Kiffenin vieraana sarjakärki KäPa

Kiffen jahtaa jo yhdeksättä perättäistä tappiotonta otteluaan, kun keskiviikkoillan rästipelissä Bolliksen tekonurmelle saapuu sarjaa johtava Käpylän Pallo. Kyseessä on isojen panosten mustavalkoinen derby, sillä myös Kiffenillä on edelleen omissa käsissään mahdollisuudet kärkisijoihin.

“Pystymme voittamaan minkä tahansa jengin”

Edellisessä ottelussaan Kiffen nappasi sarjapisteet maukkaalla kotivoitolla paikallisvastustaja Atlantiksesta lukemin 2-0. Täyden pistepotin myötä Kiffen nousi 28 pisteeseen ja jatkosarjaan oikeuttavalle neljännelle sijalle.

Perjantain iltapuhteeseen oli tyytyväinen myös valmennustiimin Atte Wahlstedt.

– Atlantis-peli oli ihan hyvä esitys meiltä. Pystyimme varsinkin toisella puoliajalla pitämään palloa heidän puoliskollaan ja saimme tapettua heiltä tempon ja loppurynnistyksen siihen. Se oli varsin kypsä esitys meiltä, Wahlstedt summaa.

Haaste kasvaa, kun sarjakärki KäPa vierailee Bolliksella keskiviikkona. Wahlstedt on kuitenkin luottavainen, sillä Kiffen on todistanut, ettei mikään vastus ole sille päihittämätön. Sen huomasi toissaviikolla myös silloinen sarjakärki JIPPO, joka koki Kiffeniä vastaan kauden ensimmäisen pistemenetyksen kotikentällään.

– KäPa on hyvin valmennettu taitava joukkue, joka tykkää pitää paljon palloa. Mekin haluamme pitää palloa, mutta olemme osoittaneet tällä kaudella, että osaamme myös puolustaa kurinalaisesti, ja sitä tarvitaan kyllä koko pelin ajan. Tiivis puolustus on tärkeä, ja lisäksi meidän on oltava fiksuja pallon kanssa, jos haluamme ottaa kolme pistettä.

– Uskon kyllä, että meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa tämä peli. Pystymme voittamaan minkä tahansa jengin tässä sarjassa, jos meillä vain on fokus oikeissa asioissa koko pelin ajan, Wahlstedt muistuttaa.

Liam Lokake on ottanut ensiaskeliaan Kakkosessa. Kuva: Matti Murto

Laitapuolustaja Liam Lokake mainitsee myös viimeistelyn olevan tärkeässä roolissa lohkon kärkijoukkuetta vastaan pelatessa.

– Keskiviikkona kolme pistettä saadaan sillä, että tehdään paikoista maalit ja puolustetaan kurinalaisesti loppuun niin kuin Atlantista vastaan, Lokake uskoo.

Lokake missasi viime kauden kokonaan loukkaantumisen ja armeijan vuoksi. Tällä kaudella nuori lupaus on päässyt hyvin mukaan porukkaan, ja peliaikaakin on irronnut jonkin verran. Perjantain Atlantis-ottelussa hän uurasti täydet minuutit.

– On tuntunut hyvältä päästä pitkästä aikaa treenaamaan täysillä ja myös pelaamaan muutamassa pelissä. LaPaa ja PPJ:tä vastaan meni kohtalaisen hyvin, mutta Atlantis-peliin en ollut tyytyväinen. Tärkeintä on kuitenkin aina se, että jengi voittaa, Lokake toteaa.

Kiffeniltä ovat varmasti sivussa Valtteri Karlsson ja varoitustilin täyttymisen vuoksi Rasmus Ruismäki. Muutaman pelaajan pelikykyä kartoitetaan vielä tiistaina.

Mustien Hurmurien ottelutahti on tällä hetkellä tiivis. Futura-vieraspeli Porvoossa on vuorossa jo tulevana sunnuntaina. Sen jälkeen päästään vetämään henkeä viikon verran, kunnes Bollikselle saapuu LaPa. Kiffenillä on edelleen käsissään kaikki mahdollisuudet kärkisijoihin, vaikkakin lohkovoitto vaatii jo apua muiltakin joukkueilta.

Nuori KäPa vakuuttavasti lohkokärjessä

Käpylän Pallon nuori joukkue on yllättänyt monet ja se johtaa sarjaa kahden pisteen erolla, kun sillä on pelaamatta vielä kuusi ottelua. Joukkueen liito on ollut vakuuttavaa, sillä se on hävinnyt viimeksi 14. toukokuuta kotikentällään Futuralle. Tappiottomia otteluita sillä on kaikkiaan jo 13 perätysten. Edellisessä pelissään KäPa haki Keravalta vakuuttavan 3-0-vierasvoiton PKKU:sta.

KäPasta löytyy maalintekovoimaa, sillä joukkue on tehnyt A-lohkossa 42 osumaa, mikä on eniten yhdessä Reippaan kanssa. Paras maalintekijä on Konsta Yli-Hietanen, jolla on kasassa kymmenen häkkiä. Hän myös osui Kiffeniä vastaan kahdesti kesän kynnyksellä pelatussa sarjaottelussa. Iiro Kärsämä on onnistunut kahdeksan kertaa. Kiffeniläisille tuttu pelaaja on kaksi edellistä kautta Mustia Hurmureita edustanut puolustaja Ilmari Lappalainen.

Joukkueet ovat kohdanneet kaikki kilpailut mukaan lukien tällä kaudella jo kolmesti. KäPa voitti kohtaamiset talven Winterliigassa Keravalla ja Kakkosen kevätkierroksella KäPa Campuksella Kumpulanlaaksossa. Kiffenissä muistellaan mieluummin KäPan kotikentällä pelattua Suomen Cupin 3. kierroksen ottelua, jonka Kiffen hoiteli rankkareilla varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1.

Samuli Heiska sai pallon maaliin edellisessä kohtaamisessa. Kuva: Matti Murto

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – KäPa keskiviikkona 31.8. klo 19.00 Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1)

Liput: 8 € ja (aikuiset) 5 € (alennusryhmät). Liput myydään portilta.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-kahvia, Kiffen-fanituotteita, Seppo-papan makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita.

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu Kisahallin päästä Stadionpolun ja Paavo Nurmen tien kulmauksesta. (katso kuva)