Lauantaina kärkitaisto Lahdessa

Kiffen kohtaa runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa launtaina Reippaan. Asetelmiltaan kutkuttava sarjakolmosen ja -nelosen välinen mittelö alkaa Lahden kisapuistossa klo 15.00.

“Erittäin kova vääntö edessä”

Viime ottelussaan Brahenkentällä Kiffen joutui tyytymään yhteen pisteeseen, kun sarjapaikkansa puolesta taistellut KuPS Akatemia venyi maalittomaan tasapeliin. Pahempikin oli lähellä, sillä kuopiolaiset saivat lopussa pari erinomaista maalipaikkaa.

Kiffenin valmennustiimin Atte Wahlstedt näkee omiensa otteissa reilusti parantamisen varaa, kun vastaan asettuu Kiffenin tavoin sarjanoususta taisteleva Lahden Reipas kotikentällään. Kiffenin etenkin viime aikoina erinomaisesti toiminut puolustus on jälleen avainasemassa.

– Erittäin kova vääntö edessä, Reipas on laadukas jengi. Meidän on pakko puolustaa kurinalaisesti jokaisella 11 pelaajalla koko ottelun ajan. Samalla meidän täytyy parantaa pallollista pelaamistamme. Viime pelissä tuli liikaa turhia pallonmenetyksiä, joissa luovuimme pallosta aivan liian helposti, Wahlstedt näkee.

Kiffen ei onnistunut venyttämään KuPS Akatemian verkkoa.

Myös hyökkäys vaatii terävyyttä osakseen. KuPS Akatemiaa vastaan Kiffeniltä ei nähty yhtäkään laukausta kohti maalia.

– Viime pelissä emme myöskään saaneet luotua tilanteita, sitä meidän on pakko parantaa lauantaina. Ja hyökkäyksissä täytyy saada lisää miehiä boksiin, kun meillä on keskityspaikkoja sekä tehdä enemmän juoksuja linjan taakse. Kaikki nämä jutut on saatava kuntoon, jos haluamme ottaa kolme pistettä lauantaina. Sihen tähdätään, ja meillä on kyllä kaikki ainekset ottaa ne, jos vain menemme oikealla asenteella kentälle, Wahlstedt painottaa.

Hieman happamasta tasurista huolimatta Kiffenin tilanne kokonaisuudessaan on erittäin positiivinen. Tappiottominen ottelujen putki on venynyt jo 12 otteluun, eikä Hurmurien puolustus ole päästänyt maaliakaan viimeisessä kolmessa pelissä. Maalivahti Niko Tervonen on pitänyt maalinsa puhtaana peräti kymmenessä ottelussa. Myös terveystilanne on pysynyt hyvänä, ja lisäksi pitkään sivussa ollut toppari Valtteri Karlsson on toipumassa pikku hiljaa. Muslim Markhiyev on jälleen käytettävissä korttitilin täyttymisen aiheuttaman pelikiellon jälkeen. Varmasti sivussa on hyökkääjä Daniel Åkerlund.

– Hyvillä mielin kohti peliä. Pelaajatilanne on erittäin hyvä tällä hetkellä. Ei tullut loukkaantumisia eikä pelikieltoja viimeksi. Kaikki sairastuvalla olleet pelaajat lähenevät pelikuntoa, Wahlstedt iloitsee.

Rasmus Ruismäki on valmis vääntämään.

Kiffenin keskikentän vakiokasvo Rasmus Ruismäki odottaa innolla “Kispin” vierailua.

– Kisapuisto, syksyinen päivä. Mikäs sen parempaa. Tuttuun tyyliin kova matsi tulossa, Rasmus toteaa.

– Perinteisesti nämä matsit ovat olleet aika vähämaalisia ja hyvin ollut tunnetta mukana, joten Reipasta vastaan on aina kiva pelata. Lähdetään taas hakemaan kolmea pistettä ja siihen kyllä tarvitaan tasonnostoa viime viikonlopusta, Ruismäki jyrähtää.

Pelissä on isot panokset. Kiffenin 38 sarjapistettä oikeuttavat sarjan neljänteen sijaan, ja 41 pistettä kerännyt Reipas on kolmantena. Sarjaa johtavalla KäPalla on kasassa jo 47 pojoa, joten tappio olisi todella iso kolaus molempien nousuhaaveille.

Reipas kuntopuntarin kärjessä

Kiffenin tavoin myös Reipas on ollut viime aikoina kovassa iskussa voittaen viimeiset neljä otteluaan päästämättä maaliakaan. Joukkue on kuntopuntarin ykkönen sekä viimeisen viiden että kymmenen pelin osalta. Kiffen-ottelu on Reippaalle samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu.

Kiffen-puolustus saa olla ottelussa tarkkana, sillä Reipas on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja heti KäPan jälkeen, yhteensä 53, ja lisäksi joukkueen maaliero on koko lohkon paras. Viime pelissä Reippaan tulivoiman sai kokea sarjajumbo LaPa 0-6-tappion muodossa. Kiffenin tavoin Reippaan maalinteko on jakautunut tasaisesti, sillä kaikkiaan kolme pelaajaa on osunut seitsemästi tolppien väliin: Asaad Babiker, Lirinis Haziri ja Tim Martinen.

Peik Koskinen ratkaisi Kiffenin voiton joukkueiden avauskohtaamisessa Bolliksella.

Lähihistoria on Kiffenin puolella. Joukkueet ovat pelanneet Kakkosessa yhtäaikaisesti kaudesta 2019 lähtien, eikä Kiffen ole sinä aikana hävinnyt Reippaalle vielä kertaakaan. Kuudesta kohtaamisesta Kiffen on voittanut kolme ja kolmesti on pelattu tasan. Ottelut ovat olleet poikkeuksetta pienten marginaalien rehtejä jännitysnäytelmiä.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet aiemmin Bolliksella heinäkuussa. Silloin Kiffen vei huipputasaisen ottelun nimiinsä 1-0. Toisella jaksolla syntyneen ainokaisen laukoi Peik Koskinen.

Kohtaamiset kaudesta 2019 lähtien:

29.5.2019: Reipas – Kiffen 1-1
13.8.2019: Kiffen – Reipas 1-1
24.10.2020: Reipas – Kiffen 1-2
31.8.2021: Reipas – Kiffen 1-1
23.10.2021: Kiffen – Reipas 2-1
1.7.2022: Kiffen – Reipas 1-0

Livelähetys

Kotijoukkue tarjoaa ottelusta livestriimin Spiideo Play-palvelussa hintaan 3,90 €: https://play.spiideo.com/games/7544e6fc-41d8-4b03-8ab0-fb2630c04f26