PEPOsta 3-1. Sitä seurasivat tasapelit: ensin Helsingissä PK-35:n kanssa 2-2, ja sitten maaliton vääntö Atlantis FC Akatemian isäntänä. Suomen Cupissa viirupaidat ovat yltäneet 5. kierrokselle, viime kierroksella joukkue tiputti jatkosta Jalkarannan Palloseuran 35-vuotiaat ikämiehet maalein 5-0.

Reippaan joukkueessa on paljon lahtelaisen juniorikoulun kasvatteja ja heidän vastapainonaan muutama kokenut pelaaja tuomassa johtajuutta. Seura on jo useamman vuoden ajan tehnyt yhteistyötä FC Lahden kanssa, mikä merkinnee vaihtelua kokoonpanossa kauden mittaan. Uusista pelaajista Harry Kossigbo tuo kovuutta keskikentän pohjalle, kun taas Onuray Köse on sarjan parhaimmistoa pelinrakentelussa. Päävalmentajana jatkaa lahtelaislähtöinen entinen liigapelaaja Tommi Kautonen.

Tunnetta riittää

Kiffenin ja Reippaan välisissä väännöissä on perinteisesti ollut ilmassa ylimääräistä sähköä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti, sillä molemmat ylsivät neljän parhaan joukkoon, mistä seurasi yksi ylimääräinen kohtaaminen jatkosarjassa. Kauden avauskohtaamisen Bolliksella Kiffen voitti 1-0, mutta Lahdessa Reipas vei kaksi ottelua nimiinsä yhteismaalein 8-1. Kiffenin leirissä muistellaan mieluummin vaikkapa lokakuun 2020 vierailua, jolloin Hurmurit veivät pisteet Stadiin kahden lisäaikaosuman ansiosta lukemin 2-1.

Kiffen juhli Kisapuistossa syksyllä 2020.

Lahden Reipas – Kiffen lauantaina 27.5. klo 16.00 Lahden kisapuistossa.

Joukkueet kohtaavat Kakkosessa uudelleen Kiffenin 115-vuotisjuhlaottelussa Bolliksella lauantaina 19.8. klo 19.08.

Ottelu näkyy suoratoistopalvelu Spiideosta 3,90€ hintaan.