Kiffen otti revanssin PeKasta

Kiffen ja PeKa kohtasivat toistamiseen keskiviikkona Bolliksella. Tällä kertaa pisteet jäivät Stadiin numeroin 2-0.

11.8. Kiffen – PeKa 2-0 (1-0)

1. puoliaika

Kiffen aloitti ottelun terävästi, sunnuntain pettymyksestä hyvin latautuneena. Hallinta tuotti ensimmäisen paikan 12. minuutilla. PeKa-vahti Tomas Turusen ja puolustuksen kommunikaatiovirheen seurauksena Tejan Deen sai pallon rangaistusalueen sisällä, mutta veto epäonnistui pahasti. Deen pääsi useammankin kerran hyviin maalipaikkoihin, mutta tänään ei käyty tolppaa lähempänä.

22. minuutilla Kiffen sai kuparisen rikki. Kovan iltapuhteen vasemmalla laidalla paiskinut Mauricio Hopsu riisti voimakkaasti pallon PeKa-puolustaja Matias Paavolalta ja lähetti pallon boxiin. Cheikh Toure ryntäsi pallon perään, otti pallon rauhassa haltuun ja viimeisteli tyylikkään tsipin yli voimattoman Turusen.

Takaisku ei herättänyt vierailijoita, vaan antoi lisäuskoa Mustille Hurmureille. Seuraava maalipaikka nähtiin 28. minuutilla. Muslim Markhiyevin upea läpisyöttö löysi Deenin, joka peippaili Turusen kumoon, mutta PeKa-puolustus korjasi maaliviivalta. 37. minuutilla oli Touren vuoro kokeilla taas kerran Hopsun esityöstä. Tällä kertaa “Cico” yritti etualakulmaa, mutta Turunen sai venytettyä näppinsä väliin. Pari minuuttia myöhemmin Deen täräytti vielä tolppaan. Se jäi ensimmäisen puoliajan viimeiseksi tilanteeksi ja tauolle mentiin Kiffenin johdossa.

2. puoliaika

Toisen puoliajan ensimmäiset parikymmentä minuuttia menivät lähes täysin Kiffenin hallinnassa, mutta maalipaikkoja tai mitään huomionarvoista ei nähty PeKan ollessa yllättävän passiivinen. Ensimmäisen kerran Kiffen oli lähellä tuplata johtonsa noin tunnin pelin jälkeen. Tejan Deen ja Muslim Markhiyev petasivat maalin eteen paikan Tourelle, mutta PeKa-vahti Turunen venytti komeasti pallon tielle.

PeKa oli lähimpänä puolittaista paikkaa 69. minuutilla Jimi Lassilan murtauduttua oikealta laidalta boxin reunalle, mutta vahvan ottelun vasempana laitapakkina pelannut Kasper Eriksson esti ratkaisun hienosti ajoitetulla liukutaklauksella.

81. minuutilla “Cico” iski päivän toisen ja kauden viidennen maalinsa. Kova prässi tuotti tulosta ja pallo kimposi PeKa-vahdin jalasta alakulmaan.

Kiffen katkaisi voitolla kolmen ottelun voitottoman putken ja nousi jumbopaikalta 10. sijalle. 77. minuutilla kentälle tullut syntymäpäiväsankari Demba Camara oli tyytyväinen voittoon, mutta näki vielä parannettavaa.

– Voitto oli ansaittu, mutta peli oltaisiin voitu ratkaista aiemminkin. Meillä oli paikat neljään tai viiteen maaliin, Camara totesi.