Loppusarja käynnistyy KäPan vieraana

Kiffen aloittaa Kakkosen loppusarjan lauantaina KäPaa vastaan. Ottelu Kumpulanlaaksossa (Elisabeth Kochin tie 3) alkaa klo 15.00.

“Pystymme kyllä parempaan”

Kiffen päätti runkosarjan viime lauantaina 0-2-kotitappioon PKKU:ta vastaan. Keskiuusimaalaiset karkasivat avausjaksolla kahden maalin johtoon, eivätkä Kiffenin hyvätkään maalipaikat tuottaneet tulosta. Tuloksena oli kolmas ottelu peräkkäin ilman voittoa, ja samalla kariutuivat teoreettisetkin nousumahdollisuudet.

Kiffenin valmennustiimin Atte Wahlstedt näkee, että terävyydessä ja viimeistelyssä on parantamisen varaa. Mustilla Hurmureilla on nyt alla kolme ottelua ilman tehtyjä maaleja.

– Emme päässeet siinä PKKU-pelissä ihan omalle tasollemme. Pystymme kyllä parempaan, ja siihen pyrimmekin nyt tulevana lauantaina. Vastustaja oli paljon parempi boksissa, siellähän niitä pelejä voitetaan tai hävitään. Eihän heillä ollut paljoa maalipaikkoja, mutta silti iskivät kaksi. Olihan meillä kuitenkin aika monta vähintään puolittaista paikkaa, joista ei saatu palloa maaliin. Ja muutama parempikin paikka kuin esimerkiksi ne, joista vastustajan maalit syntyivät. Sitä pyrimme parantamaan lauantaina, Wahlstedt luettelee.

PKKU nollasi Kiffenin.

Mustat Hurmurit ovat valmistautuneet lauantain KäPa-otteluun harjoittelemalla Bolliksen tekonurmella sekä Brahenkentällä, jossa joukkue myös pelaa myöhemmin loppusarjan ainoan kotiottelunsa.

Kiffeniltä on varmasti sivussa Valtteri Lohi sekä pelikieltojaan kärsivät Dominic Savolainen ja Antti Korhonen.

Jatkosarja sinetöi kauden

Kiffen ylsi runkosarjassa neljän joukkoon, mikä oli myös tavoite kauteen lähdettäessä. Nyt runkosarjan päätyttyä kärkinelikko pelaa vielä yksinkertaisen jatkosarjan, jossa runkosarjassa kerätyt pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan. Jatkosarjan otteluiden päätteeksi lohkon voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen. Kiffen kohtaa KäPan jälkeen vielä JIPPOn kotonaan ja Reippaan vieraissa. Mustat Hurmurit ovat nousutaistosta matemaattisestikin ulkona, mutta kahden pisteen sisällä oleva kärkikolmikko JIPPO, KäPa ja Reipas päättää kauden todella kutkuttavissa merkeissä..

– Jokaisella on varmaan oma mielipiteensä tästä jatkosarjasta. Toivottavasti jätkät nyt kuitenkin latautuvat kunnolla jokaiseen peliin. Mehän menemme nyt vähän kiusaamaan vastustajia. Lähdemme kyllä hakemaan täyttä pistepottia kaikista näistä peleistä. Minä ainakin olen varma, että jos vain lataudumme kunnolla ja menemme oikealla asenteella kentälle, niin voimme voittaa jatkosarjan jokaisen jengin, Wahlstedt luottaa.

Kiffeniin täksi kaudeksi siirtynyt laitalinkki Joona Tukiainen ilmaisee odottavansa viimeisiä pelejä motivoituneena. Kokonaisuutena kausi on vahvasti positiivisen puolella, sillä neljäs tila on Kiffenin paras sijoitus Kakkosessa yli kymmeneen vuoteen. Hyvillä viimeisillä peleillä Kiffenin kausi saisi arvoisensa päätöksen.

– Vähän erilainen tilanne, sillä en ole aiemmin ollut mukana tällaisessa loppusarjassa. Saadaan varmasti hyviä ja tiukkoja pelejä. Kun klaarataan nämä viimeiset pelit, niin kaikille jää hyvä maku suuhun kaudesta, Tukiainen korostaa.

