Kiffen vei derbytrillerin nimiinsä

Kiffen kaatoi Käpylän Pallon Bolliksen keskiviikkoillassa. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Muslim Markhiyev ja Dominic Savolainen.

31.8. Kiffen – KäPa 2-1 (1-1)

1. puoliaika

Vieraat menivät viiden minuutin pelin jälkeen johtoon kyseenalaisella pilkulla. Kiffen-toppari Dominic Savolainen liukui pallon pois rangaistusalueelle karanneen Iiro Kärsämän jaloista, mutta hipaisi samalla vastustajan nilkkaa ja tuomari osoitti pallon yhteentoista metriin. KäPa-kapteeni Marius Söderbäck sijoitti pallon keskelle Niko Tervosen aavistaessa oikealle.

Kiffen oli alkuhetket pari askelta vieraita perässä, mutta joukkue kokosi rivinsä puoliajan edetessä. 10. minuutilla tuli ensimmäinen maalipaikka. Hyvällä asenteella liikkeellä ollut pelillinen kapellimestari Muslim Markhiyev oli rikkoa pyörittelyn päätteeksi KäPa-puolustajien nilkat. Lopulta rangaistusalueen kaaren reunalta lähti veto, joka meni tolppaa hipoen ohi.

Liam Lokake. Toisen polven Hurmuri.

KäPa rakensi useita hyökkäyksiä Söderbäckin kautta vasemmalta laidalta, mutta lähelle maalia ei ollut usein asiaa. Oikeana laitapuolustajana jälleen täydet minuutit kellottanut Liam Lokake skarppasi alkuvaikeuksien jälkeen ja oli riistämässä moneen otteeseen palloa valkopaidoilta.

Ottelun erotuomarilla oli pilli herkässä. Kiffen sai katsella ensimmäistä varoitusta 13. minuutin jälkeen, kun kapteeni Severi Murto pysäytti hyökkäyksen olkapäällään.

Puolen tunnin pelin tienoilla Kiffen sai otteen pelistä. Viime peleistä tuttu kaava toisti itseään Peik Koskisen noustessa vasemman laitapuolustajan tontilta tukemaan ja useimmiten ottamaan haltuun hyökkäyksiä. Yhteispeli toimi Markhiyevin ja Eetu Kolun kanssa. Kolulle pelattiin pallo rangaistusalueen keskelle. Veto epäonnistui tukijalan pettäessä ratkaisevalla hetkellä, mutta siitä huolimatta KäPa-vahti Luka Nokelainen joutui torjumaan vaivoin vedon kulmapotkuksi.

38. minuutilla Markhiyevin kääntölaukaus otti kimmokkeen KäPa-puolustuksesta ja lensi suoraan Eetu Kolun jalkaan, jonka jatko meni maaliin. Tilanne liputettiin paitsioksi, mutta tilannetta seuranneen maalipotkun jälkitilanteesta syntyi tasoitus. Kiffeniläisille tutun Ilmari Lappalaisen avaus jäi liian lyhyeksi. Musu iski kiinni ja pisti pallon välittömästi kohti takanurkkaa, eikä Nokelainen ehtinyt reagoimaan. Maali oli heinäkuun lopussa Mustiin Hurmureihin palanneen 22-vuotiaan kauden ensimmäinen ja uran neljäs Kiffenissä.

Muslim Markhiyevin paluu Kiffeniin on ollut säkenöivä.

KäPa oli järjestämässä heti maalin jälkeen shokkihoitoa. Kristian Yli-Hietanen murtautui vaivattomasti läpi ja tarjoili pallon rangaistusalueen ulkopuolella odottaneelle Kärsämälle, mutta Niko Tervonen sai torjuttua maanuoliaisen.

2. puoliaika

Vauhdikkaasti ottelun aloittaneen KäPan valmennusporras joutui avausjakson loppua kohden pohtimaan uudelleen strategiaansa Kiffenin peittäessä syöttösuunnat. Toinen jakso alkoikin paljon tarkkailevammin. Kiffen antoi KäPan pyöritellä palloa, mutta keskeltä ei enää noustu Muslim Markhiyevin pudotessa alemmas ja alemmas.

Samalla Kiffenin omat pitkät hyökkäykset olivat erittäin harvassa. Harvat, puolittaiset paikat rakentuivat lähinnä Peik Koskisen, Joona Tukiaisen sekä Tejan Deenin vastahyökkäyksistä ja haastoista.

Kiffen suoritti ensimmäisen vaihtonsa 57. minuutilla Samuli Heiskan korvatessa Eetu Kolun kärjessä.

Toisen jakson ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi vasta 58. minuutilla. Pallo jäi pomppimaan Kiffenin boksiin. KäPan Joonas Kekarainen tykitti kasan keskeltä kohti yläkulmaa, mutta Tervonen sai sormenpäänsä väliin.