Joona Tukiainen on tuonut vauhtia vasemmalle laidalle.

Tukiainen on löytänyt paikkansa joukkueessa ja tuonut taitoa ja juonikkuutta joukkueen pelinrakenteluun. Perinteisesti kehuttu Kiffenin perhemäinen joukkuehenki on tehnyt myös häneen vaikutuksen.

– Hyvä kausi on ollut. Meillä on hyvä porukka kasassa, ja olen päässyt siihen hyvin mukaan.

KäPa tullut tutuksi

Kiffen ja KäPa voittivat runkosarjassa omat keskinäiset kotiottelunsa. Alkukesästä Kumpulanlaaksossa Kiffen ei toipunut isäntien avausminuutin 1-0-osumasta, vaan KäPa voitti 3-1. Elokuun lopulla Bolliksella nähtiin puolestaan yksi kauden ikimuistoisimmista taistoista, kun vaiherikas ottelu huipentui Kiffenin juhliin aivan viimeisillä sekunneilla syntyneen 2-1-voittomaalin myötä. Suomen Cupin 3. kierroksella huhtikuussa Kiffen pudotti KäPan rankkareilla.

Bolliksella nähtiin kiihkeä vääntö.

KäPa on enemmän kuin tuttu vastus, sillä cup- ja harjoitusottelut mukaan lukien joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi. Viimeisen kahden kauden aikana keskinäisiä pelejä on ollut peräti seitsemän.

– KäPa on erittäin hyvä jengi, ehkä jopa sarjan paras. Meidän on pakko puolustaa hemmetin kurinalaisesti koko pelin ajan, muuten juoksemme perässä ja tulee kylmää kyytiä, kun he liikuttavat palloa tosi nopeasti ja hyvin. Mutta uskon kyllä, että meillä on kaikki tsäänssit voittaa tämäkin peli. Olemme osoittaneet myös KäPaa vastaan sen, että pystymme puolustamaan tarkasti ja myös tekemään maaleja paikoista. Hieno voittohan otettiin viimeksi heitä vastaan, Atte Wahlstedt huomauttaa.

– KäPa on hyvä ja nuori porukka, joka pelaa ihan hyvin pallollista peliä. Varmasti hyvä matsi tulossa. Lähdetään pelaamaan yhtenäisesti joukkueena ja laitetaan samanlainen draivi päälle kuin viimeksi kun voitimme heidät Bolliksella 2-1, Joona Tukiainen päättää.

Viimeisimmät kohtaamiset

31.8.2022 Kiffen – KäPa 2-1 (Kakkonen)
30.5.2022 KäPa – Kiffen 3-1 (Kakkonen)
13.4.2022 KäPa – Kiffen 1-1, 2-4 rp. (Suomen Cup)
23.1.2022 Kiffen – KäPa 2-3 (Winterliiga)
15.9.2021 KäPa – Kiffen 1-3 (Kakkonen)
1.8.2021 Kiffen – KäPa 1-4 (Kakkonen)
6.3.2021 Kiffen – KäPa 2-1 (Winterliiga)

Livelähetys tarjolla

Kiffenin mediatiimi tarjoaa ottelusta livelähetyksen InSportsTV-sivustolla. Striimin hinta on 5,90 €.

Striimin katsominen vaatii rekisteröitymisen sivulle sekä katseluoikeuden ostamisen hintaan 5,90 €. Seuraa näitä ohjeita, jos et ole vielä rekisteröitynyt:

  • Mene osoitteeseen insports.tv
  • Klikkaa ”Registration” ja anna sähköpostiosoitteesi ja määrittele oma salasanasi
  • Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, klikkaa sitä aktivoidaksesi tilisi. Huomioithan, että sähköpostiviestin saapuminen vaihtelee eri osoitteiden välillä alle minuutista jopa puoleen tuntiin. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansiosi.
  • Osta katseluoikeus antamalla luottokorttitietosi järjestelmälle
  • Lähetys alkaa klo 14.45
  • Voit katsoa ottelun uudelleen niin monta kertaa kuin haluat
  • Kohokohdat ottelusta ovat katsottavissa seuraavana päivänä InSportsTV:ssä