Kiffenin ensimmäistä huippupaikkaa saatiin odottaa 71. minuutille. Severi Murto lähti antamaan Kiffenin kulmapotkua. Muslim Markhiyevin ja Riku Heinosen yritykset blokattiin. Pallo lensi lopulta takatolpalle, jonne Tejan Deen kipitti kuin varkain, mutta yritys kilahti tolppaan.

Tunteet alkoivat kuumentua vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja pilli soi. Ensin Heinonen tuuppasi Onni Viljamaan nurin ja katseli perään keltaista. Minuutin päästä tuomareille ja vastustajille suutaan soittanut Joonas Salmi lanasi Markhiyevin varoituksen arvoisesti.

Yleinen näky Bolliksen keskiviikkoillassa.

Mauricio Hopsun nimeä laulaneet äänenkannattajat saivat hoilailulleen vastinetta 75. minuutilla Kiffenin kymppipaidan astellessa kentälle Tejan Deenin tilalle. Hopsulta nähtiin pari hyvää nousua ja tarjoilua, mutta Atlantis-peliin verrattuna tällä kertaa nähtiin puolustusvoittoisempi Maukka.

Kiffenin tinkimätön taistelu palkittiin ottelun lopussa. Severi Murto asettui antamaan vapaapotkua 30 metristä. Pallo leijui KäPa-puolustajien yli taka-alueelle Samuli Heiskalle, joka otti pelivälineen tyylikkäästi rinnallaan haltuun ja lähetti kovan vedon etukulmaan. Nokelainen torjui eteensä. Pallo jäi pomppimaan viiteen metriin ja nopeimpana paikalla oli Kiffen-toppari Dominic Savolainen, joka runnoi sen sisään. Samalla tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja riemu repesi Bolliksella. Loppuhetkien osumissa kärsivänä osapuolena liian monta kertaa tällä kaudella ollut Kiffen otti ilon irti voittomaalista.

Kiffen venytti voitollaan tappiottomien otteluiden putkensa kymmenen mittaiseksi. Erityisen maistuvaksi voiton tekee se, että se tuli peräti kolmentoista tappiottoman ottelun putkessa olevan lohkon kärkijoukkueen ja paikallisvastustajan kustannuksella. Edellinen tappio kärsittiin Futuralle 17. kesäkuuta. Pääsemme hakemaan revanssia sunnuntaina Porvoossa.

Kiffenin mediatiimi tavoitti ottelun sankarin railakkaan pukukoppijuhlan jälkeen.

– Pelasimme puolustuksellisesti vahvan ottelun aikaisesta takaiskusta huolimatta. Uskoin koko ajan voittoon, Savolainen sanoi naama peruslukemilla.

Pilkkutuomio aiheutti hämmennystä, mutta sitä ei onneksi tarvitse enää pähkäillä.

– En missään nimessä pitänyt pilkkua pilkkuna, potkaisin vain palloa. Tuntui oikeudenmukaiselta iskeä maali ottelun viimeisellä potkulla, Dominic myhäili.

Hymyile, jos olet kuntopuntarin ykkönen.

Sarjataulukossa ei liikuttu ylöspäin, sen sijaan vankisteltiin asemia neljän parhaan joukossa. Kauden jälkeen lohkon neljä parasta pelaavat yksinkertaisen nousukarsintasarjan. Se pelataan jatkumona runkosarjalle, eli pisteet ja maalit seuraavat. Sarjassa sijoille 1. ja 2. sijoittuneet saavat kaksi kotiottelua ja sijoille 3. ja 4. yhden.

Tällä hetkellä Kiffenillä on 17 ottelusta kasassa 31 pistettä. Viidentenä oleva PKKU on viiden pisteen päässä. Kiffenin maaliero on +19 ja joukkue on päästänyt toiseksi vähiten maaleja (15). Seuraavissa otteluissa maalieroa on mahdollisuus parannella, kun kohtaamme eniten ja toiseksi eniten maaleja päästäneet joukkueet perätysten.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
5 Antti Korhonen
8 Riku Heinonen
11 Eetu Kolu (-> 57′ 9 Samuli Heiska)
14 Severi Murto
17 Tejan Deen (-> 75′ 10 Mauricio Hopsu)
18 Peik Koskinen
19 Joona Tukiainen
22 Dominic Savolainen
25 Liam Lokake
29 Muslim Markhiyev

1 Matias Sauramaa
6 Fesal Mohamed
16 Misael Rearte
27 Cheikh Toure

Kooste

Seuraavat ottelut

Kiffen matkustaa sunnuntaina Porvoon Keskusnurmelle Futuran vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18.30.
Bolliksella pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 11.9. klo 19.00, vastassa LaPa Lappeenrannasta.